Waktu ketika pandemik ni, banyak barang-barang yang kita beli secara online. Namun selalunya bila barang-barang ni sampai dan kita pula tiada di rumah, merata orang kurier letak barang-barang tersebut. Sebenarnya kita boleh ikut idea yang dikongsikan oleh Muzamri Almukhtari ini. Iaitu ikat bakul plastik dekat pagar rumah.

Ia lebih memudahkan penghantaran barang, taklah ‘rider’ atau kurier letak merata. Malah rider pun tak perlu tunggu lama, nak tunggu kita ambil barang tersebut jika dah buat tempat khas untuk letak barang-barang ni.

Berikut perkongsian tersebut;

Sajalah nak sharing sikit bab penghantaran bungkusan yang sampai ke rumah kita ni kan. Sekarang ni kita banyak beli makanan secara online, foodpanda la, grab food la, halo ka. Beli barang dekat shopee la, Lazada la, COD pon ada.

Sangkut je bakul plastik dekat pagar, ikat dengan cable tie. Kalau barang sampai, parcel sampai ka, bior je kat situ dulu bior kena panas ke apa. Moga-moga kita ‘stay safe’ selalu.

So takde la rider nak letak merata. Dekat lantai kat luar pagar ke, atas bonet kereta ke. Ikat bakul kat atas pagar camni so kalau parcel sampai malam pon ok lah. Dari terletak di lantai luar pagar rumah kann. Tak kena gongong.

Letak signage sekali kt luar so rider terus faham dan masukkan dalam bakul kita di sebelah dalam pagar.

Pencangkuk tu leh letak sekali kat luar. Kot jiran nak singgah hantar lauk senang dia tak payah panggil.

IKLAN

Semoga bermanfaat.

Baca Lagi Di Sini :
“Kejamnya Saya Pada Arwah” 15 Tahun Berkahwin, Suami Tak Sedar Cuma Sekotak Saja Pakaian Yang Isterinya Ada

Kawasan Tanah Terhad, Cara BETUL Tanam Kucai Dalam Kotak Polistrin!

Mingguan Wanita : Semoga perkongsian ini bermanfaat. Menarik juga idea sangkut/ikat bakul plastik pada pagar ni. Jadi memudahkan penghantaran barang-barang dan taklah diletakkan merata-rata nanti, bila dah ada tempat khas.

Sumber : Muzamri Almukhtari 

JOM SERTAI GRUP TELEGRAM BANGKIT WANITA MW

Kesan pandemik C19, ramai gaji dipotong atau dibuang kerja. Boleh buntu juga sekejap. Namun, ada berita baik untuk para wanita B40 & M40. Mingguan Wanita prihatin dengan nasib menimpa anda dan susulan itu, kami menjemput semua untuk menyertai group Telegram Bangkit Wanita MW sebagai platform untuk mendapatkan info niaga, promosi kursus, tip berbisnes, perkongsian usahawan yang memberi inspirasi dan lain-lain.

IKLAN

Klik link ini untuk menyertainya: https://t.me/bangkitwanitaMW

Selepas penganjuran Webinar Bangkit Wanita #bisnesdarirumah, Mingguan Wanita menerusi kempen Bangkit Wanita, membuka pendaftaran kepada kursus latihan praktikal jangka pendek.

Kursus-kursus akan bermula hujung Mei hingga Ogos ini dan kemuncak kepada kempen ini ialah penganjuran Konvensyen Inspirasi CEO Bisnes Viral.Kursus latihan yang ditawarkan akan berlangsung selama sehari setiap satu dan orang ramai khasnya wanita B40 dan M40 boleh memilih kursus yang diminati.

Nak Jadi Usahawan Viral, Ini Pilihan Antara Kursus Kemahiran Untuk Wanita B40 & M40

JOM PANDAI BAKERI. BUAT DUIT JUAL KEK DAN ROTI
Peserta akan mengadun dan membakar sendiri adunan agar dapat kenal pasti formula menghasilkan satu adunan sempurna bagi kek dan roti. (https://toko.ideaktiv.com/product/jom-pandai-bakeri-buat-duit-jual-kek-dan-roti/ )

IKLAN

JOM JAHIT BAJU KURUNG. BUAT DUIT JAHIT DI RUMAH
Orang kata kalau pandai jahit baju kurung, maka nak jahit pelbagai jenis baju lain akan jadi lebih mudah.(https://toko.ideaktiv.com/product/jom-jahit-baju-kurung-buat-duit-jahit-di-rumah/ )

Mingguan Wanita juga boleh diikuti di

YouTube : https://www.youtube.com/c/MingguanWanitaOfficial

Telegram: https://t.me/bangkitwanitaMW

Twitter: https://twitter.com/mingguanwanita

Instagram: https://www.instagram.com/mingguanwanita

#bangkitwanita
#langkahyakinlakarkejayaan
#bisnesdarirumah
#mingguanwanita