Ubat stemcell. Mungkin inilah salah satu cara untuk mengubati dan menguatkan tulang rapuh yang dihadapi oleh anak istimewa ini.

Berat mata memandng berat lagi bahu memikul. Dalam usia yang masih kecil, dia terpaksa melalui liku-liku kehidupan yang tidak pernah terfikir olehnya. Tiada ubat dan penawar pada penyakit yang dihadapi dan hanya mengharapkan ubat stemcell untuk menguatkan tulang rapuh.

Baca Artikel Menarik Lain Di Sini: Anak Bongsu Disahkan Kanser Neuroblastoma Tahap 4, Ibu Ini Tetap Doakan Sembuh Sepenuhnya

Kulit Udang Jangan Buang Rupanya Bagus Untuk Pertumbuhan Tulang, Gigi Anak

Ubat Stemcell, Kos Mahal Untuk Kuatkan Tulang

Sebelum ini, anak istimewa ini, adik Khayla Adha Mirza, 7 tahun, pernah viral kerana penyakit yang dihadapi sejak lahir.

Dia disahkan sakit sejak lahir dan nama penyakit dikenali sebagai Osteogenesis Imperfecta type 3 atau lebih dikenali tulang rapuh.

Anak Istimewa, Tulang Badan Patah Lebih 50 Kali Hanya Bergantung Ubat Stemcell Kuatkan Tulang

IKLAN

Dia dan ahli keluarganya menetap di Permatang Pauh Pulau Pinang dengan kedua orang tuanya meneruskan kelangsungan hidup dengan meniaga makanan secara kecil kecilan.

Ditakdirkan, adik Khayla ini menghidapi penyakit tulang rapuh sejak dilahirkan. Bayangkan sepanjang usianya, tulang dibadan anak istimewa ini sudah lebih dari 50 kali patah.

Malah, adik Khayla pernah membuat pembedahan 2 tahun yang lalu tetapi gagal. Tiada ubat yang mampu menyembuhkan adik Khayla buat masa ini.

Walau bagaimanapun, salah satu cara yang boleh menguatkan tulangnya yang rapuh adalah dengan cara menyuntik sejenis ubat cecair yang diberi nama Stemcell.

Anak Istimewa, Tulang Badan Patah Lebih 50 Kali Hanya Bergantung Ubat Stemcell Kuatkan Tulang

Bayangkan untuk kos ubat Stemcell tersebut sangat mahal harganya. Sekurang-kurangnya, tubuh adik Khayla perlu disuntik dengan cecair stemcell 2 minggu sekali.

IKLAN

Manakala kos yang diperlukan untuk membayar kos ubat Stemcell tersebut berjumlah RM4800 dalam sebulan.

Dengan sumbangan, sedikit sebanyak boleh membantu meringankan beban keluarga adik Khayla dan merawat masalah tulang rapuh yang dialaminya.

Anak Istimewa, Tulang Badan Patah Lebih 50 Kali Hanya Bergantung Ubat Stemcell Kuatkan Tulang

Sumbangan boleh terus disalurkan ke nombor akaun seperti yang tertera dibawah :-
05351090018 – Khairol Niza Binti Zaffarullah Khan
Hong Leong Bank

IKLAN

Semoga Allah merahmati mereka yang membantu adik Khayla.
Aamin!

Mingguan Wanita : Semoga adik Khayla dan keluarga terus kuat dan tabah hadapi dugaan ini.

Sumber: Penang Netizen

Follow kami di TELEGRAM, INSTAGRAM, TIKTOK, FACEBOOK, TWITTER dan YOUTUBE Mingguan Wanita untuk dapatkan info dan artikel-artikel terkini serta menarik.

#bangkitwanita
#langkahyakinlakarkejayaan
#bisnesdarirumah
#mingguanwanita

Lubuk konten tentang inspirasi, rumah tangga dan macam-macam lagi,
MINGGUAN WANITA kini di seeNI, download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI