Di syurga kita kan bertemu kembali.. Alfatihah.Sebaris ayat namun beri makna yang cukup mendalam. Itulah luahan Mohd Taufik Abdullah, 42 suami kepada Nurliyana Abdul Raziff,32 penghidap sakit Para Tiriod yang meninggal dunia di Hospital Kuala Lumpur (HKL) malam tadi.

Kematian Nurliyana telah disahkan oleh bapanya Muhammad Radzi, 55, yang memaklumkan anak sulungnya itu meninggal dunia di Unit Rawatan Rapi (ICU) Hospital Kuala Lumpur, kira-kira jam 8.30 malam tadi.

Pada 13 April lalu, Liyana menjalani pembedahan bagi membuang kelenjar para tiriod di bahagian lehernyadi Hospital Kuala Lumpur (Nefrologi). Selepas pembedahan itu Liyana terpaksa di bedah sekali pada Selasa lalu bagi membuat saluran pernafasan selepas dilaporkan mengalami masalah pernafasan disebabkan kandungan karbon dioksida di dalam badannya tinggi.Pakar dari Putrajaya dan HKL berusaha melakukan yang terbaik buat Liyana, namun Allah SWT lebih menyayangi beliau.

“Di Syurga Kita Kan Bertemu Kembali.. Alfatihah”, Luah Suami Nurliyana Raziff

IKLAN

Jenazah Liyana dibawa ke rumah neneknya disembahyangkan di Masjid Al Taqwa dan telah selamat dikebumikan di Tanah Perkuburan Islam Batu 6, Banting pada jam 10 pagi tadi.

Bapa Nurliyana turut mengucapkan ribuan terima kasih kepada saudara mara, sahabat-sahabat yang datang menziarahi anaknya serta warga Facebook dan netizen yang sentiasa mendoakan anaknya.

“Di Syurga Kita Kan Bertemu Kembali.. Alfatihah”, Luah Suami Nurliyana Raziff

IKLAN

Mingguan Wanita mengucapkan salam takziah buat keluarga Nurliyana, semoga redha diatas pemergian beliau dan semoga ruhnya di tempatkan dikalangan orang-orang yang beriman. Alfatihah!

Baca disini:

IKLAN

Pengorbanan Luar Biasa Suami, Tetap Setia Disisi, Disaat Isteri Derita Hidap Hiper Tiriod Sejak Dua Tahun Lalu

Sumber: Eskay Sherry

Kredit foto: Syarafiq Abd Samad (Berita Harian)

Lubuk konten tentang inspirasi, rumah tangga dan macam-macam lagi,
MINGGUAN WANITA kini di seeNI, download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI