Sumber Foto :  Instagram Mizz Nina

Ketentuan & takdir Allah tak siapa tahu, sayunya bila melihat rumah tangga yang sebelum ini bahagia kini sudah terlerai.

Ramai yang bersimpati dan sayu dengan kehancuran rumah tangga Mizz Nina dan vokalis Hujan, Noh.

Follow kami di TELEGRAM, INSTAGRAM, TIKTOK, FACEBOOK, TWITTER dan YOUTUBE Mingguan Wanita untuk dapatkan info dan artikel-artikel terkini serta menarik.

Ketentuan & Takdir Allah Tak Siapa Tahu

Sememangnya bagai tidak diduga pengakhiran selepas sekian lama mendirikan rumah tangga dan dikurniakan seorang anak angkat akhirnya mahligai pasangan ini runtuh.

Tertarik dengan perkongsian, Tuan Azlan Nor menerusi akaun Facebooknya mendoakan agar Mizz Nina dan Noh tabah harungi ujian ini.

“Buat Mizz Nina dan Noh,

“Semoga Allah teguhkan hati kalian berdua untuk tempuhi tempoh ujian ini. Supaya kalian kekal kuat untuk hadapi hari mendatang.

“Terima kasih untuk 11 tahun ini.

“11 tahun yang banyak memberi inspirasi kepada ramai manusia untuk berubah. Yang banyak memberi contoh teladan untuk manusia belajar berhijrah. Yang banyak mendidik hati-hati untuk kembali kepada jalan lurus, jalan kebenaran,” luah Azlan Nor.

Diakui sebelum ini Mizz Nina dan Noh sememngnya menjadi inspirasi ramai untuk berhijrah ke arah kebaikan.

Rasa Sayu

“Saya perasan ramai orang share pasal rumah tangga Mizz Nina dan Noh hari ini. Terlintas gambar ni. Dan tak tahu kenapa, saya rasa sayu sangat tatapnya.

“Boleh jadi sebab kita sendiri nampak perubahan dan penghijrahan yang mereka lalui sejak awal sampai ke hari ini. Sehinggakan kita sendiri terinspirasi nak berubah jadi baik. Sehinggakan kita tak putus-putus doakan kebaikan buat mereka. Kita mahukan mereka kekal bahagia.

“Namun, benarlah. Ketentuan dan takdir Allah itu tak siapa yang tahu.

IKLAN

“Walau sebanyak mana kita harapkan mereka kekal bersama, walau seramai mana yang inginkan mereka kekal bahagia, Allah dah tetapkan jodoh mereka sampai di sini sahaja.

Kita tertanya-tanya,

“kenapa nampak macam bahagia pun boleh bercerai?”

“Ketahuilah,

“Jodoh, umur, rezeki, ajal, maut…

“Semua tu telah Allah tetapkan sejak azali.

“Walau macam mana tak logik bagi akal kita,

“Walau macam mana mustahil bagi kita,

“Walau macam mana tak sangka diri kita,

IKLAN

“Walau macam mana kitta doa, harap dan inginkan begitu begini,

“Ternyata perancangan Allah sebaliknya. Dan sungguh perancangan Allah itu lebih baik.

“Itulah sebaik-baik takdir kehidupan buat mereka.

“Satu lagi,

“Yang sibuk persoal jodoh orang, yang sibuk cari aib orang, yang gembira atas ujian menimpa mereka berdua ni,

“Hari ni takdir Allah sedang terlaksana atas mereka, esok-esok boleh jadi ujian tu menimpa anda. Beringatlah.

“Untuk kita,

“Letakkan seteguh kepercayaan atas takdir Allah. Jauhkan diri dari persoal ketentuan Allah.

IKLAN

“Kerana kita hidup di dunia ni pun, atas belas ihsan dari Allah semata-mata.

Baca Disini Juga : Mizz Nina & Diana Amir Korbankan Glamor Demi Kerja Amal

Kekal Tenang Walau Hati Terluka, Mizz Nina Titip Pesanan Doa Yang Baik & Jauhi Prasangka

“Sudah Ditakdirkan Jalan Kehidupan Mereka Begitu. Harap Kembali Bersama” 

Menerusi ruangan komen warganet begitu sedih dengan perpisahan pasangan sejoli itu. Malah mereka juga berharap ada sinar dalam hubungan mereka.

Mingguan Wanita : Jodoh pertemuan itu aturan Allah. 

Sumber : Facebook Azlan Noor

Sumber Foto :  Instagram Mizz Nina