Emas Untuk Palestin..

Kisah ‘Emas untuk Palestin’ ini dikongsikan oleh Mohd Lutfi Abdul Khalid (Mohd Luttfi), Gabungan Peguam-Peguam Ikatan Muslimin Malaysia (i-Peguam). Betapa seorang wanita Muslim yang cintakan pembebasan Masjid Al-Aqsa ini sanggup memberikan barangan kemas mereka berupa emas, asalkan bumi palestin tidak lagi dijajah tentera zinonis yang kejam.

Pembebasan Palestin ini bukan isu umat Islam semata, ia isu sejagat. Malah, dalam Al Quran pun ada menyebut tentang tanggungjawab khalifah terhadap mempertahankan bumi Palestin ini. Dan kisah kesedaran yang dititipkan satu persatu ini diharapkan dapat membuka mata hati mak ayah untuk sama-sama faham akan maksudnya.

Tangan-tangan Yang Akan Membebaskan Bumi Palestin Yang Dijajah

 

Emas Untuk Palestin..

Kisah 1 – Ku Serah Semua Barang Kemasku Demi Palestin

Seorang wanita pernah bertemu Syeikh Raed Solah (seorang pemimpin dan pejuang Islam hebat di bumi Palestin)) dan memberikan semua barang kemasnya kepada syeikh.

Kemudian beliau berkata kepada syeikh, “Aku tidak sanggup lagi memakai barang kemas ini sedangkan rakyat Palestin terseksa. Aku serahkan semuanya barang kemas aku ini untuk perjuangan rakyat Palestin.”

 

Emas Untuk Palestin..

IKLAN

Kisah 2 – Gelang Pertama Ku Beli Ku Serah Untuk Palestin

Surat dari seorang Muslimah yang melampirkan seutas rantai tangan untuk Palestin:

Mohon sampaikan pemberian saya yang tak seberapa ini pada saudara-saudara di palestin. Moga kenyang perut mereka. Moga musnah musuh-musuh Allah.

Beberapa hari lalu … saya cuba transfer duit ke Aman Palestin, tetapi beberapa kali gagal dan saya hairan…

Sehingga Allah mengilhamkan teguran untuk saya …

Kamu sekali-kai tidak sampai kepada kebajikan (yang sempurna), sebelum kamu menafkahkan sebahagian harta yang kamu cintai.”

IKLAN

Ini adalah gelang yang pertama saya beli sendiri menggunakan duit bonus saya dan menjadi kesayangan saya.

Moga Allah terima dan redha…

Tolong beritahu saudara di Palestin. Saya sayang mereka. Moga saya dapat bersama mereka di Akhirat … Amiin …

 

Emas Untuk Palestin..

IKLAN

Kisah 3 – Jual Rumah Untuk Palestin

Pasangan suami isteri Indonesia menafkahkan rumah mereka untuk dijual oleh Aman Palestin Indonesia bagi tujuan membebaskan Masjid Al Aqsa dan membantu rakyat Palestin.

Klik Sini : Untuk lihat video suami isteri yang memberikan rumah mereka kepada Aman Palestin

Pengorbanan Umat Islam Demi Pembebasan Masjid Al-Aqsa

Di atas merupakan beberapa contoh bagaimana umat Islam berkorban untuk meneruskan perjuangan membebaskan tanah suci umat Islam.

Kalau segelintir rakyat Malaysia boleh melancarkan Tabung Harapan untuk “membina semula negara”, sudah tentu umat Islam lebih layak untuk melancarkan Tabung Pembebasan Masjid Al Aqsa” iaitu sumbangan yang akan mendatangkan keuntungan pelaburannya di Akhirat.

Marilah bersama Aman Palestin memulakan langkah membebaskan Masjid Al Aqsa!

Klik Sini : Jika anda mahu menghulurkan sumbangan untuk rakyat Palestin.

Sumber/Foto : Mohd Luttfi