pembedahan

Nak buat pembedahan dalam masa terdekat, kisah adik ini tular di media sosial dan ramai netizen simpati dengan keadaan anak kecil ini. Lagi sedih sampai tak boleh mendongak sebab kulit bawah dagu tercantum dengan kulit leher.

Namun untuk buat pembedahan, ibunya memerlukan sejumlah wang yang masih belum mencukupi. Buat anda yang nak tahu lebih jelas keadaan adik ini, boleh rujuk status Facecook saudari Qila Rosli

Allahu…

Aku menulis dalam keadaan yang agak sebak. Sebak di dada melihat seorang kanak-kanak kecil menderita menanggung sakit nya selama hampir 7 bulan.

IKLAN

Punca Kulit Adik Ini Jadi Begitu

Adik ni disambar api akibat main pelita di tepi rumah semasa ketiadaan ibunya dirumah. Ketika api merebak ke badannya dia meronta-ronta memanggil kakaknya yang sedang mandi. Dengan sepantas kilat kakak menjirus air ke badan adiknya ini.

Betapa sedihnya hati melihat keadaan adik nie. Kalau nk dukung kena hati2, silap cara boleh tersiat kulit. Tak boleh mendongak sebab kulit bawah dagu dah tercantum dengan kulit leher. Thats why mulut dia sentiasa ternganga.

IKLAN

Omg !! so sad.

Adik dah menjalani beberapa operation untuk tampal-tampal kulit yang banyak terjejas dengan api and dalam masa terdekat adik nie sekali lagi akan menjalani operation dekat HKL untuk putuskan bahagian bersambung tu sebab bila budak makin membesar kulit akan menegang so adik nie akan meraung kesakitan. Yang diceritakan nie dalam bahasa kampung laa yek sebab tak pandai nak cerita dalam bahasa saintis. Haha.

IKLAN

Btw, kos untuk adik buat operation almost 39k tapi jumlah yang terkumpul belum cukup hanya ada 30k sahaja tapi ibu nya merayu dekat doktor untuk buat operation nie secepatnyaa. Yelahh ibu mana yang sanggup tengok anaknya menderita kan?

Salurkan Bantuan Menerusi

For those yang nak memberi atau menyalurkan sedikit sumbangan :
Nama mangsa : zulfykha ridzwan
06105 29 00019606 1 (BSN)
Zarifah bakri

Setiap yang berlaku ada hikmahnya. Jangan kita menuding jari salahkan orang tuanya. Tiada apa yang mereka harapkan selain doa dari orang ramai. Berdoalah supaya urusan operation adik ni dipermudahkan.

Lubuk konten tentang inspirasi, rumah tangga dan macam-macam lagi,
MINGGUAN WANITA kini di seeNI, download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI