Hari perkahwinan merupakan hari yang paling bahagia apabila ia turut diraikan oleh insan tersayang, saudara mara mahupun rakan-rakan.Namun demikian atas rasa sedih dan berkecil hati, seorang wanita di China nekad meletakkan jawatan selepas kecewa kerana hanya seorang daripada 70 rakan sekerja menghadiri majlis perkahwinannya, lapor laman berita Oddity Central semalam.

Rasa ‘Dimalukan’ Rakan Sekerja

Menurut laman berita ETtoday, wanita yang identitinya tidak dinyatakan itu meluahkan rasa kecewa di media sosial kerana dimalukan oleh rakan-rakan sekerja pada hari bahagianya.

Wanita berkenaan dikatakan bekerja di syarikat tersebut selama lima tahun dan mengaku mempunyai hubungan rapat dengan rakan-rakan sekerjanya.

Hadir Majlis Kahwin Rakan Sekerja

Dia juga pernah menghadiri majlis perkahwinan satu pertiga daripada 70 rakan sekerjanya, justeru, apabila tiba gilirannya untuk berkahwin, dia yakin mereka akan turut serta.Selain itu, dia menjemput kesemua mereka kerana bimbang ada yang akan berkecil hati sekiranya tidak dijemput.

Tidak dinyatakan sama ada tetamu perlu membuat pengesahan kehadiran sebelum majlis berlangsung atau sebaliknya.

IKLAN

Pada hari perkahwinan tersebut, wanita berkenaan telah mengkhususkan enam meja khas buat semua rakan sekerjanya namun malangnya, hanya seorang yang hadir.

Rakan yang hadir itu merupakan seorang pekerja junior yang berada di bawah seliaannya, yang mungkin berasa bertanggungjawab untuk hadir ke acara itu.

Berdasarkan hantaran di laman sosial Weibo, wanita tersebut berkata, dia berasa dimalukan di hadapan tetamu lain terutamanya keluarga sebelah suaminya.

IKLAN

Dia akhirnya membuat keputusan untuk meletakkan jawatan kerana enggan terus bekerja dengan orang yang telah memalukannya pada hari perkahwinan sendiri.

Mesti Baca:Lelaki Disaman RM790,000, Buat Onar BERCINTA Dengan Isteri Kawan Baik Sendiri!
Baca Lagi Di Sini:Rata-Rata Bila Ditanya Bab SKANDAL, Banyak Bermula Dari Tempat Kerja!
Artikel Menarik:Luahan Suami, Isteri Kuat ‘Membawang’ Jaja Hal Rumahtangga, Mengadu Di Facebook!

IKLAN

Mingguan Wanita:Kasihannya. Faham sangat perasaan sedih dan kecewa tu. Hari bahagia sepatutnya diraikan dengan kawan-kawan, dah dijemput namun tak datang. Sangat rasa tak dihargai. Bertabahlah ada kawan-kawan sebegini. Seeloknya cari persekitaran kerja yang lebih positif dan menghargai kawan.

Sumber: Kosmo, World of Buzz

Follow kami di Facebook , Website , Instagram, YouTube , Twitter , Telegram MW dan TikTok Mingguan Wanita untuk mendapatkan info, berita terkini serta artikel-artikel menarik.

Lubuk konten tentang inspirasi, rumah tangga dan macam-macam lagi,
MINGGUAN WANITA kini di seeNI, download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI