Isteri pertama kongsi tip hidup berpoligami. Misya Mazlan yang juga madu kepada Marissa Dania anak kepada pelakon Norman Hakim dan Abby Abadi akui tidak akan mengganggu suami apabila tiba giliran suami bersama Marissa.

Tidak semua wanita reda dengan tindakan suami berkahwin satu lagi kerana dikhuatiri akan wujud pelbagai konflik seperti tiada keharmonian dan kerapuhan dalam rumah tangga yang dibina.

Hidup bermadu  juga bukan mudah, namun terpulang pada kita untuk menambahkan lagi kesusahan tersebut atau berusaha untuk menjadikan ia lebih senang sedikit.

Isteri Pertama Kongsi Tip Hidup Berpoligami

Sebelum ini heboh tentang perkahwinan antara Marissa dan juga Aslam. Aslam merupakan suami kepada Umisya Mazlan atau lebih mesra disapa Misya Mazlan. Kini Misya sudah reda dan berdamai dengan takdir yang suaminya sudahpun menduakan dirinya.

Terbaru menerusi perkongsian menerusi siaran langsung di Tik Tok, Misya menjelaskan dirinya tidak akan berhubung dengan Aslam ketika giliran bersama madunya.

“Giliran sana (Marissa) atau giliran sini, abaikan sahaja. Lelaki ini cepat rimas.

“Kalau saya tidak mahu berfikir yang bukan-bukan, saya tidak akan hubungi Aslam. Itu tip saya, tidak hubungi atau tengok apa-apa. Abaikan.

“Tapi sekiranya saya nak keluar, saya beritahu. Kalau tak, memang saya tak hubunginya sebab tak suka kalau telefon nanti saya rasa macam nak tanya bukan-bukan.

IKLAN

“Tapi kalau macam saya nak keluar, saya beritahu dialah. Kalau tak, memang saya tak hubungi dia sebab saya tidak suka sebab kalau contact nanti saya rasa macam nak tanya bukan-bukan,” ungkapnya.

Bijak Kawal Emosi

Bukan itu saja malah menerusi rakaman video yang dimuat naik semula, Misya juga berkongsi tip mengawal emosi.

“Mengelakkan emosi dan pergaduhan, tak perlu tanya.

“Tip untuk mengawal emosi bila mana kita memilih untuk stay jadi kita kena terimalah kesan dan akibatnya.

“Tapi tengok keadaan jugalah, setakat ini tidak ada yang mengalah. Buat apa saya nak mengalah. Kita buat tak tahu, abaikan, abaikan dan abaikan.

“Saya pun tidak tahu kenapa perlu membanding-bandingkan sebab saya adalah saya dan dia adalah dia. Tak perlu nak bandingkan kami,” katanya.

IKLAN

Isteri Pertama Kongsi Tip Hidup Berpoligami, Misya Tidak Akan Hubungi Suami Ketika Giliran Madu

Bac Disini : Abby Abadi Titip Kata Semangat, “Lawan Semua Dengan Doa, Mama Love…”

Isteri Pertama Kongsi Tip Hidup Berpoligami, Misya Tidak Akan Hubungi Suami Ketika Giliran Madu

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Misya 🍉 (@umisya

 

IKLAN

Sumber : Tik Tok Misya Mazlan

Nana Mahzan akui agak risau. Namun punya cara tersendiri didik anak. Paling penting kata Nana perlu banyak berbicara dengan anak perempuan. Berkongsi cerita sangat penting dan pastikan anak menghormati dan mendengar kata ibu ayah.

Cantiknya anak dara pelakon Que Haidar dan Linda Jasmine, Tengku Ratu Haidar!

Siapa isteri-isteri geng Syatilla angkat tangan. Setuju tak? Memang suami berat mulut dan tak rajin borak bila dalam kereta suara isteri je macam dj radio tak berhenti bercakap. Hihihi.

 

Lubuk konten tentang inspirasi, rumah tangga dan macam-macam lagi,
MINGGUAN WANITA kini di seeNI, download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI