Sumber Foto :  dr.soowincci

Jiwa Wincci tenang melangkah ke masjid, itulah luahan pelakon dan penyanyi Dr Soo Wincci. Seperti yang diketahui umum, Soo Wincci pada bulan Ramadan sering berkongsi pengalaman dan ragam dirinya yang turut berpuasa.

Malah apa yang dilakukan oleh Wincci sentiasa mendapat sokongan dan pujian netizen.

Terbaru Bekas Miss World Malaysia 2008 itu turut bersyukur tentang dirinya yang menimba banyak ilmu berkenaan Islam menerusi program yang di hadiri bertempat di Masjid Al Mursyid Gurung, Pauh, Perlis.

Jiwa Wincci Tenang Melangkah Ke Masjid “Sering Takut Kerana Selalu Orang Cakap Bukan Islam Dilarang Masuk” Jiwa Wincci Tenang Melangkah Ke Masjid “Sering Takut Kerana Selalu Orang Cakap Bukan Islam Dilarang Masuk”

Jiwa Wincci Tenang Melangkah Ke Masjid

Akui sebelum ini dirinya berasa takut untuk ke masjid namun setelah menjejakkan kaki buat kali pertama hatinya cukup tersentuh.

“Selama ini saya sering takut untuk ke masjid kerana selalu orang cakap bukan Islam dilarang masuk.

“Di Kuala Lumpur sendiri pun saya tak pernah masuk mana-mana masjid,” kongsi Wincci seperti mana diluahkan menerusi Harian Metro.

Dijemput Menjadi Panel Penceramah

Bukan itu saja malah Wincci turut meluahkan hatinya cukup tenang dapat berkumpul dengan ramai hadirin berbeza agama dalam majlis ceramah berhubung topik keharmonian itu.

“Saya sebenarnya sangat tersentuh apabila dijemput menjadi panel ceramah itu.

“Banyak topik yang dikupas mengenai keharmonian negara dan lebih 100 hadir dari pelbagai latar belakang agama.

“Sesi selama lebih tiga jam itu begitu intim.

IKLAN

“Ia sekali gus menepis pandangan saya terhadap larangan masuk masjid sebelum ini kerana kehadiran saya dan penceramah berbangsa India ke sana sangat dialu-alukan.

Ustaz Berfikiran Terbuka & Moden 

“Saya gembira apabila ustaz yang terbabit pun berfikiran terbuka dan moden.

“Mereka memberi kami jawapan yang tepat untuk pelbagai persoalan kami ingin tahu.

“Program itu sememangnya satu perbincangan yang cukup bagus dan membuka mata. Ia pengalaman pertama yang sangat berharga untuk saya,” katanya.

Follow kami di TELEGRAM, INSTAGRAM, TIKTOK, FACEBOOK, TWITTER dan YOUTUBE Mingguan Wanita untuk dapatkan info dan artikel-artikel terkini serta menarik.

Baca Disini : Dr Soo Wincci RATU CANTIK Malaysia Pertama Bergelar Profesor Madya!

Tahun Ke-10 Berpuasa “Banyak Yang Mentertawakan, Tapi Ku Masih Habiskan Puasa” Soo Wincci

IKLAN

“Pengalaman Yang Amat Bernilai” Komen Warganet

Menerusi ruangan komen ramai yang memuji sikap Soo Wincci dan mendoakan kebaikan dalam apa jua yang dilakukan oleh penyanyi dan pelakon ini.

Jiwa Wincci Tenang Melangkah Ke Masjid “Sering Takut Kerana Selalu Orang Cakap Bukan Islam Dilarang Masuk” Jiwa Wincci Tenang Melangkah Ke Masjid “Sering Takut Kerana Selalu Orang Cakap Bukan Islam Dilarang Masuk”

Mingguan Wanita : Wincci sememangnya seorang selebriti yang cukup bersopan santun dan begitu lemah lembut tutur bicaranya. 

Sumber: Harian Metro

Sumber Foto :  dr.soowincci

IKLAN

Tip Cantik Isteri, Ibu & Selebriti Datin Elvina

Jom daftar sekarang!!! KELAS JAHITAN KREATIF

Jiwa Wincci Tenang Melangkah Ke Masjid “Sering Takut Kerana Selalu Orang Cakap Bukan Islam Dilarang Masuk”

Klik link untuk daftar: https://toko.ideaktiv.com/product/kelas-jahitan-kreatif/

Tak pernah pegang mesin, tak bermakna mak-mak tak pandai menjahit. Pelajari kaedah dan teknik jahitan mudah dalam kelas satu hari sahaja.
Dalam masa beberapa jam, walaupun beginner anda mampu menyiapkan satu tote bag daripada jeans terpakai dan nasi lemak recyclable bag.

Projek 1: Denim Tote Bag
Jom tukar jeans yang tak muat dipakai menjadi tote bag. Teknik yang dipelajari bermula daripada cara memotong kain, membuat ukuran kain, menjahit lurus, jahit tangkai beg, cara cantuman sehinggalah siap sebiji beg.

Projek 2: Shopping Bag
Beg beli belah berbentuk nasi lemak! Beg kitar semula ini bukan saja menjimatkan ruang, malah dapat melindungi alam sekitar kerana kurangnya penggunaan beg plastik. Teknik yang bakal dipelajari adalah cara jahitan melengkung, jahitan lurus, cara mengukur saiz beg dan cara membuat lipatan.

Jangan ketinggalan sertai Kelas Jahitan Kreatif Denim Tote Bag & Shoping Bag di SewingWorld, One City Subang Jaya pada 15 Oktober 2022 bermula 930 pagi hingga 5.30 petang. Yuran RM60 sahaja.

#kelasjahitankreatif
#sewingworldgallery

ROAD TO SILVER BUTTON YOUTUBE MINGGUAN WANITA
Tak kenal maka tak cinta. Nak kenal Mingguan Wanita terus setia bersama kami di YouTube Mingguan Wanita. Hampir 700 video menarik untuk anda tonton. Segalanya tentang dunia wanita dan keluarga. Klik https://www.youtube.com/c/MingguanWanitaOfficial
dan Subscribe kami di YOUTUBE MINGGUAN WANITA.

Lubuk konten tentang inspirasi, rumah tangga dan macam-macam lagi,
MINGGUAN WANITA kini di seeNI, download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI