Selagi punyai waktu, guna peluang sebaiknya. Jangan biarkan isteri memendam rasa.

Bila isteri nekad bercerai. “Suami sanggup pujuk rayu peguam isteri, berjanji akan berubah” semata-mata untuk menagih kembali cinta daripada seorang isteri.

Begitulah, bila sudah menyesal tidak berguna lagi. Lumrah seorang isteri, selagi boleh bersabar dia akan bersabar. Tetapi bila mereka tekad, buatlah apa sekali pun hatinya tidak akan berubah.

Ikuti perkongsian Peguam Syarie, Nurul Izzah Zainol ini dan hadam baik-baik ya:

Bila Isteri Nekad Bercerai

SEBELUM SAMPAI MAHKAMAH

Saya jadi teringat satu kes kira-kira awal tahun lepas. Seorang lelaki call saya minta saya memujuk isterinya agar tidak jadi bercerai dengannya. Dia dapat nombor telefon saya apabila dia membaca perbualan Whatapps saya dan isterinya yang memerlukan khidmat guaman bagi kes cerai.

Amat jarang berlaku hal begini. Seorang lelaki mencemar duli memujuk rayu peguam isterinya. Tanpa saya pinta, bersungguh-sungguh dia kata menyesal, berjanji akan berubah dan tak akan sia-siakan isterinya lagi.

Tapi apa boleh buat?
Bila seorang wanita sudah tekad, bulat hatinya, keputusannya tiada lagi tawar menawar.

Artikel Berkaitan: Tak Payah Bertahan Demi Anak Kalau Suami Kaki Dadah, Minta Cerai Lagi Bagus!

Suami Sanggup Pujuk Rayu Peguam Isteri

Bila Isteri Ajak Bincang

Bila isteri ajak bincang hal rumah tangga, itu tandanya sudah tahap serius. Boleh jadi sudah separuh hatinya telah cenderung untuk keluar daripada perkahwinan.

IKLAN

Kalau kau ignore request isteri untuk duduk berbincang setelah beberapa kali dia ajak, itu bukan bererti dia dah tak kisah. Kalau kau nak tahu, peratusan tekad dia untuk berpisah mencanak naik tanpa kau sedar.

Jadi, perbincangan yang diharapkan adalah sangat penting dan genting. Tak boleh tangguh-tangguh atau nanti-nanti. Kau kenalah buat apa cara sekalipun untuk cari masa penuhi permintaan dia.

Kau kena tahu juga, perempuan ini ada ability untuk absorb masalah dan supress dalam diri dia sampai kau nampak bini kau baik-baik sahaja. Macam tiada masalah apa-apa. Ada tu masih melayan elok nafsu kau.

Tapi bila dia sudah demand nak bincang dan luah masalah rumah tangga dengan kau, itu maksudnya dia sudah tak tahan. Ibarat masalah itu sudah membarah dalam diri.

Kalau still buat tak kisah atau buat bodoh, anda sebenarnya telah ‘kehilangan’ cintanya. Yang tinggal hanya jasad yang dipaksakan untuk tetap bertahan.

IKLAN

Berjanji Akan Berubah

TEKAD BERCERAI

Bila selalunya perempuan ini tekad hendak bercerai? Ketika kau tak bagi kerjasama untuk berbincang dan baiki keadaan rumah tangga. Bila kau anggap remeh masalah-masalah yang dia ceritakan.

Tika kau acuh tak acuh sahaja nak selesaikan masalah rumah tangga. Bagi kau semua tu benda remeh. Boleh swept under carpet.
That’s it.

Kau ingat senang ke seorang isteri hendak ambil borang cerai dan isi permohonan tu? Dia tekad bukan sebab alasan bulu ketiak kau banyak, atau perut kau boroi atau sebab sifat pelupa kau tak ingat birthday dia atau anniversary korang.

Nope.

Baca Di Sini : ISTERI Nekad Minta Cerai Sebab Suami TERLALU BAIK!

IKLAN

Sudah Terlambat

Kebanyakannya sebab benda sudah tak boleh nak selamatkan lagi sebab sikap kau. Ajak bincang berdua buat bodoh. Malah, ajak pergi pejabat agama kau buat pekak. Ajak jumpa orang tengah nak cari penyelesaian kau kata tak mahu libatkan orang luar dalam masalah rumah tangga kau.

Akibatnya, kau datang sajalah court dengar tuntutan cerai dia. That’s final!

Jadi, sebelum semuanya sampai ke mahkamah, tolonglah bagi kerjasama untuk selamatkan rumah tangga. Jangan bila sudah sampai surat Mahkamah, baru terhegeh-hegeh nak bincang, nak pujuk rayu, nak berjanji manis bagai.

Kasihan saya tengok wanita-wanita ini jadi berbelah bahagi, dilema dan tertekan sama ada nak bagi peluang lagi atau tak. Walau tiada satu benda pun yang boleh jamin semunya akan jadi lebih baik bila dia bagi peluang lagi.

Hanya modal air liur dan air mata untuk membeli semula kepercayaan si isteri. Paling-paling kau letaklah cash 100k depan mata dia, berbaloilah jugak nak ambil risiko.

Lagi satu, kau kena bersyukur wanita ini dikatakan selalu ikut emosi. Dia masih simpan kau sebab sentimental value lah kot. Kalau dia ikut akal yang rasional, mungkin sudah lama kau tak wujud dalam hidup dia.

Mingguan Wanita : Selagi punyai waktu, guna peluang sebaiknya. Jangan biarkan isteri memendam rasa, sudahnya segala sudah terlambat.

Sumber : Puan Nurul Izzah Zainol

Follow kami di :

Facebook : https://www.facebook.com/mingguanwanita
FB Grup Cerita Mak-mak Hari Ini : https://www.facebook.com/groups/ceritamakmak
Website: https://www.mingguanwanita.my/
Instagram : https://www.instagram.com/mingguanwanita/?hl=en
YouTube: https://www.youtube.com/c/MingguanWanitaOfficial/featured
Twitter: https://twitter.com/mingguanwanita?lang=en
Telegram MW: https://t.me/mingguanwanita