Bukan mudah menguruskan anak-anak dan keluarga.Bagi seorang isteri adakalanya perlukan masa untuk diri sendiri atau ‘Me Time’ bagi melakukan perkara yang dia suka.Tak kiralah pergi membeli belah ke, pergi spa ke, salon ke, makan-makan secara sendirian mahupun sekadar keluar dengan kawan-kawan. Bahkan dapat keluar sekejap pergi supermarket, jalan-jalan cuci mata tanpa anak-anak pun dah boleh buat isteri bahagia.

Para suami kena faham, ‘Me Time’ ini bukanlah bermaksud seorang isteri itu hanya pentingkan diri sendiri. Setiap isteri perlukan ‘Me time’ nya sendiri untuk meredakan emosinya yang penat, melepaskan lelah seketika setelah bertungkus lumus menguruskan anak-anak dan rumahtangga. Alah, bukannya selalu pun! Percayalah para suami, isteri yang dapat ‘me time’ nya sendiri, pasti lebih bersemangat untuk berkhidmat buat keluarga tersayang!

Bagi yang mengikuti instagram Hairul Azreen, Hanis Zalikha dan anaknya Yusuf Iskandar pasti mengetahui, yang pasangan ini telah berjauhan hampir sebulan. Ini kerana Hairul Azreen terlibat dalam penggambaran filem terbarunya ‘Paskal’ di Sabah, manakala Hanis Zalikha hanya tinggal berdua menjaga anaknya, Yusuf Iskandar di Kuala Lumpur.

Setelah habis menjalani penggambaran di Sabah, Hairul telah kembali ke rumah, sementara menunggu untuk menyambung penggambaran filem ini di Turki pula nanti. Apa yang menariknya, dalam tempoh berehat tersebut, Hairul Azreen cukup ‘sporting’, memberi ‘green light’ buat Hanis Zalikha untuk meluangkan masa ‘Me Time’ dengan kawan-kawannya bercuti di Korea. Sekaligus tak kisah untuk menjaga Yusuf Iskandar berdua, sementara isterinya pergi bercuti.

IKLAN

Giliran Hairul Azreen Jaga Anak, Hanis Zalikha Luangkan ‘Me Time’ Dengan Kawan-Kawan Ke Korea

Didalam posting terbaru Hairul Azreen ada memuat naik video pendek, menyatakan Hanis Zalikha akan ke Korea.

“Giliran mommy pulak bercuti dengan kawan-kawan sebelum daddy sambung penggambaran filem ‘Paskal’ di Turki’.”

IKLAN

Namun paling menyentuh hati dan mendapat perhatian pengikutnya, pada ruangan komen Hairul Azreen meluahkan penghargaan buat para isteri yang berkorban menjaga anak-anak serta memahami tugas isteri yang menguruskan rumahtangga.

IKLAN

Giliran Hairul Azreen Jaga Anak, Hanis Zalikha Luangkan ‘Me Time’ Dengan Kawan-Kawan Ke Korea

Mingguan Wanita mengucapkan tahniah buat Hairul Azreen kerana menghargai dan memahami tugasan isteri. Tindakan hairul Azreen memberi isterinya Hanis Zalikha ‘Me time’ untuk bercuti bersama dengan kawan-kawan ini memang para suami lain patut contohi. Bukan selalu pun! Sesekali berilah ruang buat isteri untuk melakukan perkara yang dia suka, tanpa suami dan anak-anak. Suami bertimbang rasalah dan bertolak ansur pula menjaga anak-anak, kan!

Sumber: Instagram Hairul Azreen

Lubuk konten tentang inspirasi, rumah tangga dan macam-macam lagi,
MINGGUAN WANITA kini di seeNI, download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI