Hujung tahun, biasanya musim mak ayah luangkan masa bawa anak-anak pergi bercuti, jalan-jalan dan buat pelbagai aktiviti. Cuti sekolah yang berbaki hampir 2 minggu lagi ni, sebenarnya masih sempat lagi mak ayah nak gembirakan hati anak-anak.

Tak perlu pergi jauh pun, banyak sebenarnya tempat-tempat menarik boleh bawa anak-anak terokai pengalaman baru dan keseronokan bermain dengan pelbagai aktiviti best! Malah tak perlu risau ‘rabak poket’, mak ayah juga boleh banyak jimat tau, jika pandai cari dan beli tiket kemasukan secara online berbanding beratur beli secara walk in di kaunter. Ada caranya.. #JustKlookIt boleh nikmati penjimatan sehingga RM350!! Nak tahu lebih lanjut jom semak 5 aktiviti ini yang mak ayah boleh gembirakan hati anak-anak dan boleh dapat harga berbaloi-baloi.

Ini antara aktiviti menarik lagi berbaloi yang boleh dilakukan;

1. AQUARIA KLCC

Kredit Foto Pinterest com

Aquaria KLCC merupakan salah satu daripada 5 akuarium yang cukup terkenal di Asia. Mak ayah berpeluang membawa anak-anak menerokai lebih 20,000 hidupan, 250 spesies berbeza dari dalam dan luar negara, sekaligus mempelajari mengenai kepentingan pemuliharaan hidupan laut.

Bayangkan dikelilingi pelbagai hidupan laut dan jerung apabila melalui terowong bawah air sepanjang 90 meter? Boleh melihat Sand-Tiger Sharks, Green Sea Turtles dan Red-Bellied Piranhas. Cukup menakjubkan! Pastinya anak-anak teruja dengan pengalaman ini.

Waktu Operasi:
Dibuka Setiap Hari: 10.00am-8.00pm (Kemasukan Akhir: 7.00pm)
Tak perlu beratur panjang, boleh beli tiket di SINI siap-siap, lebih jimat. Tunjuk je QR Code atau Printed Voucer masa nak masuk nanti.

2. SUNWAY LAGOON

Sunway Lagoon, Taman Tema WAJIB mak ayah kunjungi dengan anak-anak dan sangat sesuai untuk semua peringkat umur. Baik anak kecil, kanak-kanak, remaja mahupun dewasa. Segala aktiviti cukup menarik untuk diterokai. Daripada keseronakan mandi manda di taman tema air Nickelodeon Lost Lagoon, mencabar dan menguji keberanian diri di Scream Park serta Extreme Park mahupun membawa mengenali lebih 150 spesies hidupan liar di Wildlife Park dan banyak lagi.

Dijamin, memang seronok! Pastikan simpan tenaga secukupnya dan bergembiralah sepuasnya bersama anak-anak disini.

Waktu Operasi:
Dibuka Setiap Hari: 10.00am-6.00pm
Setelah beli tiket secara online, tetap kena ambil tiket di kaunter untuk pas masuk. Harga berbaloi dan banyak diskaun bila beli di SINI.

3. SKYTROPOLIS INDOOR THEME PARK GENTING HIGHLANDS

Tak perlu risau nak bawa anak-anak bergembira atas sebab cuaca hujan atau panas. Skytropolis Indoor Theme Park Genting Highlands ini antara taman tema terbaru yang sesuai bawa anak-anak.

IKLAN

Dengan keluasan lebih 400,000 kaki persegi, taman tema seperti Tron ini mempunyai lebih daripada 20 permainan termasuklah yang mencabar dan yang mesra keluarga, sesuai untuk kanak-kanak dan semua peringkat umur. Dan semuanya berada dalam bangunan!

Namun, sebelum sampai ke taman tema yang terletak di First World Plaza ini, bagi anak rasai peluang menaiki Awana SkyWay gondola menikmati keindahan alam semula jadi. Mesti mereka seronok!

Waktu Operasi:
Dibuka Setiap Hari: 10.00am-10.00pm
21 Disember – 30 Disember: 10.00am – 12.00am
31 Disember 2019: 10.00am – 1.00am

Pastikan tempah tiket lebih awal ikut tarikh yang dirancang agar tak menyesal bila kehabisan tiket nanti. Boleh beli tempah di SINI untuk promosi diskaun yang ditawarkan.

4. KIDZANIA KUALA LUMPUR

Bermain sambil belajar! Di Kidzania, anak-anak berpeluang menerokai pengalaman pekerjaan sebenar, mengasah kemahiran, keyakinan diri, rasa tanggungjawab dan berdikari.

Terdapat lebih daripada 90 pekerjaan yang berlainan yang ada. Mereka boleh memilih menjadi pakar bedah, ahli bomba, wartawan, juruterbang, mekanik, model, doktor, pelukis dan pelakon serta banyak lagi. Malah siap diberi gaji dalam matawang KidZania yang digelar sebagai “kidZos” yang boleh disimpan di dalam akaun simpanan atau membelanjakannya di sana.

Anak-anak boleh tentukan bidang kerjaya yang diminati bila dah besar nanti dan merasai sendiri pengalaman pekerjaan tersebut. Pastinya memang menyeronokkan dan memberi inspirasi buat anak-anak nanti.

IKLAN

Waktu Operasi:
Ahad-Jumaat: 10:00am-5:00
Sabtu, Cuti Umum dan Cuti Sekolah: 10:00am-7:00pm
Tutup: Isnin (KECUALI Cuti Umum dan Cuti Sekolah)

Kemasukan orang dewasa umur 18 tahun keatas perlu disertakan kemasukan kanak-kanak tanpa mengira peringkat umur. Boleh beli tiket di SINI untuk lebih banyak penjimatan dan berbaloi.

5. SUNWAY PYRAMID ICE SKATING

Inginkan kelainan, bawa anak-anak merasai sendiri pengalaman meluncur di gelanggang Sunway Pyramid Ice Skating yang bertaraf dunia ini. Jangan risau jika anak-anak masih beginner dan tak pandai meluncur buat kali pertama. Ada pelatih professional yang boleh membantu anak-anak meluncur dengan gembira dan yakin nanti. Aktiviti ini cukup menarik ia dapat memberikan kemahiran keseimbangan dan daya ketahanan buat anak-anak. Mesti kena cuba!

Waktu Operasi:

10:00am- 8:00pm (Isnin Hingga Jumaat)
9:00am-6:00pm (Ahad)
9:00am-9:00pm (Sabtu)
9:00am-9:00pm (Cuti Umum dan Cuti Sekolah)

IKLAN

Jangan lupa bawa stoking, sarung tangan dan esktra seluar nanti. Boleh nikmati pengalaman menarik ini dengan anak-anak, beli tiket di SINI. Jangan lupa tebus baucar di kaunter tiket untuk mendapat wristband bagi pas kemasukan.

Gembirakan Hati Anak-Anak Dengan Aktiviti Menarik Tanpa ‘Rabak Poket’? #JustKlookIt

Mak ayah boleh dapatkan pelbagai tawaran destinasi menarik yang menjimatkan dengan membuat tempahan pelbagai aktiviti istimewa ini di website KLOOK.Hanya dengan #JustKlookIt mak ayah dapat lebih banyak penjimatan tak perlu sampai ‘rabak poket’.

Tak perlu pening kepala merancang dan menempah aktiviti serta menikmati pelbagai pengalaman dengan anak-anak bukan sahaja di seluruh Malaysia tetapi juga destinasi luar negara.Ini kerana kebanyakan aktiviti yang ditempah pada hari yang sama mempunyai pengesahan pembelian serta-merta. Ini secara tak langsung membantu mak ayah merancang trip dan susun itinerari dengan anak-anak dengan lebih mudah.

Malah, tak perlu susah payah beratur panjang beli pass masuk dengan anak-anak bila beli secara walk in. Dalam erti kata lain #JustKlookIt boleh skip-the-queue privileges. Tiket pun tak payah print jika dah download apps Klook. Hanya tunjukkan tempahan yang dah buat di apps tersebut dan boleh terus masuk. Malah harga tiket pun lebih murah dan dapat diskaun. Mudah kan! Jimat masa.

Dengan #JustKlookIt ada lebih 100,000 tempahan aktiviti di lokasi tarikan perlancongan malah turut menyediakan perkhidmatan tempahan hotel, tiket masuk persembahan, taman tema, makanan dan minuman, pas pengangkutan, Kad Sim, WiFi dan banyak lagi di 350 destinasi dengan harga yang lebih menjimatkan! Menarik bukan!

JUALAN AKHIR TAHUN

Mulai sekarang sehingga 31 Disember rebut promosi #JustKlookIt nikmati penjimatan sehingga RM350!

Mak ayah boleh dapat diskaun RM100 dengan pembelian minimum RM1,000 menggunakan kod promo: KLOOKIT100

Tak cukup dengan itu, nak lebih jimat lagi boleh dapat diskaun RM250 bagi pembelian minimum RM1,500 menerusi aplikasi mobile Klook di iOS dan Android dengan kod promo: KLOOKIT250

Bergantung pada terma dan syarat.
Sah untuk semua aktiviti KECUALI Tiket Universal Studio Jepun, Pas Ekspress, Swiss Travel Pass dan Swiss Half Fair Card.

Untuk maklumat lanjut mengenai Klook, follow mereka di Instagram dan Facebook hari ini, bagi tawaran dan promosi terkini yang sedang berlangsung.