Bersungguh isteri mahu buat kejutan, begitu saja reaksi suaminya. (Kredit Foto : TikTok)

“Bukan saja tak melayan, senyum pun tidak.” Isteri kecewa kejutan hari lahir untuk suami tak menjadi.

Menerusi video yang dikongsi jelas wajah gembira dan teruja seorang isteri bila suami sampai ke rumah. Namun apakan daya reaksi suami membuatkan semua netizen tercengang.

Apatah lagi isterinya, pasti dia membuat persiapan untuk menyambut ulangtahun suami tercinta sejak dari awal lagi. Sedih sungguh bila kenangkan perasaan isteri ketika itu.

Bukan Saja Tak Melayan

Keterujaan seorang wanita menunggu kepulangan suaminya untuk membuat kejutan hari jadi bertukar hampa selepas lelaki berkenaan tidak melayan sebaliknya tergesa-gesa masuk ke rumah dan membuat perkara lain.

Berdasarkan sebuah video berdurasi 39 saat yang dikongsikan di media sosial Tiktok, @Saha, seorang wanita kelihatan teruja untuk membuat kejutan hari jadi kepada suaminya namun tidak dilayan.

Sebaik saja suaminya membuka pintu rumah, wanita itu pantas menyanyikan lagu hari jadi buatnya. Namun lelaki itu dengan selamba tidak menghiraukan isterinya langsung dan terus menuju ke tempat lain sambil membuat muka ketat.

Senyum Pun Tidak

Bukan saja tidak melayan isteri, malah sedikit senyuman pun tidak diberi. Perkara itu membuatkan wanita tersebut kecewa, namun dia tetap tersenyum bagi menyembunyikan perasaan sedihnya.

Susulan perkongsian itu, rata-rata orang ramai merasa marah dan memberi nasihat terhadap suaminya itu kerana tidak membuat sebarang reaksi terhadap isteri yang sanggup membuat kejutan.

IKLAN

Isteri Kecewa Kejutan Tak Menjadi

“Saya pun kerja tapi balik penat kerja macam mana sekali pun tidak pernah sekali tunjuk letih pada isteri. Berapa banyak masalah kita sekali pun, jangan lupa dia isteri kita,” ujar @AimanSafwan.

“Kalau nak murah rezeki, nak hidup senang tolong bahagiakan isteri. Tak miskin dan tak merempat pun kalau kalahkan ego untuk keluarga sendiri yg membawa hingga ke akhirat,” kata @dyidee.

“Jangan sampai isterimu tiada lagi senyuman. Masa tu mungkin ada yang sedang menghargainya,” jelas @Darwisya.

Artikel Berkaitan:

Kejutan Seminggu Sebelum Isteri Bersalin, Rezeki Dapat Kembar 3!

IKLAN

‘Sejak Tiada Kenderaan, Hari-hari Abah Buka Page Kereta Terpakai’ Anaknya Beri Kejutan

Kejutan Bekas Kekasih, Pengantin Perempuan Meraung Hingga Keletihan Atas Pelamin

Mingguan Wanita : Wahai suami, hargailah isteri kalian selagi dia masih menyayangi anda dan keluarga. Jangan sesekali biarkan isteri tawar hati dengan tindak tanduk ayah-ayah. Sekali kecewa, isteri akan ingat sampai bila-bila.

Sumber : Kosmo Online

Mingguan Wanita boleh diikuti di :

IKLAN

Facebook : https://www.facebook.com/mingguanwanita

FB Grup Cerita Mak-mak Hari Ini: https://www.facebook.com/groups/ceritamakmak

Website: https://www.mingguanwanita.my/

Instagram : https://www.instagram.com/mingguanwanita/?hl=en

YouTube: https://www.youtube.com/c/MingguanWanitaOfficial/featured

Twitter: https://twitter.com/mingguanwanita?lang=en

Telegram MW: https://t.me/mingguanwanita