Bila berkahwin, termaktublah tanggungjawab di bahu suami dan isteri. Masing-masing ada tanggungjawab dan amanah yang perlu dipikul apabila bergelar suami isteri. Jangan fikir suami atau isteri sebagai beban dalam kehidupan yang dibina itu.

Beban kerana fikirkan perlu bertanggungjawab dalam memberi nafkah untuk isteri dan keluarga. Ini belum lagi mempunyai anak-anak yang harus dibesarkan bersama. Sehinggakan mula ada yang fikir, duit tidak cukup kerana menampung keluarga.

Usah fikir tentang beban sebab bila kita rasa terbeban secara tka langsung, rezeki akan jadi makin sempit. Sebaliknya, ada isteri dan anak-anaklah membuatkan rezeki keluarga semakin bertambah.

Jangan anggap isteri ini beban atau anak-anak beban. Merekalah yang mendoakan kita dan mungkin rezeki akan bertambah-tambah dengan kehadiran mereka. Seperti apa yang dikongsikan oleh MyRa Nadzri ini.

Baca Artikel Menarik Lain Di Sini: Jangan BERKIRA Dengan Anak Isteri Sebab Rezeki Itulah Hasil DOA Tanpa Henti Mereka

Beban Inilah Buat Isteri ‘TerMarah-marah’, Rezeki Orang Kan Tak Sama

IKLAN

Info Lebih Menarik DI SINI

Magnet Rezeki

“Kalau kau rasa isteri itu beban, maka ia akan jadi beban dalam hidup. Tapi kalau kau anggap isteri sumber asbab rezeki, ia akan jadi ‘magnet rezeki’.”

Nak rezeki sentiasa datang, dahulukan isteri lebih dari orang lain. Sebab bidadari kita tak pernah berhenti mendoakan dan dia adalah punca rezeki dalam rumah tangga.

IKLAN

Jantung sebuah rumah adalah seorang isteri. Jika hatinya tak bahagia, maka seisi rumah akan kena tempias nampak tak bermaya. Maka para suami, sayangi isterimu agar di sentiasa gembira dan berdoa untuk kita.

Kongsi Dengan Isteri

Kata Ustaz Ebit Lew,
“Syukur pada Allah pemberi rezeki. Tiada yang boleh beri sesuatu melainkan Allah. Terima kasih Allah.

Belanja atas isteri dan keluarga sedekah paling besar nilainya. Nafkah wajib. Apa yang kita suka untuk diri, itu juga yang kita kongsikan dengan isteri.”

Buat isteri gembira, rezeki datang. Buatkan isteri rasa dihargai, rezeki melimpah. Sentiasa buat isteri seronok, rezeki datang tak disangka.

Perbaiki Hubungan

Kawan-kawan,

IKLAN

Jika terasa rezeki sempit, usah risau. Perbaiki hubungan dengan isteri dulu. Check mana yang terkurang. Gembirakan hatinya. Insha Allah, awak akan lihat rezeki datang dalam bermacam bentuk rupa.

“A successful marriage requires falling in love many times, always with the same person.”

Begitulah.

MW: Moga ia memberi manfaat buat suami isteri di luar sana.

Sumber: Myra Nadzri

Lubuk konten tentang inspirasi, rumah tangga dan macam-macam lagi,
MINGGUAN WANITA kini di seeNI, download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI