anzalna

Bukan semua orang mempunyai kelebihan dalam seni melukis. Ia merupakan anugerah yang tidak ternilai jika memilikinya.Bertuah menjadi pelakon dan model Anzalna Nasir, 30 yang bukan sahaja cantik jelita, malah cukup berbakat dalam bidang lukisan.

Berbakat Dalam Melukis Sampai Boleh Buat Jual, Bila Ada Yang Tanya Dah Tukar Profesyen Ini Jawapan Anzalna

Bagi pengikut instagram teraju utama drama bersiri ‘Memori Cinta Suraya’ini, Anzalna sering memuat naik, hasil lukisannya untuk dikongsikan bersama para peminatnya.Pelbagai jenis lukisan telah dihasilkan antaranya berbentuk abstrak, bunga-bungaan, merak, permandangan, bangunan kaabah dan yang terkini potret Perdana Menteri, Tun Mahathir Mohamed.

Hasil Jualan Untuk Kebajikan

Menariknya, hobi baru melukis Anzalna ini, mula berputik sejak sejak bulan Ramadan lalu dan berterusan sehingga kini.Lebih istimewa, bermula daripada hobi suka-suka, setiap lukisan yang dihasilkan tersebut kemudiannya dijual dan duit hasil jualan tersebut diberikan untuk tujuan kebajikan bagi golongan yang memerlukan. Murni sungguh hati Anzalna ini.

Berbakat Dalam Melukis Sampai Boleh Buat Jual, Bila Ada Yang Tanya Dah Tukar Profesyen Ini Jawapan Anzalna

IKLAN

Hasil lukisan Anzalna juga mendapat permintaan yang cukup menggalakkan daripada pengikut dan peminatnya di Instagram. Kekerapan Anzalna melukis, sehinggakan ada yang bertanya sama ada, Anzalna telah bertukar profesyen daripada seorang pelakon kepada seorang pelukis.

Sebaliknya pelakon cantik dan berbakat besar ini menjelaskan bahawa bidang lakonan merupakan minatnya dan masih menerima tawaran berlakon sehingga sekarang. Syarikat Global Station dan Suhan antaranya yang sering menawarkan drama 100 episod dan telemovie.

IKLAN

Menurut pelakon ini, dia tidak bersedia untuk berada di set untuk melakukan penggambaran kerana terpaksa menghabiskan semua lukisan yang telah ditempah. Secara jujurnya, Anzalna mencintai apa yang dia sedang lakukan dan mengucapkan terima kasih kepada yang setia memberi sokongan pada dirinya. Insya Allah, beliau akan kembali berlakon semula segera.

Tambah beliau lagi, melukis memerlukan masa yang banyak. Lukisan yang dibuat untuk Tun Mahathir, Perdana Menteri kita ini memerlukan masa yang amat panjang untuk memastikan ia siap. Sambil berseloroh, Anzalna berharap mendapat tanda tangan daripada Tun M untuk dia dapat melakukan lebih banyak lagi kerja kebajikan selepas ini.

IKLAN

Berbakat Dalam Melukis Sampai Boleh Buat Jual, Bila Ada Yang Tanya Dah Tukar Profesyen Ini Jawapan Anzalna

Tahniah buat Anzalna atas hobi baru ini.Dah lah cantik jelita, pandai melukis pulak tu. Bukan sahaja hobi suka-suka tapi siap boleh beramal dan buat kebajikan. Semoga Anzalna tetap terus melukis menghasilkan lukisan yang cantik-cantik.

Antara lukisan yang dihasilkan oleh Anzalna, sangat cantik dan sungguh berbakat!

Sumber: Anzalnasir 88

Lubuk konten tentang inspirasi, rumah tangga dan macam-macam lagi,
MINGGUAN WANITA kini di seeNI, download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI