Bilik air setiap rumah turut dikaitkan dengan punca rezeki terhalang. Betul ke? Kalau dahulu, bilik air setiap rumah berada di luar rumah. Tidak tahu apa sebabnya dibuat di luar. Mungkin ada sebab-sebab tertentu.

Tapi, sekarang ini sudah berubah, rumah pun dah cantik dan tidak dinafikan dalam setiap rumah bukan hanya ada satu bilik air tetapi dua atau tiga, bergantung kepada kebesaran rumah tersebut.

Tak kisah ada berapa banyak sekali pun bilik air dalam rumah, tapi kenalah pastikan sentiasa bersih. Sesetengah orang, bukan setakat bersih tapi pantang bila bilik air terbuka luas. Sebab itu, selepas guna bilik air kenalah tutup semula.

Kita tak tahu, bilik air kotor dan terbuka luas itu boleh menjadi punca rezeki terhalang. Perkongsian ini sangat-sangat berguna untuk kita semua.

Punca Rezeki Terhalang – Bilik Air 

PERTAMA
Apa yang anda perlu lakukan adalah pergi tengok kat BILIK AIR (TANDAS) DALAM rumah anda. Mesti bilik air dalam rumah. Kalau bilik air di luar rumah – korang termasuk dalam zon selamat.

KEDUA
Tolong baca sampai habis kenapa BILIK AIR PUNCA REZEKI TERSEKAT.

IKLAN

Dalam Islam memang kita tahu bahawa Bilik Air adalah tempat tinggal SYAITAN & JIN. Malah di situ jugalah mereka beranak-pinak.

Tadi anda dah tengok bilik air anda kan? Adakah bilik air anda ada ciri-ciri seperti di bawah?

TANDAS KOTOR

Adakah bilik air anda bersih seperti ini?

IKLAN

1. Lantai & Mangkuk Tandas Kotor Kekuningan?
2. Bila pijak lantai rasa licin sebab dah berlumut hijau, hitam?
3. Sinki dalam bilik air berkerak?
4. Bau bilik air anda setaraf tandas awam?
5. PINTU BILIK AIR SENTIASA TERBUKA?

Bila bilik air kotor, Syaitan & Jin akan bersuka ria membiak dan beronggeng sakan.
Bila pintu bilik air sentiasa terbuka, maka seronoknya syaitan & Jin keluar dan berjoget lambak dalam rumah kita.

Bilik Air Kotor Jadikan Rezeki Payah Masuk

Maka dari situ punca REZEKI KITA TERSEKAT!
MACAM MANA?

IKLAN

1. Syaitan dan jin akan meruntuhkan KASIH SAYANG yang juga rezeki dalam sebuah keluarga. ANAK JADI BIADAP, ISTERI HILANG HORMAT PADA SUAMI, SUAMI PEMALAS!
2. SIFAT-SIFAT NEGATIF – akan banyak dalam diri kita contohnya – IRI HATI, CEPAT SENTAP, RASA DIRI SELALU BETUL ORANG LAIN SALAH, SOMBONG, BONGKAK, LUPA ALLAH (Tak solat, puasa dan berzakat).
3. BILA KITA MELAKUKAN SESUATU PERNIAGAAN, EMOSI KITA HARUSLAH STABIL. Bila emosi tak stabil, mental lemah & sifat malas berkuasa. Macam mana nak berniaga?

BERMULA HARI INI – KENA RAJIN BASUH BILIK AIR.

Dalil berkaitan TANDAS tempat tinggal JIN.

Dari Zaid bin Arqam, Rasulullah Shallallahu ‘Alaihi wa Sallam bersabda: “Sesungguhnya tandas-tandas itu dihuni oleh Jin. Oleh karena itu, apabila seseorang di antara kalian masuk tandas, maka katakanlah: Allahumma inni audzubika minal khubutsi wal khabaits (Ya Allah, aku berlindung kepadaMu dari gangguan jin laki-laki dan jin perempuan” (HR. Abu Dawud, Nasa’i, Ibnu Majah dan Ahmad)

MW: Lepas ini bolehlah tengok bilik air rumah masing-masing. Pastikan bersih dan sentiasa tertutup ye! Semua ini berkait dengan rezeki kita juga.

Sumber: Mohammad Yaakub Yusra

Lubuk konten tentang inspirasi, rumah tangga dan macam-macam lagi,
MINGGUAN WANITA kini di seeNI, download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI