Biasanya berapa lama mak-mak ambil masa untuk lipat kain. Angkat dan simpan dalam bilik khas. Senang ada tetamu datang tak adalah nampak kain tak berlipat. Atau ada yang angkat saja terus lipat baru rasa hati tenang.

Begitulah, kerja mak bukan hanya fokus kain tak berlipat, mana yang berkesempatan terus lipat sebab banyak lain kerja rumah lain yang nak disiapkan. Ada masanya, mak-mak mula rasa naik angin, maklumlah kerja rumah banyak tak siap, tak ada pula bantuan dari ahli keluarga, suami atau anak.

Sebenarnya, bila mood isteri atau ahl keluarga dalam rumah mula rasa panas dan tak tenang, lihat kembali keadaan dalam rumah kita. Rasanya dah kemas elok supaya nampak tenang. Rupanya keharmonian rumahtangga masih lagi tenang. Apa sebabnya?

Baca Artikel Menarik Lain Di Sini: Adab Jemur ‘Anak Baju’, Sidailah Tempat Tertutup, Bukan Dilihat Jiran Atau Orang Luar

Bunyi Guli, Barang Terhempas Atau Diseret. Cubalah Hidupkan Rumah Dengan Amalan Sunnah

Kain Tak Berlipat Punca Jin Masuk Dalam Rumah

Seperti yang kita ketahui, rumah adalah tempat untuk kita dan keluarga rasa tenang bahagia. Tapi boleh jadi juga ia menjadi tempat yang ‘panas; buat suami isteri. Anak-anak asyik bergaduh, rezeki susah masuk, rasa malas nak beribadah, kerpa sakit dan sebagainya.

IKLAN

Tahukah anda, itu mungkin menjadi salah satu tanda-tanda bahawa terdapat jin yang mendiami rumah anda. Pesanan dari Cikgu Charm ini, ada tanda kawasan rumah yang paling jin suka.

1. Tandas & Dapur
Jin memang suka dekat tandas kerana titulah tempat untuk kita membuang kotoran. Manakala dapur pulak jin suka makan sisa makanan yang tidak di buang dengan baik. Oleh itu, sisa makanan hendaklah terus dibuang di dalam plastik dan ikat dengan baik.

2. Bilik Kosong
Mesti ada satu bilik khas yang mak-mak tidak guna, ada pun hanya untuk meletakkan barang saja. Bilik yang tidak dihuni biasanya menjadi tempat kesukaan jin. Lebih-lebih lagi apabila bilik tersebut tidak di bersihkan dan jarang dibuka.

IKLAN

3. Kain Berterabut & Tidak berlipat
Ada mak-mak siap buat stok kain yang dah siap dibersihkan tapi dilonggokkan dalam bilik khas. Nanti bila ada masa dan berkesempatan, barulah ambil mood untuk melipatnya. Dari sehari sampai seminggu dibiarkan berlonggok. Kononnya akan lipat pada hujung minggu. Inilah salah satu tempat jin suka.

4. Bilik Simpan Barang Lama
Pernah ada satu kes, di mana ahli keluarga sakit-sakit kerana gangguan jin dalam rumah. Puncanya. Penghuni rumah menyimpan barang-barang lama peninggalan nenek moyang atau harta pusaka.

5. Bahagian Penjuru Rumah
Kalau gunakan sebagai tempat maksiat, sudut itulah akan menjadi salah satu tempat kesukaan jin.

Mingguan Wanita : Lepas ni ubah sikap, yang mana suka timbun kain, segeralah lipat dan sentiasalah bersihkan serta dengarkan alunan Al quran dalam rumah. Moga kita semua dijauhkan dari kemungkaran.

IKLAN

Sumber: @tiktok cikgucharms

@cikgucharmsJgn risau..halau jak jin2 tu dgn semburan perfume aura kanjeng haruman kasturi..klik link di profile cikgu info lanjut.♬ original sound – Cikgu Charms

Jangan Biarkan Kain Berselerak & Tak Berlipat, Itulah Tempat Jin Paling SUKA! Jangan Biarkan Kain Berselerak & Tak Berlipat, Itulah Tempat Jin Paling SUKA!

Follow kami di TELEGRAM, INSTAGRAM, TIKTOK, FACEBOOK, TWITTER dan YOUTUBE Mingguan Wanita untuk dapatkan info dan artikel-artikel terkini serta menarik.

#bangkitwanita
#langkahyakinlakarkejayaan
#bisnesdarirumah
#mingguanwanita

Lubuk konten tentang inspirasi, rumah tangga dan macam-macam lagi,
MINGGUAN WANITA kini di seeNI, download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI