Ibu Lepas Bersalin, Penting Untuk Pilih Sabun Mandian Bayi Yang Selamat

Bahagianya sambut kehadiran orang baru dalam keluarga. Sebolehnya ibu ayah mahu beri segala yang terbaik untuk si comel. Sebaik buka mata, tidur sampailah saat memandikan ibu akan pilih yang selamat dan tak menyakitkan kulit bayinya.

Ini kerana, bayi yang baru lahir ini kulitnya 30 peratus lebih sensitif dari orang dewasa. Penting untuk ibu perlu lebih hati-hati pilih barang penjagaan untuk kulit bayi. Dari losyen badan, mandian malah syampu yang selamat bebas kimia.

Waktu memandikan bayilah paling penting untuk ibu pilih mandian terbaik untuk bayinya. Tidaklah nanti kulit bayi merah merengsa disebabkan tidak tahan dengan tindakbalas bahan penjagaan bayi yang tidak sesuai.

 

Ibu Lepas Bersalin, Penting Untuk Pilih Sabun Mandian Bayi Yang Selamat

 

Penting Pilih Mandian Yang Selamat

Memandangkan kulit bayi ini ekstra sensitif malah sesetengahnya mengalami masalah ekzema. Terutama pada bahagian muka, pergelangan tangan, pertengahan siku dan lutut.

IKLAN

Penting untuk ibu mencari mandian bebas sabun, malah tak pedihkan mata. Mandian yang mengandungi hypoallergenic dan tanpa toksik inilah paling sesuai untuk kulit alergi bayi. Dalam masa yang sama membantu mengelakkan risiko kerengsaan.

Mandian Disyorkan Pakar Pediatrik

Ini bermakna mandian ini selamat untuk kulit bayi anda. Ketika membersih, bahan yang terkandung dalam mandian akan membersih dengan lembut malah melembapkan kulit yang halus itu.

Tentunya apabila mandian disyorkan oleh pakar pediatrik, ianya telah diuji secara klinikal dan terbukti keberkesanannya. Sabun mandian Cetaphil Baby Moisturizing Bath & Wash misalnya, mengandungi 1/3 pelembap dengan kandungan aloe vera dan minyak almond.

Cari Mandian Dengan Kadar pH Seimbang

Sebelum memilih sabun mandian bayi anda, perhatikan pH pada produk. Pilih produk mandian dan pembersih yang disahkan pH balanced.

IKLAN

Kenapa? Ini bermakna, kadar pH mandian telah diseimbangkan dan disesuaikan untuk menyamai jumlah pH kulit bayi. Yang mana, ia dapat membantu menjaga kesihatan lapisan kulit bayi.

Kenapa Produk Mandian Bayi Perlu Bebas Paraben

Dalam penghasilan satu-satu produk, paraben digunakan sebagai bahan pengawet dan mencegah penghasilan bakteria. Jadi ibu, hati-hatilah semasa memilih produk untuk bayi anda. Paraben ini meningkatkan risiko kanser.

Sebolehnya ibu baca dilabel betul-betul ketika membeli. Pilih produk mandian yang disyorkan dan hindari bahan-bahan yang boleh mengundang kemudaratan pada kulit bayi anda.

IKLAN

 

Ibu Lepas Bersalin, Penting Untuk Pilih Sabun Mandian Bayi Yang Selamat
Cetaphil Baby Moisturizing Bath & Wash

 

Bukan Sekadar Mandikan Bayi Anda..

Perlu ibu ingat! Semasa memandikan bayi anda, ia bukan sekadar mandi. Proses itu lebih kepada pengikat kasih sayang ibu dan anak. Semasa memandikan inilah ibu membelai, mengusap tubuh si kecil dengan lembut dan kasih sayang.

Agar prosesnya berjalan dengan lebih lancar, ibu gunakanlah Cetaphil Baby Moisturizing Bath & Wash yang memberikan kesan lembut dan bersih pada kulit mulus bayi.

Mandian Cetaphil Baby ini juga memiliki kesemua ciri-ciri yang dikongsikan di atas. Bermakna, ia selamat untuk kegunaan kulit bayi yang sensitif. Tidak akan memberi masalah iritasi mahupun kerengsaan pada kulit yang baru lahir.