41 Tahun Amal Diet AIR KOSONG Tanpa Makan, Wanita Kekal Sihat Bertenaga! Tak dinafikan dalam menjaga kesihatan diri minum air kosong memang baik dan sangat digalakkan, disusuli dengan makanan yang berkhasiat. Kedua-duanya perlulah seimbang untuk kekal sihat dan bertenaga.

41 Tahun Amal Diet Air Kosong

Namun demikian, memetik laporan dari Oddity Central seorang wanita mendakwa dia sudah mengamalkan diet air selama lebih 41 tahun dan sehingga kini, tidak mempunyai sebarang masalah kesihatan.

Wanita yang hanya dikenali sebagai Ngon itu memberitahu, sepanjang empat dekad lalu, dia hanya menikmati air yang dicampur sedikit dengan garam, gula dan perahan lemon sebagai rutin makanan hariannya.

41 Tahun Amal Diet AIR KOSONG Tanpa Makan, Wanita Kekal Sihat Bertenaga!

Pada usia 63 tahun, wanita itu kelihatan sihat dan seperti tidak mempunyai masalah kesihatan yang serius.

Malah, Ngon juga mendakwa dia lebih bertenaga dan jarang ditimpa sakit, termasuk demam.

41 Tahun Amal Diet AIR KOSONG Tanpa Makan, Wanita Kekal Sihat Bertenaga!

Alami Penyakit Berkaitan Darah

Wanita itu menceritakan, dia sebelum ini menikmati makanan sama seperti orang lain iaitu makan nasi dan pelbagai juadah enak sehingga dia berusia 21 tahun.

Ketika itu, dia berdepan masalah kesihatan yang menyebabkan penglihatannya semakin kabur, sering sakit perut dan muntah.

IKLAN

Keputusan makmal menunjukkan dia mengalami penyakit berkaitan darah dan ubatan yang diberikan tidak mampu mengurangkan kesakitannya, menyebabkan wanita itu mengamalkan diet air.

Sejak itu, kesihatannya semakin baik menyebabkan dia tidak mahu lagi menukar dietnya, walaupun mengakui ada kalandya dia berasa bosan dengan rutin sama setiap hari.

Mesti Baca:Diet ‘Intermittent Fasting’ Rehatkan Usus, Perut Dalam 12-14 Jam, Bantu Hilang Lebih Banyak Kilo!
Baca Lagi Di Sini:Amalan Kekal Sihat, Minum Madu Campur Air Ketika Perut Kosong!
Artikel Menarik:Air Mineral Paling MAHAL Di Dunia, Dijual RM254,431 Sebotol!

Mingguan Wanita: Tak sangka diet air kosong ni boleh menjadikan diri lebih bertenaga dan kekal sihat. Malah dah 41 tahun wanita ini amalkan. Apa pun kenali tahap kesihatan diri dahulu, nak makan dan minum apa sekalipun berpada-padalah.

IKLAN

Sumber: Utusan, Oddity Central

JEANS BURUK JANGAN BUANG, SERTAI KELAS JAHITAN KAMI. BUAT TOTE & SHOPPING BEG

41 Tahun Amal Diet AIR KOSONG Tanpa Makan, Wanita Kekal Sihat Bertenaga!

Klik link untuk daftar: https://toko.ideaktiv.com/product/kelas-jahitan-kreatif/

IKLAN

Tak pernah pegang mesin, tak bermakna mak-mak tak pandai menjahit. Pelajari kaedah dan teknik jahitan mudah dalam kelas satu hari sahaja.

Dalam masa beberapa jam, walaupun beginner anda mampu menyiapkan satu tote bag daripada jeans terpakai dan nasi lemak recyclable bag.

Projek 1: Denim Tote Bag
Jom tukar jeans yang tak muat dipakai menjadi tote bag. Teknik yang dipelajari bermula daripada cara memotong kain, membuat ukuran kain, menjahit lurus, jahit tangkai beg, cara cantuman sehinggalah siap sebiji beg.

Projek 2: Shopping Bag
Beg beli belah berbentuk nasi lemak! Beg kitar semula ini bukan saja menjimatkan ruang, malah dapat melindungi alam sekitar kerana kurangnya penggunaan beg plastik. Teknik yang bakal dipelajari adalah cara jahitan melengkung, jahitan lurus, cara mengukur saiz beg dan cara membuat lipatan.

Jangan ketinggalan sertai Kelas Jahitan Kreatif Denim Tote Bag & Shoping Bag di SewingWorld, One City Subang Jaya pada 15 Oktober 2022 bermula 930 pagi hingga 5.30 petang. Yuran RM60 sahaja.

#kelasjahitankreatif
#sewingworldgallery

Follow kami di Facebook , Website , Instagram, YouTube , Twitter , Telegram MW dan TikTok Mingguan Wanita untuk mendapatkan info, berita terkini serta artikel-artikel menarik.