Setelah tinggalkan isteri, timbul pula masalah-masalah yang tidak dijangka.

Jatuh cinta dengan wanita baru dikenali, lelaki warga emas sanggup ceraikan isteri yang telah dikahwini bertahun-tahun.

Tanpa belas ihsan, seorang suami sanggup mengejar cinta baharu dan terus lupakan segala pengorbanan isteri yang selama ini berkorban segalanya.

Dalam usia emas, apalah yang diharap oleh seorang isteri selain mengharapkan sang suami setia hingga ke hujung nyawa. Namun manusia hanya merancang dan Allah Penentu segalanya.

Lelaki Warga Emas Sanggup Ceraikan Isteri

Punca perceraian pasangan berusia kerana laman web chatting.

Kadangkala kita hairan mengapa lelaki yang sudah usia memasuki 40-an, 50-an dan 60-an tergamak menceraikan isterinya yang setia berkorban untuk rumahtangga selama ini.

Kajian Sosial menunjukkan punca lelaki berusia 40-an, 50-an dan 60-an sanggup menceraikan isteri mereka adalah kerana laman web chatting bukannya kerana isteri tidak mampu melayan nafsu batin lelaki-lelaki tua itu.

Bermula Dengan Web Chatting

Tiga laman web chatting yang sering disebut-sebut di Mahkamah Syariah dalam aduan para isteri yang diceraikan suami adalah:

1) www.alamak.com (ada room khas untuk chatters di Malaysia).
2) Omi Apps.
3) Facebook Dating.

Bahkan ada nickname yang popular digunakan oleh suami orang di laman web chatting ini seperti Halal Jadah, Madie, Aleng, Dungeon, BMW, MightyJoe, Jerung, AbangAlone, AbgNoman, Baddin, BossFizan, Bos_Hensem dan bermacam Boss lagi (kononnya Boss) dengan kesemuanya adalah “suami orang” yang mengaku bujang terlajak atau duda.

Sekat Isteri Di Laman Sosial

Bahkan lelaki berstatus suami orang ini sehingga tahap “block” isteri sendiri di facebook dan instagram kerana tidak mahu wanita yang dikenali di laman chat tahu mereka adalah suami orang.

Terkini chatters berstatus “suami orang” ini semakin berani mengganggu dari dunia nyata dibawa masuk ke alam maya dengan cara stalk/mengintai gadis cantik atau ibu tunggal atau isteri orang lain yang cantik untuk dijadikan bahan perbualan lucah mereka di laman chat berkenaan terutamanya alamak.com yang mempunyai ruang chat public. Alamak.com juga boleh pm (private message) personal.

Tidak Kira Isteri Orang

Selalunya wanita-wanita yang menjadi mangsa kutukan lucah ini tidak kenal pun lelaki suami orang itu tetapi si gadis cantik, ibu tunggal dan isteri orang cantik itu menjadi bualan hangat melucah mereka di laman chat kerana hasil stalk di dunia nyata dibawa ke alam chatting.

Lelaki-lelaki itu memperkenalkan gadis muda dan wanita cantik lain tanpa mengira wanita itu isteri orang lain kepada rakan chatters “untuk bid” siapa yang dapat perempuan itu.

Apa kes “suami orang” gila stalk atau mengintai perempuan lain sedangkan mereka ada isteri di sebelah?

Penyalahgunaan Web Chatting

Gila berchatting lucah tentang perempuan lain sedangkan mereka punya isteri seorang perempuan dan anak mereka juga perempuan.

Tidakkah lelaki-lelaki itu merasa malu kerana mengutuk lucah perempuan lain? Bolehkah lelaki-lelaki itu mencari perempuan yang dihina dan dikutuk tanpa sebab itu di padang mahsyar nanti untuk meminta maaf kerana mengumpat dan memfitnah?

Lelaki kalau mengumpat sebenarnya lagi teruk dari perempuan.
Sia-sia sahaja lelaki-lelaki tua itu solat dan bersedekah kerana semua pahala mereka telah dipindahkan kepada perempuan yang dikutuk lucah tanpa sebab itu.

IKLAN

Lelaki itu akan miskin hina di akhirat. So semua girls cantik yang pm saya mengadu mengenai gangguan sebegini jangan bimbang. Lelaki-lelaki yang menjadikan anda bahan kutukan lucah itu akan papa kedana di akhirat nanti.

Bagi isteri-isteri jika di history google suami anda atau dalam hp suami anda ada searching alamak dan ada akaun omi bermakna suami anda adalah chatters di sana. Akaun Omi bukan akaun pelaburan syariah, ianya adalah akaun chatting. Anda kena tipu hidup-hidup dengan suami sendiri.

Manakala FB Dating boleh swap ke kiri kanan sahaja andainya isteri datang menghampiri suami sendiri dan isterinya menyangka si suami sedang facebook walaupun sebenarnya si suami sedang berbual mesra dengan wanita lain di FB Dating.

Jatuh Cinta Dengan Wanita Baru DiKenali

Penyalahgunaan Laman Web Chatting di Malaysia semakin kronik akhir-akhir ini apabila Mahkamah Syariah mula menerima semakin banyak aduan dari isteri, bahawa suami mereka mahu bercerai kerana kononnya sedang hangat bercinta dengan perempuan lain yang dikenali di laman web chatting.

Ianya dianggap kronik kerana “lelaki tua” berusia sekitar 40an, 50an dan 60an sanggup menceraikan isteri masing-masing yang sudah dikahwini berbelas tahun atau berpuluh tahun hanya kerana kononnya suami orang itu jatuh cinta dengan wanita lain yang baharu dikenali beberapa bulan secara chat maya.

Ada kes di Selangor suami orang berusia 56 tahun menceraikan isterinya yang sudah dikahwini 20 tahun hanya kerana mahu berkahwin dengan wanita lain berusia 49 tahun yang baharu dikenali 2 bulan di laman web chatting.

Sedangkan isterinya yang berusia 39 tahun, 10 tahun lebih muda kerana sudah dikahwini sejak isterinya itu berusia 19 tahun. Sekarang lelaki tua itu gila talak apabila menyesal selepas menyedari bekas isterinya melayan dia jauh lebih baik.

Dengan isteri baharu lelaki tua itu kena basuh pinggan dan memasak untuk makan sendiri sedangkan dengan bekas isterinya, dia hanya datang menyandar menunggu nasi dan lauk dihidangkan di depan muka.

Tambah gila apabila bekas isterinya yang baik dan sangat cantik itu sudah berkahwin dengan lelaki muda lain. Perkataan yang sesuai adalah padan muka.

DiPenuhi Lelaki Gatal

Dahulu sekitar zaman saya belajar di universiti, laman web chatting seperti alamak.com digunakan oleh pelajar-pelajar universiti di Malaysia dan pelajar Malaysia yang belajar di universiti luar negara untuk berkomunikasi dan berbincang tentang negara tercinta Malaysia.

Kini laman web itu dipenuhi “lelaki-lelaki tua gatal” yang “sudahlah tidak kaya” bahkan ada yang makan minumnya ditanggung isteri “tetapi ada hati” mahu mencari pengganti isteri yang setia itu.
Lelaki semakin tua bukannya semakin gatal kononnya semakin pekat santannya (lelaki dan santan sama dekat mana Jatuh Cinta Dengan Wanita Baru DiKenali, Lelaki Warga Emas Sanggup Ceraikan Isteri).

IKLAN

Tetapi ketahuilah lelaki gatal itu sedang bersedia untuk ke neraka. Lelaki jika dia semakin gatal di usia tuanya maka sepertimana kata-kata Imam Syafie:

“Apabila seseorang lelaki itu menjejaki usia 40 tahun dan dia masih dengan perangai lamanya yang buruk seperti suka berzina, suka mencaci, suka menghina, masih minum arak dan sebagainya perbuatan-perbuatan buruk lain, maka bersedialah lelaki itu untuk ke neraka.”

Girls.. If you want a husband, jangan pilih suami orang terutamanya yang anda kenal di laman chat. Itu semua auta Jatuh Cinta Dengan Wanita Baru DiKenali, Lelaki Warga Emas Sanggup Ceraikan IsteriJatuh Cinta Dengan Wanita Baru DiKenali, Lelaki Warga Emas Sanggup Ceraikan IsteriJatuh Cinta Dengan Wanita Baru DiKenali, Lelaki Warga Emas Sanggup Ceraikan Isteri
Kayra, Putrajaya.

#sisterhood
#sayNOtoSuamiOrang

Artikel Berkaitan:

Pasangan Kekasih Warga Emas Berkahwin, Selepas Bertunang Selama 48 Tahun!

Hanya 10 Hari Layari Bahtera Perkahwinan, Warga Emas Redha Jodoh Tak Panjang

Sudah Enam Tahun Berkongsi Hidup, Remaja 17 Tahun Bahagia Kahwini Nenek 71 Tahun

Mingguan Wanita : Wanita di luar sana, berhati-hatilah memilih suami. Kenali dan selidik betul-betul siapa bakal suami, bimbang menyesal di kemudian hari.

Sumber : Dr Karya Khayra

IKLAN

SERTAI & DAFTAR SEKARANG KURSUS KEMAHIRAN ASAS BANGKIT WANITA:

Jatuh Cinta Dengan Wanita Baru DiKenali, Lelaki Warga Emas Sanggup Ceraikan Isteri

Yuran murah dan berbaloi-baloi. Klik link di bawah ini:

Jahit Baju Kurung Pesak : https://toko.ideaktiv.com/product/jom-jahit-baju-kurung-buat-duit-jahit-di-rumah/

Cookies Viral : https://toko.ideaktiv.com/product/cookies-viral-buat-sampai-jadi/

Kuih Frozen : https://toko.ideaktiv.com/product/aneka-kuih-frozen/

Roti & Bun : https://toko.ideaktiv.com/product/asas-bakeri/

Untuk pertanyaan hubungi : 019632875

Mingguan Wanita boleh diikuti di :

Facebook : https://www.facebook.com/mingguanwanita

FB Grup Cerita Mak-mak Hari Ini : https://www.facebook.com/groups/ceritamakmak

Website: https://www.mingguanwanita.my/

Instagram : https://www.instagram.com/mingguanwanita/?hl=en

YouTube: https://www.youtube.com/c/MingguanWanitaOfficial/featured

Twitter: https://twitter.com/mingguanwanita?lang=en

Telegram MW: https://t.me/mingguanwanita

Telegram Bangkit Wanita: https://t.me/bangkitwanita

Lubuk konten tentang inspirasi, rumah tangga dan macam-macam lagi,
MINGGUAN WANITA kini di seeNI, download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI