Sakit mata pula bila tengok dinding rumah bertompok-tompok. Sedangkan baru beberapa tahun tinggal di rumah ini. Apa masalahnya sehingga keadaan ini berlaku.

Biasan tompok putih pada dinding rumah boleh nampak jelas di tepi bilik air. Bukan setakat tompokan tapi juga seakan kulat membiak di situ. Ada macam-macam petua yang digunakan untuk hilangkan tompok putih itu. Tap itak lama, ia akan muncul lagi.

Pada perkongsian Hussien Mhd, rupanya tompok putih ini adalah kapur pada dinding rumah. Ia muncul bila keadaan dinding lembap. Ada cara terbaik untuk bersihkan, dengan hanya guna 2 bahan saja.

Baca Artikel Menarik Lain Di Sini: Kemiskinan Bukan Alasan Rumah Bersepah, Tanpa Hiasan Mewah Boleh Saja Bersih Berkemas

Tanda Tompok Hitam Pada Siling Dinding, Ada Kaitan Dengan Kesihatan, Undang Bahaya!

Info Lebih Menarik DI SINI

IKLAN

Dinding Rumah Bertompok, Ini Cara Bersihkan!

Bila tunjuk gambar ni confirm mmg ramai tengah alami benda sama. Cat la tebal mana pon selagi tak fix masalah ni memang akan jadi lagi.

Hari tu ada viral cara pakai cuka tapi ramai komplen rumah akan bau masam busuk cuka tu and benda ni jadi balik lepas beberapa hari.

Ada juga yang kata tu cendawan kulat. Sebenarmya itu adalah kapur atau nama betul nya kalsium karbonat. Benda ini boleh jadi sebab timdakan simen dengan air. Biasa nya sebab dinding lembab..

Bagi sementara waktu, boleh saja pakai cuka untuk sementara waktu. Tapi rumah akan berbau masam..Jadi, untuk jangka masa panjang kenalah buat cara yang betul.

IKLAN

Hanya 2 Langkah Saja

Step 1 : Kena bersihkan dulu kapur tu guna dua bahan ni je iaitu ASID dan AIR
Asid tu boleh beli dekat shopee je senang asid (https://invol.co/cla0a3c)

Step 2 : bila kapur tu dah habis hilang, boleh terus seal dinding tu pakai ni pula.. water repellant..Boleh juga dapatkan di shopee (Water proof repellant : https://invol.co/cla0a4o )

IKLAN

Mingguan Wanita : Mudah-mudahan dengan cara yangbetul, tak adalah lagi tompok putih pada dinding rumah anda.

Sumber: Hussein Mhd

Mingguan Wanita boleh diikuti juga di telegram :
https://t.me/bangkitwanitaMW

Follow kami di :
Facebook Mingguan Wanita
Instagram Mingguan Wanita
Twitter Mingguan Wanita

#bangkitwanita
#langkahyakinlakarkejayaan
#bisnesdarirumah
#mingguanwanita