Kenyang scammer menipu, review rumah di Sg Besar tapi bila pelanggan tiba rumah tak wujud. Ramai tak pernah takut makan duit haram sebab tak pasti mati itu bila.

Mereka lebih suka memikirkan kesenangan dunia tipu-tipu ini dan beranggapan berkumpulnya di Padang Masyhar itu hanya rekaan. Harus diingat, apa kita lakukan di dunia, sedikit pun tak terlepas dari dihisab.

Kenyang Scammer Menipu

Cuti perayaan Tahun Baru Cina yang panjang selama empat hari membuatkan ramai memilih bercuti atau membuat urusan dengan keluarga ke lokasi terpilih.

Kebiasaan sebelum bercuti, kita akan membuat pilihan lokasi, homestay atau hotel mana yang sesuai budget serta pilihan pemandangan yang kita inginkan.

Satu perkongsian di grup Hotel Review Malaysia oleh seorang dari ahlinya, Myra Ehsan pasti boleh dijadikan panduan buat kita semua agar lebih berhati-hati agar tidak tertipu dengan iklan homestay yang menjadi pilihan ramai selain hotel.

IKLAN

Menurut Myra, dia memilih sebuah homestay di Sg Besar yang terkenal dengan percutian sawah padinya.

Menyedihkan, di hari perjalanan mereka, rumah yang didaftarkan atas nama  Homestay Siti Ainun & Natasya Sg Besar yang mengiklankan pemandangan indah sawah padi di sekelilingnya rupanya tak wujud langsung.

IKLAN

BACA ARTIKEL MENARIK DI SINI :Hati-Hati Iklan Perkhidmatan Di FB, Scammer Bagi Link Website Sebijik Macam BANK!

Wanita Berpantang Nyaris Jadi Mangsa Scammer, Dikaitkan Tunggakkan Bayaran Pinjaman & Kes Dadah

IKLAN

Kena Scam, DAIL CEPAT 997. NSCR Berjaya Sekat Duit Dikeluarkan Kurang 4 Minit Dari Mangsa Hubungi

Tulisnya,

Nak review book homestay. Sampai -sampai eh homestay takde hahahahahaha.

SCAMMER ALERT.

HOMESTAY SITI AINUN & NATASHA, SUNGAI BESAR

Tak tau lah saya mangsa ke berapa hari ini. Ramai rupanya terkena dengan dia hari ini ya. Kaya la mak hayam ni hari ini ye, kongsinya.
Kenyang Scammer Menipu, Review Rumah Di Sg Besar Tapi Bila Pelanggan Tiba Rumah Tak Wujud
Inilah rumah yang diiklankan konon berada di Sg Besar berlatar belakangkan sawah padi tapi rumah sebenar ada di Kedah.
Kenyang Scammer Menipu, Review Rumah Di Sg Besar Tapi Bila Pelanggan Tiba Rumah Tak Wujud
Owner asal di Kedah turut menjalankan bisnes homestay dan gambar rumahnya diguna untuk mengaburi orang ramai
Kenyang Scammer Menipu, Review Rumah Di Sg Besar Tapi Bila Pelanggan Tiba Rumah Tak Wujud
Bijak kepala scammer menipu. Ambil gambar rumah orang lain dan iklankan sebagai homestay mereka

Review Rumah Di Sg Besar Tapi Bila Pelanggan Tiba Rumah Tak Wujud

Menurut Myra, dirinya sudah pun membuat bayaran penuh dan semasa membuat urusan booking, dirinya dimaklumkan dia adalah pelanggan pertama homestay berkenaan. Dia memilih ke Sg Besar bukan atas tiket percutian sebaliknya ada urusan mengenai arwah ayahnya di lokasi ini.
Selepas memuat naik perkongsian berhati-hati dengan scammer agar tidak ramai terus tertipu dengan fb atas nama Teratak Siti (scammer), seorang ahli grup ini berkongsi, rumah sebenar yang dikongsikan rupanya  terletak di Kedah, negeri Jelapang Padi yang turut menjalankan perniagaan homestay.
Hisk, macam-macam orang nak menipu hari ini. Kata Myra, selepas terkena, dia ada membuat carian dan mendapati scammer turut mengiklankan perniagaan ada buat bisnes homestay di Melaka. Jadi sila hati-hati, bacalah review, google nama homestay untuk pastikan nama owner sebenarnya. Memang nampak seperti banyak kerja tapi sekurangnya kita tak terpedaya dengan scammer.
Follow kami di TELEGRAM, INSTAGRAM, TIKTOK, FACEBOOK, TWITTER dan YOUTUBE Mingguan Wanita untuk dapatkan info dan artikel-artikel terkini serta menarik.
MESTI RAMAI RINDU JIHAN MUSE..
Lubuk konten tentang inspirasi, rumah tangga dan macam-macam lagi,
MINGGUAN WANITA kini di seeNI, download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI