tumbuhan liar

Lemak yang terdapat dalam aliran darah atau sel badan ini diperlukan dalam pembentukan dinding sel ini dipanggil kolesterol. Jika jumlahnya tinggi, ini boleh mengakibatkan penyakit. Jangan kata orang gemuk saja yang ada kolesterol, orang bertubuh kurus pun boleh dikesan berkolesterol tinggi jika tidak mengamalkan pemakanan yang betul.

Sebab itulah, anda tidak digalakkan mengambil makanan yang tinggi kolesterol ‘jahat’ ini antaranya makanan bergoreng, lemak daging mahupun kulit haiwan.

Ada cara nak turunkan kolesterol dalam badan dengan kadar yang cepat. Caranya, rawat kolesterol ‘jahat’ dalam badan dengan 4 jenis tumbuhan liar ini.

Pokok Letup-letup

Sekarang ini, sudah ada individu yang ada kesedaran dan mula menanamnya di rumah mereka. Tumbuhan jenis menjalar ini juga tidak sukar untuk ditanam di dalam pasu baik tanah.

Jangan Tak Tahu, 4 Tumbuhan Liar Ini Berkesan Turunkan Kolesterol ‘Jahat’ Dalam Badan Dengan Kadar Cepat!

Ikhtiar perawatan yang anda boleh usahakan adalah memakan daunnya dua helai sekali makan dan tiga kali sehari.

Hempedu Bumi

Percayalah pokok ini boleh mengelakkan pengumpulan kolesterol teroksida pada salur darah berbanding minyak ikan omega 3. Sebab itu ia sesuai dimakan oleh mereka yang mempunyai kolesterol yang tinggi.

IKLAN

Jangan Tak Tahu, 4 Tumbuhan Liar Ini Berkesan Turunkan Kolesterol ‘Jahat’ Dalam Badan Dengan Kadar Cepat!

Anda cuma perlu mengambil beberapa helai daun, masukkan dalam bekas minuman dan tuangkan air panas. Tutup dan tunggu sehingga boleh diminum. Rasanya memang pahit, namun berkesan untuk menurunkan tekanan darah.

Daun Salam

Dalam perubatan herba, ia digunakan untuk ikhtiar perawatan penyakit kencing manis, cirit-biri dan darah tinggi.

Jangan Tak Tahu, 4 Tumbuhan Liar Ini Berkesan Turunkan Kolesterol ‘Jahat’ Dalam Badan Dengan Kadar Cepat!

Caranya, 20 helai daun salam direbus dengan tiga gelas air sehingga menjadi satu gelas. Airnya diminum dua kali sehari, pagi dan malam.

IKLAN

Cendawan Liar, yLifeXtra

Kajian dari Institut Sains Biologi, Fakulti Sains, Universiti Malaya, cendawan mempunyai banyak khasiat dan nilai perubatan. Nak dapat cendawan yang betul-betul elok bukan senang ya, sebab kita pun tak kenal jenis yang sesuai untuk dijadikan ubat.

Jangan Tak Tahu, 4 Tumbuhan Liar Ini Berkesan Turunkan Kolesterol ‘Jahat’ Dalam Badan Dengan Kadar Cepat!

Tetapi ada 15 jenis cendawan liar dari serata dunia dengan Beta-Glukan sebagai bahan aktif digabungkan dalam satu bentuk makanan kesihatan dinamakan yLifeXtra.

Haaa… secara tak langsung produk ini memudahkan anda dalam mencari remedi merawat kadar kolesterol tinggi yang anda hadapi.

IKLAN

Bonusnya, makanan kesihatan ini bukan saja boleh merawat kadar kolesterol anda, tapi siap membantu mengatasi masalah kulit yang kronik, anda yang ada masalah tidur pun boleh cuba! Begitu juga kalau anda jenis susah nak fokus, in shaa Allah produk ini adalah pilihan tepat untuk anda.

Rupanya Inilah Kelebihannya…

Ada gabungan 15 jenis cendawan liar dan Beta-Glukan yang boleh:

  1. Membantu meningkatkan fungsi serta penghasilan ‘Natural Killer Cells’ (NK Cell)
  2. Membantu meningkatkan fungsi serta penghasilan Insulin dalam tubuh
  3. Membantu meredakan Hipertensi
  4. Membantu menstabilkan kolestrol (HDL VS LDL)
  5. Membantu meningkatkan kadar metabolisma
  6. Membantu meningkatkan fungsi kardiovaskular

Projek Cari Duit Lebih

Buat anda yang mahu menambah pendapatan keluarga, syarikat Sayen Global Sdn Bhd juga menawarkan peluang perniagaan menjadi stokis mobil.

Untuk maklumat lanjut sila hubungi:

Facebook: Sayen Global HQ (Pegawai Jualan 018 2434 204)

 

Lubuk konten tentang inspirasi, rumah tangga dan macam-macam lagi,
MINGGUAN WANITA kini di seeNI, download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI