Diuji Dua Kali Keguguran, Fasha Sandha Bersyukur Bakal Lahirkan Bayi Perempuan

Pelakon Fasha Sandha berkongsi berita gembira dengan para peminatnya di instagram. Kandungannya kini sudah 15 minggu, bermakna dalam trimester kedua. Lebih membahagiakan, dirinya bakal melahirkan bayi perempuan.

Fasha juga berkongsi video suprise mengumumkan jantina anaknya itu kepada suami dan anak-anaknya. Melompat gembira mereka bila dapat tahu akan terima seorang lagi ‘girl’ dalam keluarga kecil mereka.

IKLAN

.

Kongsi Fasha,

It’s a GIRL . Syukur Alhamdulillah #baby2020

Sejujurnya, ambil masa banyak hari juga memikirkan samada nak post atau tak video ni , akhirnya saya memilih untuk berkongsi pengalaman kehamilan saya kali ini, dengan harapan agar dapat membantu pasangan lain yang putus asa untuk mendapatkan zuriat.

Saya dan suami diuji sebelum ni kerana pernah 2 kali kerana keguguran diawal kehamilan. Syukur Alhamdulillah tak lama lepas tu, Allah gantikan dengan kandungan yang sihat. Saya bertuah kerana mendapat nasihat daripada sahabat saya DS Vie Shanti untuk berjumpa dengan Dato Doktor Rafi.

Saya juga pernah hampir berputus asa juga, tapi semangat yang diberikan oleh Vie dan suami, memberikan saya kekuatan untuk berjumpa doktor.

IKLAN

Alahan Kehamilan Paling Teruk..

Kehamilan di usia 35 bukanlah sesuatu yang mudah. Paling teruk alahan nya, lemah, melepet, kena cucuk setiap minggu, makan Duphaston (ubat kuat rahim) 3 kali sehari, sampai ada hari kena marah dengan suami dan Doktor sebab mengelat nak makan ubat.

Ada juga pernah menangis teruk sebab kena marah combo. Suami marah, doktor pun marah. Alhamdulillah semua tu tak lama, lepas habis je trimester pertama dah tak perlu cucuk dan makan ubat lagi.

Fuh! lega. Alhamdulillah kini di Trimester ke 2 (15minggu) , kandungan membesar dengan sihat. Syukur Alhamdulillah . Syukur tak terhingga..Sehingga hari ni, di atas pengalaman keguguran yang lalu, saya hanya tawakal dan redha, semoga kandungan ini sihat sehingga melahirkan nanti Insyaallah.

Melompat Gembira Suami Dan Anak-anak Dengar Baby ‘Girl’

Video ni kenangan hanya kami ber4, di atas bantuan deco saat akhir oleh kak @ainacopartynsuch dan Video daripada @reymokhtar Hari tu Lepas dapat result Nipt mengesahkan baby sihat dan mengesahkan jantina baby, saya terus buat suprise pada mereka ber3 ni.

Allahuakbar melompat kegembiraan suami, Rayfal dan Jemyma kerana bakal menerima seorang lagi ‘girl’ dalam Keluarga kami. Anak ibu, Cahaya ibu, semoga membesar dengan sihat sayang.

My 2020 baby, Syukur,. Terima kasih Suami tercinta, @vieshantiekhan , Team Hosp Umra. Terima Kasih ALLAH. Ini adalah #instaikhlas khas daripada saya untuk membantu ibu-ibu lain. Cari masa untuk berjumpa dengan Dato Dr Rafi atau Datin Dr Ummul. Insyaallah berkat doa dan usaha, akan berhasil. Amin YRA.

Kredit Lagu : Hari ini by Dayang &Hael #iburayfalraysha

Perkahwinan pertama Fasha dikuniakan dua cahaya mata, Putra Rayfal Ramli, 7 dan Putri Raysha Jemyma, 5 tahun.

 

View this post on Instagram

Sejujurnya, ambil masa banyak hari juga memikirkan samada nak post atau tak video ni , akhirnya saya memilih untuk berkongsi pengalaman kehamilan saya kali ini, dengan harapan agar dapat membantu pasangan lain yang putus asa untuk mendapatkan zuriat. Saya dan suami diuji sebelum ni kerana pernah 2 kali kerana keguguran diawal kehamilan. Syukur Alhamdulillah tak lama lepas tu, Allah gantikan dengan kandungan yang sihat. Saya bertuah kerana mendapat nasihat daripada sahabat saya DS Vie Shanti untuk berjumpa dengan Dato Doktor Rafi.Saya juga pernah hampir berputus asa juga, tapi semangat yang diberikan oleh Vie dan suami, memberikan saya kekuatan untuk berjumpa doktor.Kehamilan diusia 35 bukanlah sesuatu yang mudah. Paling teruk alahan nya, lemah, melepet, kena cucuk setiap minggu, makan Duphaston (ubat kuat rahim)3 kali sehari, sampai ada hari kena marah dengan suami dan Doktor sebab mengelat nak makan ubat. Ada juga pernah menangis teruk sebab kena marah combo. Suami marah, doktor pun marah 😭😊 Alhamdulillah semua tu tak lama, lepas habis je trimester pertama dah tak perlu cucuk dan makan ubat lagi . Fuh lega 😃Alhamdulillah kini di Trimester ke 2 (15minggu) , kandungan membesar dengan sihat. Syukur Alhamdulillah . Syukur tak terhingga..Sehingga hari ni, diatas pengalaman keguguran yang lalu, saya hanya tawakal dan redha, semoga kandungan ini sihat sehingga melahirkan nanti Insyaallah. Video ni kenangan hanya kami ber4, diatas bantuan deco saat akhir oleh kak @ainacopartynsuch dan Video drpd @reymokhtar 😊 Hari tu Lepas dapat result Nipt mengesahkan baby sihat dan mengesahkan jantina baby, saya terus buat suprise pada mereka ber3 ni. Allahuakbar melompat kegembiraan suami, Rayfal dan Jemyma kerana bakal menerima seorang lagi ‘girl’ dalam Keluarga kami.😢. Anak ibu, Cahaya ibu, semoga membesar dengan sihat sayang. My 2020 baby, Syukur,. Terima kasih Suami tercinta, @vieshantiekhan ,Team Hosp Umra.Terima Kasih ALLAH.Ini adalah #instaikhlas khas drpd sy untuk membantu ibu2 lain,Cari masa untuk berjumpa dengan Dato Dr Rafi atau Datin Dr Ummul. Insyaallah berkat doa dan usaha, akan berhasil. Amin YRA. Kredit Lagu : Hari ini by Dayang &Hael 💖#iburayfalraysha

A post shared by Fasha Sandha (@fashasandha) on

 

MW : Tahniah untuk Fasha Sandha dan Aidil Aziz serta famili, semoga dipermudahkanNya urusan kehamilan Fasha sehingga melahirkan.

Sumber/Foto : Fasha Sandha