Sumber Foto: Instagram Syatilla Melvin

Perkhabaran duka dikongsi oleh pelakon dan usahawan Syatilla Melvin apabila memberitahu hasratnya untuk menimang cahaya mata ketiga tidak kesampaian setelah mengalami keguguran ketika kandungan memasuki usia lapan minggu.

Isteri kepada Shaheizy Sam ini juga memaklumkan dirinya mengetahui kisah sedih itu ketika membuat rutin pemeriksaan degupan jantung kandungan di sebuah klinik.

Syatilla dan Sam berkahwin pada 8 Februari 2016 dan dikurniakan dua cahaya mata iaitu Syeriv Samheizy, 4, dan Sarima Samheizy yang kini berusia setahun.

Alami Keguguran, Syatilla Akur & Anggap Tiada Rezeki Timang Anak Ketiga

Syatilla Sedih Alami Keguguran

Ketika ditemubual di majlis pelancaran LB Creuset X Syatillah Melvin Nasi Daging Telentang semalam, Syatilla meluahkan rasa sedih tersebut.

“Saya baru dapat tahu hamil anak ketiga dalam dua bulan lalu. Bagaimanapun ketika membuat pemeriksaan degupan jantung semalam (Selasa), doktor sahkan perkembangan janin terbantut dan tidak membesar sebagaimana sepatutnya,” ungkapnya.

 

Tidak Merancang Untuk Anak Ketiga

Ditanya tentang reaksi suaminya, dia dan suami menganggap tiada rezeki untuk menimang anak ketiga buat masa ini.

“Sebenarnya saya memang tak merancang untuk anak ketiga ini, tapi bila dapat tahu hamil memang saya dan suami gembira sangat.

IKLAN

“Malah Syeriv (anak sulung) pun teruja sehinggakan setiap hari cium perut saya kerana tak sabar nak jumpa adik baru.

“Jadi bila doktor memaklumkan perkara tersebut semalam, Sam terdiam sekejap. Bagaimanapun dia menerima semua ini dengan positif dan anggap bukan rezeki kami,” sambungnya.

Gugur Kali Ketiga

Alami Keguguran, Syatilla Akur & Anggap Tiada Rezeki Timang Anak Ketiga

Alami Keguguran, Syatilla Akur & Anggap Tiada Rezeki Timang Anak Ketiga

Syatilla juga menerangkan keguguran kali ini merupakan pengalaman kali ketiga buatnya.

“Sebenarnya ini adalah keguguran saya yang ketiga. Sebelum Syeriv, saya pernah keguguran sekali dan kali kedua sebelum Sarima.

IKLAN

“Kali ini pengalaman mungkin sedikit berbeza kerana saya perlu melalui proses mencuci rahim, sekiranya janin tidak jatuh sendiri dalam masa terdekat ini,” akhirinya.

Baca Disini Juga:

Air Mata Mengalir Laju, Syatilla Mohon Doakan Syeriv Cepat Sembuh

Syatilla Melvin Usaha Khatam Al-Quran, “Sehari 4 Muka Surat Pun Sudah Rahmat. Doakan”

JOM SERTAI GRUP TELEGRAM BANGKIT WANITA MW

Kesan pandemik C19, ramai gaji dipotong atau dibuang kerja. Boleh buntu juga sekejap. Namun, ada berita baik untuk para wanita B40 & M40. Mingguan Wanita prihatin dengan nasib menimpa anda dan susulan itu, kami menjemput semua untuk menyertai group Telegram Bangkit Wanita MW sebagai platform untuk mendapatkan info niaga, promosi kursus, tip berbisnes, perkongsian usahawan yang memberi inspirsasi dan lain-lain. Klik link ini untuk menyertainya:  https://t.me/bangkitwanitaMW

Selepas penganjuran Webinar Bangkit Wanita #bisnesdarirumah, Mingguan Wanita menerusi kempen Bangkit Wanita, membuka pendaftaran kepada kursus latihan praktikal jangka pendek.

IKLAN

Kursus-kursus akan bermula hujung Mei hingga Ogos ini dan kemuncak kepada kempen ini ialah penganjuran Konvensyen Inspirasi CEO Bisnes Viral. Kursus latihan yang ditawarkan akan berlangsung selama sehari setiap satu dan orang ramai khasnya wanita B40 dan M40 boleh memilih kursus yang diminati.

Apa yang menarik kursus ini memang direka khas untuk mereka yang mahu berniaga sebaik tamat latihan asas kemahiran ini. Sejumlah tujuh kursus asas latihan praktikal dan demo dibuka untuk penyertaan merangkumi sektor makanan, pengurusan, busines kedai online, jahitan dan perkhidmatan.

Nak Jadi Usahawan Viral, Ini Pilihan Antara Kursus Kemahiran Untuk Wanita B40 & M40

Alami Keguguran, Syatilla Akur & Anggap Tiada Rezeki Timang Anak Ketiga

Simpan Kira-kira Dan Urus Kewangan, Silap Urus Bisnes Lingkup

Klik sini untuk mendaftar : https://toko.ideaktiv.com/product/simpan-kira-kira-dan-urus-kewangan-silap-urus-bisnes-lingkup/

Alami Keguguran, Syatilla Akur & Anggap Tiada Rezeki Timang Anak Ketiga

Bisnes Kencang Di Shopee Bersama Coach Zul Dan Master Noorul

Klik sini untuk mendaftar : https://toko.ideaktiv.com/product/bisnes-kencang-di-shopee-bersama-coach-zul-dan-master-noorul/

Follow kami di :
Facebook Mingguan Wanita – https://www.facebook.com/mingguanwanita/
Instagram Mingguan Wanita – https://www.instagram.com/mingguanwanita/
Twitter Mingguan Wanita – https://twitter.com/MingguanWanita
Telegram : https://t.me/bangkitwanitaMW
Youtube : https://www.youtube.com/c/MingguanWanitaOfficial

 

Lubuk konten tentang inspirasi, rumah tangga dan macam-macam lagi,
MINGGUAN WANITA kini di seeNI, download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI