Suami ceraikan isteri. Perkara yang sebolehnya tidak ingin berlaku kepada suami isteri. Janji dan ikrar yang dibina ebelum berkahwin dengan harapan berkekalan hingga ke akhir hayat.

Namun, tiada siapa yang menduga dan menyangka kasih yang disemai selama ini berakhir. Jika perkahwinan masih baru, mungkin boleh dianggap sebagai belum kenal hati budi dan ambil keputusan tergesa-gesa.

Tapi bagaimana pula dengan perkahwinan yang sudah menjangkau 30 tahun. Adakah ia masih lagi tidak kenal hati budi, baik buruk pasangan dan sebagainya. Cukup sedih jika keadaan ini berlaku.

Suami ceraikan isteri, antara alasan yang selalu diberikan kerana sudah bertemu dengan orang lain yang sangat memahami. Cukup senang alasan yang diberikan.
Sedangkan isteri yang selama ini sanggup berkorban, menjaga rumahtangga dengan baik pun tidak pernah pula dihargai.

Kalau keadaan ini berlaku, apa yang patut isteri lakukan. Inilah antara hujah yang diberikan oleh Suriati Ghani, peguam syarie untuk isteri membuat tuntutan yang sepatutnya.

Baca Artikel Menarik Lain Di Sini: Dengki Bila Menantu Jaga Mentua Dengan Baik, Adik Beradik Sanggup SIHIR Supaya Bercerai Berai!

IKLAN

Penceraian Bukan Berpunca Dari Isteri, Dia Boleh Tuntut Mutaah, BUKAN DENDAM Tapi Itu Haknya

Suami Ceraikan Isteri, Tuntutan Mut’ah Untuk Mulakan Hidup Baru

Menyedihkan, isteri yang sanggup berhenti kerja dan menumpukan 100% pada rumahtangga. Malah, usia perkahwinan bukanlah setahun jagung, sudah menjangkau 30 tahun. Tapi hati suami tertarik pada orang lain, jodoh katanya.

Dalam kes ini, dengan keadaan isteri yang tiada pendapatan dan tidak bekerja, bagaimana mahu teruskan kehidupan. Jalan terbaik adalah dengan mengemukakan tuntutan mut’ah.

IKLAN

TUNTUTAN MUT’AH – SELEPAS BERLAKU PERCERAIAN

Mesti ada saudara mara kita @ kenalan kita yang senasib macam ni. Fikirkan macam mana nak mulakan hidup baru apabila diceraikan suami. Cerai berai ni sesuatu yang tak dijangka, tak diminta tapi kalau memang Allah dah tentukan itu takdir kita walaupun dah lama kawin, kena terima dengan redha.

Boleh tuntut mut’ah, digunakan untuk memulakan hidup baru tanpa suami. Buktikan sepanjang tempoh perkahwinan puan-puan telah banyak berkorban untuk rumahtangga contohnya:

IKLAN

a) Melayan keperluan zahir suami
b) Menjaga & menguruskan anak-anak
c) Sanggup melepaskan jawatan dengan berhenti kerja untuk menguruskan rumahtangga
d) Dengan pengorbanan di atas, suami dapat bekerja dengan tenang & selesa bertahun-tahun sehingga pendapatan suami semakin stabil.

Mingguan Wanita : Mungkin dengan cara ini sajalah dapat membantu isteri untuk memulakan hidup baru. Moga ia bermanfaat dan jadi panduan buat bekas isteri di luar sana.

Sumber: Suriati Ghani

Follow kami di TELEGRAM, INSTAGRAM, TIKTOK, FACEBOOK, TWITTER dan YOUTUBE Mingguan Wanita untuk dapatkan info dan artikel-artikel terkini serta menarik.

#bangkitwanita
#langkahyakinlakarkejayaan
#bisnesdarirumah
#mingguanwanita

Lubuk konten tentang inspirasi, rumah tangga dan macam-macam lagi,
MINGGUAN WANITA kini di seeNI, download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI