Peminat steamboat, BBQ dan grill pastinya anda tidak mahu melepaskan peluang menikmati hidangan di Pak John Steamboat & BBQ. Tatkala melangkah masuk ke dalam restoran ini penulis berasa teruja kerana para pekerjanya begitu ramah. Memiliki dua cawangan restoran, Pak John Setamboat & BBQ terletak di eCurve Mutiara Damansara dan IOI City Mall, Cyberjaya.

Di restoran ini juga disediakan lima jenis kuah steamboat. Antaranya Sup Tomyam, Sup Udang, Sup Miso, Sup Ayam dan Sup Kari. Paling menarik perhatian penulis keenakan Sup Tomyam yang pedas dan cukup rasa.

Lebih dari 160 pilihan makanan untuk bahan-bahan steamboat dan BBQ yang disediakan seperti seperti fishball, fishcake, isi ketam, sosej dan banyak lagi.

Selain itu pengunjung juga boleh memilih pelbagai sayur-sayuran seperti salad, cendawan, tauhu dan banyak lagi. Bagi mereka yang suka kepada mi, ramen atau udon bolehlah ke kaunter mi yang disediakan.

Antara menu istimewa.

Pelbagai Pilihan Makanan

IKLAN

Bukan sekadar steamboat semata-mata tetapi restoran ini juga menyediakan BBQ Grill yang boleh dinikmati pada waktu makan tengahari, minum petang mahupun makan malam. Bukan sekadar makanan untuk steamboat, BBQ dan grill restoran ini juga menyediakan makanan buffet yang lazat seperti Nasi Goreng, Spaghetti Carbonara, Sayur Campur Goreng, Sambal Sotong, Ayam Masam Manis dan juga pelbagai makanan sejuk beku bergoreng.

Paling istimewa disediakan juga bahan-bahan segar untuk grill antaranya itik, ayam, daging lembu dan kambing. Antara daging yang boleh didapati di restoran ini ialah Australian beef slices, New Zealand Beef Slices, New Zealand lamb slices, dan juga smoked duck breast slices. Setiap pilihan daging premium yang disediakan dijamin segar dan boleh dinikmati tanpa had.

Disebabkan daging dihiris nipis, ia tidak memerlukan jangka masa yang lama untuk dimasak. Antara yang menjadi kesukaan ramai New Zealand Lamb Slices kerana rasa daging kambing yang sangat manis disamping tesktur daging yang begitu enak.

IKLAN

Selain dari hirisan daging, restoran ini juga menghidangkan daging-daging yang diperap seperti black pepper beef, sweet soya chicken, spicy chicken dan banyak lagi. Makanan-makanan laut segar seperti kepah, lala dan sotong juga ada untuk peminat-peminat makanan laut.

Pencuci Mulut

IKLAN

Selepas selesai menikmati makanan utama dan memanggang daging atau kambing bolehlah memilih pencuci mulut yang bersesuaian. Terdapat ABC, Fruit Cocktail, Jelly Summy, Cendol Santan, Kek, Aiskrim atau Waffle.