Andai kaum wanita lain cukup takut dan kecewa bila masuk dunia hidup bermadu, namun lain pula dengan rezeki kehidupan yang dilalui Datuk Nurulhidayah dengan suaminya Datuk Saiful Nizam Mohd. Yusoff.

Ini terbukti apabila anak kepada Timbalan Perdana Menteri, Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi berkongsi kebahagiaan menerusi gambar di instgram miliknya ketika meraikan ulangtahun perkahwinan suami dan madunya, Datin Bahazanariah Baharudin yang ke 23 tahun dan hari lahir anak lelakinya, Akmal di JW Marriot Hotel Kuala Lumpur.

Melihat setiap kepingan gambar yang dipamerkan, jelas terselit perasaan cinta yang cukup kuat dalam keluarga besar ini. Malahan umpama kakak dan adik, mereka berdua tak kedekut berkongsi rasa di akaun instagram.

Luahan Dari Sudut Hati Datuk Nurul Zahid

Menerima lamaran akak selepas akak berjumpa empat mata dengan Mak saya pada ketika itu, akak menyarungkan cincin dan kami berpelukkan.

Saya menangis, berdoa dan berjanji dalam diri saya akan menjaga akak selagi hayat saya dikandung badan. Itu janji saya kepada Allah untuk turut serta menjaga suami dan anak-anak sebaik mungkin. Inshaa Allah. Ujian demi ujian kami tempuh bersama. Kami menangis n gelak bersama. Ramadan ini saya akan meraikan usia perkahwinan ‘kami’ bertiga yang pertama.

IKLAN

My anniversary is not for two. It’s a special gift from Allah that I have to celebrate it only 3 of us every year, 25 Ramadan in Mekkah Al Mukarammah. Inshaa Allah. I can’t wait. I wish I can put it into words the feelings that I have for this marriage. Tabarakallah. Alhamdulillah ❤️

Kak Zana, Nurul tidak akan mengizinkan sesiapa merampas senyuman dan kebahagiaan akk, Sepul n anak-anak. Inshaa Allah.

Coretan Hati Dari Isteri Pertama

Terima kasih banyak buat Nurul dari hati akak yang ikhlas … ????? apa sahaja yang Nurul lakukan buat akak & sepul dan anak anak, hanya Allah swt sahaja yang mampu membalasnya … apa sahaja yang orang luar kata mengenai Nurul tidak benar sama sekali. Akak dan sepul tahu dan Allah swt lagi Maha Mengetahui.

IKLAN

Sayang akak pada Nurul bukan lakonan semata, jika itu tanggapan manusia luar sana, silakan. Akak tak boleh melarang. In shaa Allah, andaikata akak menutup mata dulu, anak anak akak dalam jagaan orang yang akak percayai dan sayangi.

Terima kasih Nurul … love you with all my heart …. ????????

Bahagia Dalam Dunia Bermadu

Kasihnya Ibu membawa ke syurga, Kasihnya Ayah berkorban raga, Kasihnya MADU berkongsi suka dan duka. She deserved every happiness in this world. Inshaa Allah.

IKLAN

Sesungguhnya kemulian ialah hak bagi kedua-dua orang yang berkasih sayang kerana Allah S.W.T. Dimana pada hari tersebut (kiamat) Allah Taala Rabbul Izzah menyeru mereka dan mempersilakan mereka untuk menerima anugerah yang paling tinggi, iaitu pada hari berhimpunnya sekelian bani (anak) Adam di Padang Mahsyar yang maha luas itu.

Di dalam hadis Qudsi yang bermaksud:

“Dimanakah orang-orang yang berkasih sayang kerana kemuliaanku pada hari ini, Aku perlindungi mereka dibawah naungan Ku pada hari yang tiada lagi naungan kecuali naungan-Ku” (Riwayat Muslim)

Dalam hadis yang diriwayatkan oleh Muaz dari Rasulullah S.A.W baginda bersabda: “Allah Azzawajalla berfirman: orang-orang yang berkasih sayang kerana kemuliaanku, mereka mempunyai beberapa-beberapa mimbar dari cahaya, sangat dicita-citakan tempat-tempat mereka itu oleh para Nabi, Shiddiqin dan Syuhada.” (Riwayat At-Tirmidzi, Ahmad, Ibnu Hibban, Hakim)

Doa Datuk Nurul Buat Madu Dan Suaminya

My endless love. Please protect them ya Allah.. Happy Anniversary kak @ciknana911 ? I love both of u so much! Thank u for having me n my kids in your marriage. Alhamdulillah ❤️ (SYAZANA – Saiful & Zana)

Lubuk konten tentang inspirasi, rumah tangga dan macam-macam lagi,
MINGGUAN WANITA kini di seeNI, download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI