Pakai bengkung, mungkin ini salah satu cara wanita di luar sana yang sanggup pakai untuk cepat kurus. Bila pakai dah tentu nampak langsing dan ‘terletak’ cantik.

Selalunya, pakai bengkung bila lepas bersalin dan lepas itu sambung pakai yang yang moden. Dengan harapan badan kurus dan langsing. Sampaikan sanggup berhabis duit untuk beli bengkung yagn harga beratus ringgit dan ada juga beribu-ribu ringgit.

Ini pendapat daripada Dr Say tentnag pemakaian bengkung. Jangan ingat, pakai bengkung untuk kurus tapi sebenarnya nak sorok lemak yang melekat kat badan.

Baca Artikel Menarik Lain Di Sini:

Doktor Dedah Bengkung Perosak Organ Dalaman, Bahaya Pakai Setiap Hari!

Berbengkung Selepas Bersalin Bukan Nak Kecutkan Rahim Semata-mata, Tapi Ini Tujuannya Yang Mak-mak Patut Tahu!

Pakai Bengkung Bukan Untuk Kurus

Antara ulasan Dr Say dalam intagramnya tentang bengkung.

Memandangkan ramai bertanya mengenai ni so here goes, NAK PAKAI OKAY TAPI TAKDE FUNCTION SEKIRANYA PAKAI DENGAN HARAPAN UNTUK KURUS.

“Eh kenape pulak doc? Sy tengok Sujut & Shushi pakai slim je?”.

IKLAN

Well Sujut & Shushi slim sebab depa jaga pemakanan & buat senaman maka slim lah mereka. Saya bagi contoh kalau saya post story hari2-hari, saya gi workout & makan sihat-sihat.

Lepas itu, saya buat SATU POST transformation dari badan bapak-bapak jadi badan adik-adik dengan topik “Fat Burner Mencairkan Badan Kebapakan Saya” Agak-gak korang beli tak fat burner tu?

Saya gerenti 100% korang beli. Padahal story sy hari-hari dah menunjukkan kegigihan saya tapi in the end korang amik yang SATU POST tu je. Kita dah di train untuk cari SHORTCUT walhal yang longcut tu kita tapis buang.

Badan ‘Kerengga’ Bukan Pakai BENGKUNG 24 Jam, Fungsinya ‘Sorok’ Lemak Bukan Kurus – Dr Say
.

Sorok Lemak Badan

“Jadi apa yang okaynye pakai bengkung ni doc?”.

Okaynya hanyalah sekadar menyorok lebihan lemak pada badan anda sekiranya anda ade function nak pakai kebaya ke, dress ke ITU SAHAJA. Tapi kalau nak kerengga, nak hour glass pakai la 24 jam pun takkan nampak hasilnya.

IKLAN

“Dah tu macam mana doc?”.

Korang tau dah jawapannya cuma macam saya cerita otak kita tapis buang dah benda tu yakni EAT HEALTHILY, EXERCISE REGULARLY & THINK POSITIVELY.

Jadi peeps daripada korang bazir duit beli bekung tu apa kata korang beli sayur-sayuran & buah-buahan segar kan lebih bagus. There is no shortcut in losing weight. Ini juga termasuk pakai bengkung lepas bersalin untuk slimming, TAKDE FUNCTION JUGA.

Badan ‘Kerengga’ Bukan Pakai BENGKUNG 24 Jam, Fungsinya ‘Sorok’ Lemak Bukan Kurus – Dr Say
.

Rahim memang akan mengecut dengan sendirinya dalam tempoh 6 minggu lepas bersalin maka takyah berbelit-belit kat pagar macam mummy.

Badan ‘Kerengga’ Bukan Pakai BENGKUNG 24 Jam, Fungsinya ‘Sorok’ Lemak Bukan Kurus – Dr Say
.

IKLAN

P/S : Ini tali pinggang untuk jaga lower back semasa heavy lifting, bukan untuk jadi kerengga.

Mingguan Wanita : Masing-masing ada pendapat sendiri. Senang cerita, nak kurus senaman dan ambillah makanan sihat.

Sumber: Dr Say (instagram)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Dr Shazril Shaharuddin (@say_shazril)

 

 

Follow kami di TELEGRAM, INSTAGRAM, TIKTOK, FACEBOOK, TWITTER dan YOUTUBE Mingguan Wanita untuk dapatkan info dan artikel-artikel terkini serta menarik.

#bangkitwanita
#langkahyakinlakarkejayaan
#bisnesdarirumah
#mingguanwanita