‘Bakpo Abam Baju Ijau Tu Jerit’ Anak Ketiga Ini Boleh Dengar ‘Suara’ Acap Memanggil

Sudah 16 hari umat Islam berpuasa di negara ini. Bermakna dekat dua bulan, Muhammad Ashraf Hassan, 29 hilang di Gua Tempurung. Kali terakhir, Ashraf memakai baju hijau ber ‘vest’ biru.

Dan sebelum umat Islam menyambut 1 Ramadan, abang Ashraf, Mohd Zahiruddin atau Denny Lang berkongsi rakaman video yang dikatakan ada kelibat adiknya. Denny tandakan ‘circle mark’ pada kawasan kelibat dilihat.

Ibu ini, Mimie Yaya berkongsi video yang dilihat di media sosial dengan anak ketiganya, Rosniazara Syazia, 4 tahun. Anak ketiga ini Allah anugerahkan pandangan yang istimewa.

Dia boleh melihat, mendengar entiti ghaib yang tak boleh dilihat pada pandangan kasar orang lain. Sejak usia 2 tahun lagi, anaknya dah menunjukkan tanda-tanda sebegitu.

 

‘Bakpo Abam Baju Ijau Tu Jerit’ Anak Ketiga Ini Boleh Dengar ‘Suara’ Acap Memanggil
Ibu ini tukar warna latar dan anak ketiganya nampak kelibat orang mundar-mandir dalam gua.

Anak Ketiga Nampak Bayang Orang Mundar Mandir

Tulis ibunya pada 15 Mei, “ambe hari ni follow perkembangan Acap. Tunggu status yang Abang Acap up. Sejak tunjuk video yang Abang Acap. Denny Lang up di facebook tu kat anak.”

Dua tiga kali ulang, tanya semacam.”

Sekso, tok tau nak jawab gapo. Bakpe abam baju ijau tu jerit? Ada hantu kat luar tu ma? Sian kat abam baju ijau tu? Kat sini… Takkan la ambe nak tipu.”

IKLAN

 

‘Bakpo Abam Baju Ijau Tu Jerit’ Anak Ketiga Ini Boleh Dengar ‘Suara’ Acap Memanggil
Gambar rakaman yang dikongsikan Denny Lang.

 

Bila bagi dia tengok video tu, dia nampak dan dia dengar suara ‘Acap’ duk teriok/memanggil. Bila gambar di madkan warna. Memang nampak tu Acap.

Then yang purple tu, bila dimadkan warna. Tempat ni 100 peratus keras. Patup la anak ambe oyat ado hantu kat luar. Pada zahir, memang tak nampak pun dalam video tu. Bila screenshot masa dan limit. Nampak bayang orang mundar mandir.”

Lagi musykil dan mengerikan bila dimadkan warna. Tempat ni dikuasai dengan kejahatan.”

IKLAN

 

‘Bakpo Abam Baju Ijau Tu Jerit’ Anak Ketiga Ini Boleh Dengar ‘Suara’ Acap Memanggil
Anak ketiga dari empat beradik ini boleh tembus hijabnya melihat ‘sesuatu’ yang tak boleh dipandang dengan mata kasar.

 

Semalaman Tak Tidur Lepas Tunjuk Gambar Acap

Pada 3 April, ibu ini pernah rakam perbualannya dengan anak ketiganya itu. Anaknya menunjukkan lokasi entiti ghaib yang boleh dilihat pada gambar Acap yang dikongsikan. Iaitu gambar terakhir Acap dapat dirakam lensa.

Mana tak seramnya. Saya satu minggu tak tidur time saya tunjuk gambar Acap tu. Anak saya siap mimpi lagi malam tu. Esoknya dia beritahu saya. Dia cakap hantu kosek (tegur) adik. Dalam mimpi tu macam mengigau juga lah.”

IKLAN

Kongsi ibunya lagi, kebolehan anaknya itu bagaimana pun tak menjejaskan aktiviti harian mereka anak beranak. Cuma ada ketikanya apabila dia melihat entiti ghaib yang menakutkan, anaknya itu pernah diserang demam.

Dia ternampak ‘benda’ kat rumah ni. Siap cerita lagi 2 ke 3 hari berturut-turut. Kadang dah banyak hari pun dia boleh cerita balik apa yang dia nampak.”

Setakat ini, kami tak bawa pergi berubat. Reaksi dia ok saja.” jelas ibunya ketika MW hubungi.

Diam tak diam, dua bulan kehilangan Acap masih menjadi satu misteri. Kehilangannya amat sedikit meninggalkan jejak atau tanda yang dapat menunjukkan keberadaannya.

Tentunya Ramadan ini, masih ramai lagi di luar sana yang mendoakan agar Acap dapat pulang ke pangkuan keluarga menyambut lebaran bersama anak, isteri malah ahli keluarga tercinta.

MW : Semoga ada sinar untuk Acap ditemui kembali.

Sumber/Foto : Mimie Yaya

Lubuk konten tentang inspirasi, rumah tangga dan macam-macam lagi,
MINGGUAN WANITA kini di seeNI, download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI