Jika nak buat kuih raya yang mudah-mudah dengan anak-anak, boleh cuba buat Biskut Conflake Madu ini. Memang paling simple dan menjadi kesukaan anak-anak. Bahan-bahan pun tak banyak, yang pastinya mesti jadi punya dan sangat sedap. Bila dah makan tu, tak sedar habis sebalang.

Ikut resipi Biskut Conflake Madu yang dikongsikan oleh Puan Norashikin Mohd Yunus ini.

Jom saya kongsikan buat biskut conflake madu yang paling simple kesukaan
anak-anak.Hanya menggunakan 4 bahan je.

Bahan-Bahan:

1 Kotak conflake kotak besar
1/2 cawan madu
6 sudu besar gula pasir
6 sudu besar planta
paper cup
Gula Manik halus warna warni (optional)

Cara Membuat:

1. Cornflake diramas-ramas bagi hancur sikit ye.

2.Panaskan planta dan gula hingga cair. Masukkan madu.

3.Tuangkan bancuhan gula, planta dan madu yang telah cair ke dalam conflake. Angkat dari dapur tu terus curah je panas-panas tu.

4. Kemudian masukkan hiasan manik-manik tadi dan gaul-gaulkan hingga sebati.

5. Susun paper cup di dalam loyang dan sudukan bancuhan ke dalam paper cup.

IKLAN

6. Setelah penuh bancuhan diisi dalam paper cup bolehlah dibakar dalam oven.

7. Bakar anggaran sepuluh minit atau sehingga conflake berubah warnanya. Saya selesa guna oven lagend ni jer. Cepat dan mudah.

8. Inilah hasilnya setelah siap dibakar. Biarkan sejuk seketika bolehlah disusun dlm balang yang ditutup rapat supaya tak masuk angin.

Selamat mencuba dan selamat berpuasa sahabat

Tip Ekstra!

  • Selain planta boleh juga gunakan mentega (butter), rasanya lebih sedap dan berlemak.

Baca Lagi DiSini:
Wanita Ini Turunkan Resipi 25 Tahun, Royal Pineapple Cheese Tart Gebu & Cair Dalam Mulut Yang Dibuat Niaga

IKLAN

MW: Mudah je resipi Biskut Conflake Madu ni, guna 4 bahan je! Paling simple nak buat dan memang menjadi biskut raya kesukaan anak-anak.

Sumber: Norashikin Mohd Yunus

JOM SERTAI GRUP TELEGRAM BANGKIT WANITA MW

Kesan pandemik C19, ramai gaji dipotong atau dibuang kerja. Boleh buntu juga sekejap. Namun, ada berita baik untuk para wanita B40 & M40. Mingguan Wanita prihatin dengan nasib menimpa anda dan susulan itu, kami menjemput semua untuk menyertai group Telegram Bangkit Wanita MW sebagai platform untuk mendapatkan info niaga, promosi kursus, tip berbisnes, perkongsian usahawan yang memberi inspirasi dan lain-lain.

Klik link ini untuk menyertainya: https://t.me/bangkitwanitaMW

Selepas penganjuran Webinar Bangkit Wanita #bisnesdarirumah, Mingguan Wanita menerusi kempen Bangkit Wanita, membuka pendaftaran kepada kursus latihan praktikal jangka pendek.

Kursus-kursus akan bermula hujung Mei hingga Ogos ini dan kemuncak kepada kempen ini ialah penganjuran Konvensyen Inspirasi CEO Bisnes Viral.Kursus latihan yang ditawarkan akan berlangsung selama sehari setiap satu dan orang ramai khasnya wanita B40 dan M40 boleh memilih kursus yang diminati.

Apa yang menarik, kursus-kursus ini memang direka khas untuk mereka yang mahu berniaga sebaik tamat latihan asas kemahiran ini.Sejumlah tujuh kursus asas latihan praktikal dan demo dibuka untuk penyertaan merangkumi sektor makanan, pengurusan, busines kedai online, jahitan dan perkhidmatan.

IKLAN

Nak Jadi Usahawan Viral, Ini Pilihan Antara Kursus Kemahiran Untuk Wanita B40 & M40

JOM PANDAI BAKERI. BUAT DUIT JUAL KEK DAN ROTI
Dibuka dalam dua pilihan tarikh iaitu pada 12 Jun dan 26 Jun 2021. Peserta akan mengadun dan membakar sendiri adunan agar dapat kenal pasti formula menghasilkan satu adunan sempurna bagi kek dan roti. ( https://toko.ideaktiv.com/product/jom-pandai-bakeri-buat-duit-jual-kek-dan-roti/ )

JOM JAHIT BAJU KURUNG. BUAT DUIT JAHIT DI RUMAH
Orang kata kalau pandai jahit baju kurung, maka nak jahit pelbagai jenis baju lain akan jadi lebih mudah. Kursus dijalankan dalam dua pilihan tarikh iaitu 12 Jun dan 26 Jun 2021 ( https://toko.ideaktiv.com/product/jom-jahit-baju-kurung-buat-duit-jahit-di-rumah/ )

Mingguan Wanita juga boleh diikuti di

YouTube : https://www.youtube.com/c/MingguanWanitaOfficial

Telegram: https://t.me/bangkitwanitaMW

Twitter: https://twitter.com/mingguanwanita

Instagram: https://www.instagram.com/mingguanwanita

#bangkitwanita
#langkahyakinlakarkejayaan
#bisnesdarirumah
#mingguanwanita