Setiap anak yang hebat dan berjaya bukan hanya tekun dan pandainya dia belajar di sekolah. Tak perlulah kita bermegah atas usaha dan kejayaan yang diperolehi. Sebaliknya, semua kejayaan ini adalah berkat doa mak ayah yang kita ada.

Segala nikmat yang anak perolehi ini adalah kerana reda mak ayah yang tak pernah putus mendoakan untuk anak-anaknya. Sebagai mak ayah, merka tidak sanggup melihat anak-anak derita dan sebolehnya inginkan anaknya berjaya.

Malah, sebagai anak, kita janganlah takbur atau tinggi diri. Berkat doa mak ayah kita menjadi orang yang dikagumi. Jangan mudah lupa diri, tanpa mereka kita tak akan berada di puncak kejayaan sekarang ini.

Apa yang dikongsikan oleh Muhammad Adam Harith cukup berkesan dan memberi pengajaran buat kita semua. Ingat satu perkara sahaja, kita bukanlah orang yang hebat tetapi doa mak ayah yang berkat itu.

Baca Artikel Menarik Lain Di Sini: Anak-anak Tak Kenang Jasa, Mak Ayah Tolong Jangan Berhenti Berdoa

Terbukti Anak Yang Baik Dengan Mak Ayah, Hidup Dipermudahkan, Doa Dimakbulkan

Info Lebih Menarik DI SINI

IKLAN

Bukan Kamu Yang Hebat Tapi Berkat Doa Mak Ayah

Pernah tak dengar ayat ni? Mesti pernah kan. Tapi pernah tak ambik masa, renung dan fikir?

Percaya tak? Semua doa yang baik diucapkan oleh setiap mak dan ayah setelah kelahiranmu ke dunia ini yang dinanti dengan penuh keterujaan. Penuh kesabaran dan penuh bahagia.

Setelah kelahiranmu ke dunia ini, kata kata dan doa sentiasa di bibir mereka supaya kamu menjadi anak yang soleh. Orang yang berjaya dunia akhirat dan menjadi seorang yang dibanggakan. Besarnya harapan mereka terhadapmu.

Tapi sayang, ada sesetengah daripada kita, setelah dia berjaya dan menginjak dewasa, jasa ibu dan ayah tidak lagi dikenang. Malah dia menganggap mak dan ayah yang telah tua itu sebagai satu beban kepadanya.

IKLAN

Allahu. Kejam sungguh kamu wahai anak. Semasa kamu kecil, kamu ditantang dengan penuh kasih sayang, Penuh cermat dan lemah lembut. Kenapa ketika kamu dewasa, sudah punya harta dan kerjaya, mak ayah kamu ketepikan begitu saja?

Doa Tak Pernah Putus

Ingat wahai anak. Semua kejayaanmu, kemewahanmu dan segala pencapaianmu adalah berkat dari doa ibu dan ayahmu yang tak pernah putus. Semua ini, semenjak kamu dilahirkan sehingga dewasa.

Anak, keberkatan dalam setiap rezekimu adalah dari doa ibu dan bapamu yang tak pernah jemu mendoakanmu tanpa kau tahu. Keredhaan Allah jua datang setelah mendapat meredhaan dari kedua orang tuamu.
Jadilah anak yang berjaya seiring dunia dan akhirat. Membahagiakan mak bapamu sebagaimana mereka telah menjagamu sejak kecil dulu.

Dahulukan mereka dalam setiap urusanmu. Insya Allah urusanmu akan dipermudahkan. Berkatkan rezekimu dengan mengingati mereka dalam setiap gajimu.

IKLAN

Percayalah, mereka tak minta dan berharap, cukuplah sekadar mereka tak dilupakan. Mereka cuma nak diingati dan dihargai. Kamu adalah hasil didikannya.

Anak, hebatnya kamu pada hari ini kerana mempunyai ibu bapa yang hebat. Hargai mereka jika masih ada. Doakan mereka jika telah tiada.

Ig : adamharith.co

MW: Tak perlulah rasa megah diri atas kejayaan yang ktia ada sekarang ini. Kita tak akan berjaya tanpa mereka. Siapalah kita tanpa mereka, mak ayah yang disayangi.

Sumber: Muhammad Adam Harith

Follow kami di :
Facebook Mingguan Wanita
Instagram Mingguan Wanita
Twitter Mingguan Wanita

Lubuk konten tentang inspirasi, rumah tangga dan macam-macam lagi,
MINGGUAN WANITA kini di seeNI, download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI