Kemelut kisah pernikahan pengarah terkenal Syamsul Yusof dan Ira Kazar masih hangat diperkatakan.Menjadi ‘orang ketiga’ memang besar cabarannya apatah lagi ingin meneruskan hubungan. Meskipun mendapat pelbagai rintangan dalam perhubungan, malah dikatakan Ira pernah ingin melepaskan hubungan ini namun ketentuan takdir dan jodoh tiada siapa dapat menghalangnya.

“Mahu melepaskan hubungan itu dan biarlah dia kembali kepada isteri, anak-anak dan keluarga,”

Itu antara pengakuan yang pernah dibuat oleh Ira Kazar kepada kenalannya, penerbit, Datuk Ayu Puteh mengenai status hubungannya dengan pengarah tersohor, Syamsul Yusof sebelum ini.

“IRA Pernah Minta Syamsul Pulang Ke Pangkuan Isteri, Anak & Keluarga,” Ayu

Pernah Nasihatkan Tidak Meneruskan Hubungan

Menurut Ayu, sebagai kenalan, dia mengakui, tahu mengenai hubungan cinta antara Ira dan Syamsul ketika isu tersebut menjadi bahan gosip ramai selain pernah menasihatkan wanita berusia 25 tahun itu untuk tidak meneruskannya.

“Secara peribadi, memang saya mengenali Ira, sejak dia berusia 19 tahun lagi. Dia berkawan dengan anak-anak saya malah dulu sering datang ke rumah dan beraktiviti bersama-sama. Bila kontroversi membabitkanya dan Syamsul timbul, saya juga ada menasihatkan dia sebelum ini.

“Katanya, dia pun tak pernah terfikir nak ganggu rumah tangga orang. Tapi sudah terlanjur saling mencintai. Ira dan Syamsul pun pernah bincang untuk tak teruskan hubungan dan anggap tak ada jodoh.

“Ira ada minta agar Syamsul pulang ke rumah dan fokus kepada anak-anak dan isteri. Tetapi Syamsul pada waktu itu, tak komen apa-apa,”katanya.

“IRA Pernah Minta Syamsul Pulang Ke Pangkuan Isteri, Anak & Keluarga,” Ayu

IKLAN

Terpaksa Kunci Mulut

Selain itu, jelas Ayu, Ira baginya merupakan seorang yang baik namun dalam isu berkawan dengan suami orang ketika itu, dia tidak dapat mengulas lanjut.

Tambah penerbit Pencil Pictures And Pictures ini, Ira juga pernah memaklumkan padanya alasan terpaksa mengunci mulut tentang kontroversi yang melanda.

“Ira beritahu, dia tutup mulut bukan sebab takut atau mengalah. Tetapi logiknya kerana dia pun ‘duduk’ di tempat itu. Walau macam mana jujur pun dia tetap akan kena. Manalah ada orang suka wanita yang dilabel penyondol suami orang.

“Tapi kena ingat, bertepuk sebelah tangan tak akan menjadi… Keluarga dia pun dah nasihatkan, tetapi macam saya katakan tadi, kalau sudah jodoh, elak macam mana pun, itu takdir dia,”katanya.

IKLAN
“IRA Pernah Minta Syamsul Pulang Ke Pangkuan Isteri, Anak & Keluarga,” Ayu
Penerbit, Datuk Ayu Puteh

Banyak Hati Perlu Dijaga

Bagaimanapun, kata Ayu, pendedahan yang dibuat mengenai Ira bukan bermaksud dia menyokong tindakan wanita tersebut apatah lagi banyak pihak yang hatinya harus dijaga terutama Datuk Yusof Haslam yang cukup dihormatinya.

“Saya tak boleh komen banyak sebab mungkin ada perkara yang kita semua tak tahu. Saya menghormati keluarga Datuk Yusof, malah begitu juga Puteri Sarah. Sebagai wanita, saya faham kekecewaan yang dirasakannya.

“Tetapi apa pun, keputusan di tangan lelaki, yang nak akadnya, lelaki. Saya percaya Syamsul tahu apa yang dia buat. Dia tentunya masih sayangkan isterinya. Ira juga tahu Syamsul sayangkan Sarah.

“Namun, perkara dah terjadi, kerosakan dah berlaku, aib pun sudah terbuka. Pun begitu, tentu ada hikmah di sebalik semua ini. Mesti ada sebab mengapa Syamsul pilih Ira dan masing-masing kena bertanggungjawab,”katanya.

IKLAN

Semalam, Syamsul Yusof meleraikan spekulasi apabila mengesahkan berkahwin dua dengan wanita pilihannya, Ira Kazar di Thailand dengan berwalikan bapa wanita itu, pelakon veteran, Kazar Saisi.

“IRA Pernah Minta Syamsul Pulang Ke Pangkuan Isteri, Anak & Keluarga,” Ayu

Syamsul berkongsi berita itu menerusi video dimuat naik dalam laman Instagram (IG) semalam.

Mesti Baca:“Perkahwinan Tak Akan Mengugurkan Kes” Ulasan Peguam Tindakan Sivil Puteri Sarah
Lagi Di Sini:Ibu Mertua Puteri Sarah Doakan “Semoga Allah Gantikan ‘Ayah’ Yang Lebih Baik Untuk Cucu-Cucu Saya”
Baca Lagi Di Sini:“Ira Sah Menjadi Isteri Saya Di Sisi Syarak Dan Allah” Syamsul Akui Bukan Manusia Sempurna
Artikel Menarik:Puteri Sarah Tak Rasa Menyesal, Mohon “Doakan Benda Terbaik Untuk Saya, Anak-Anak”

Mingguan Wanita: Perkahwinan pun dah terjadi, jodoh pun dah ditentukan kita doakan je lah yang terbaik buat pasangan ini, semoga menemui titik penyelesaian yang memberi kebaikan buat semua yang terlibat.

Sumber:Utusan

Follow kami di Facebook , Website , Instagram, YouTube , Twitter , Telegram MW dan TikTok Mingguan Wanita untuk mendapatkan info, berita terkini serta artikel-artikel menarik.

Lubuk konten tentang inspirasi, rumah tangga dan macam-macam lagi,
MINGGUAN WANITA kini di seeNI, download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI