Al Fatihah.. Empat Bulan Bertarung Nyawa, Baby Nishka Pergi Jua

Cuma empat bulan, bayi comel ini dapat bertemu dengan mak ayahnya. Kyfa Nisha Al-Kautsar Mohd Farham yang lebih dikenali dengan panggilan Baby Nishka dimaklumkan ibunya sudahpun meninggal dunia.

Empat bulan lamanya, bayi comel ini bertarung nyawa berdepan dengan penyakit kanser otak tahap empat dan kanser buah pinggang yang dihadapinya.

Menerusi instagram usahawan terkenal Mawar Karim, beliau telah dihubungi ibu baby Nishka, Khairiah Kamarudin, 35 memaklumkan yang anak kecilnya itu sudah pun meninggal dunia.

Tulisnya,

IKLAN

Al-Fatihah… Inna Lillahi wa inna ilayhi raji’un… Baby Nishka berehat la di Syurga menanti awak di sana. Setelah berjuang bertarung nyawa. Allah lebih sayang kan baby Nishka. Ibubapa baby Nishka akan tunggu di syurga ya anak.

Kami sayang baby Nishka. Mari kita sedekah Al Fatihah n doa kan baby Nishka @kheriykhairiah_nishkaofficial

IKLAN

Kata Mawar Karim lagi,

Menerima panggilan dari ibu baby Nishka mengatakan baby Nishka dah pergi tinggal dunia. Sejujurnya memang tidak mampu untuk saya melihat anak syurga ni tabah bertarung nyawa.”

IKLAN

MW : Al Fatihah.. semohga roh si comel Kyfa Nisha Al-Kautsar ditempatkan di kalangan orang yang beriman. Dan mohon diberi kekuatan dan ketabahan buat ibu dan ayahnya menghadapi ujian Ilahi ini.

Baca Sini : Baby Nishka Kritikal

Sumber/Foto : Mawar Karim