Penjagaan kulit terutamanya kulit wajah amat penting bagi semua orang. Sayangilah diri dan kulit anda dengan penjagaan kulit yang baik agar kulit tidak bermasalah. Kulit wajah yang sihat dan cantik memberikan banyak manfaat kepada kesihatan dan keyakinan dalam diri sendiri.

Sebaiknya sebelum memilih produk penjagaan kulit wajah, seharusnya anda mengenalpasti dan memahami terlebih dahulu apa yang kulit mahukan. Setiap orang tidak ada jenis kulit yang sama dan masalah kulit yang dihadapi.

Umumnya terdapat lima jenis kulit:

  1. Normal

Anda wanita yang bertuah apabila miliki kulit seimbang iaitu dari segi kelembapan kulit, minyak dan ketahanan.

  1. Berminyak

Kulit nampak berminyak dan berkilat selepas beberapa jam dicuci. Disarankan untuk memilih pencuci muka dengan pH rendah (acidic) untuk memudahkan proses penyingkiran minyak.

  1. Kering

Paling ketara apabila liang roma pada kulit sukar dilihat selepas beberapa jam muka dicuci. Seharusnya anda harus elakkan diri daripada menggunakan pencuci muka yang mengandungi alkohol dan minyak.

Kepentingan Penjagaan Kulit, Jaga Betul-betul Untuk Elak Kulit Bermasalah

  1. Sensitif

Selalunya anda akan berasa gatal-gatal ataupun tegang dan senang alami alahan bila terkena bahan kimia tertentu. Elakkan pencuci muka yang mengandungi pewangi (fragrance), minyak atau bahan kimia yang boleh merengsakan kulit.

IKLAN
  1. Kombinasi

Kebiasaannya sebahagian kulit wajah akan berminyak pada bahagian zon-T bagi wanita yang mempunyai kulit kombinasi. Manakala bahagian lain adalah kering atau sensitif. Oleh itu pilih pencuci muka yang lembut pada kulit dan bilas dengan air suam.

Atasi Kulit Sensitif Dengan Produk La Roche-Posay

Mempunyai kulit sensitif bukanlah pengakhiran hidup sebaliknya anda boleh memilih produk terbaik iaitu La Roche-Posay untuk mengatasinya. Produk La Roche-Posay telah disarankan oleh lebih 90,000 pakar dermatologi seluruh dunia.

Kepentingan Penjagaan Kulit, Jaga Betul-betul Untuk Elak Kulit Bermasalah

Misi utama La Roche-Posay ialah untuk menawarkan kehidupan yang lebih baik untuk wanita yang mempunyai kulit sensitif. Dicipta oleh ahli farmasi sejak tahun 1975 lagi, jenama ini telah menembusi pasaran di lebih 60 negara.

IKLAN

Selain menawarkan rangkaian perjagaan kulit harian yang unik, ternyata produk ini juga telah dikembangkan agar sesuai bagi setiap jenis kulit. Sudah tentu La Roche akan memberikan rawatan yang sepadan dengan masalah kulit yang dihadapi setiap wanita.

Kepentingan Penjagaan Kulit, Jaga Betul-betul Untuk Elak Kulit Bermasalah

Jenama ini membangunkan formula dengan menggunakan air dari sumber haba di Thermal Center, Pusat Dermatologi pertama di Eropah yang kaya dengan ‘Selenium’. ‘Selenium’ dikatakan mempunyai ciri antioxidant dan juga agen penyembuhan.

Kepentingan Penjagaan Kulit, Jaga Betul-betul Untuk Elak Kulit Bermasalah

IKLAN

Kelebihan utama produk La Roche-Posay adalah kesemua produknya telah menjalani ujian klinikal yang ketat untuk keberkesanan dan selamat biar pun pada kulit sensitif.

La Roche-Posay merupakan jenama dermo-kosmetik pertama di seluruh dunia. Antara rangkaian produk yang kami menawarkan ialah Lipikar (kulit kering), Anthélios (photoprotection), Effaclar (jerawat), Tolériane (kulit sensitif) dan Cicaplast (pembaikan kulit).

Kepentingan Penjagaan Kulit, Jaga Betul-betul Untuk Elak Kulit Bermasalah

Sudah tentu kulit kami memerlukan penjagaan yang rapi lebih-lebih lagi kini waktu negara kita dilanda Covid-19. Biarpun wajah tersorok disebalik pemakaian topeng muka, jangan abaikan penjagaannya dan sayangi kulit sebaik mungkin lebih daripada kebiasaannya.

Berikan penjagaan TENDER LOVING yang diperlukan dengan menggunakan produk bebas paraben dan wangian  yang telah disyorkan oleh pakar dermatologi seluruh dunia. Jika anda sayangi kulit, jangan ketinggalan dapatkan produk kami dari ‘LaRoche-Posay x Shopee Super Brand’ pada 27 hingga 28 Mei di sini

 

 

Lubuk konten tentang inspirasi, rumah tangga dan macam-macam lagi,
MINGGUAN WANITA kini di seeNI, download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI