• 6.9K
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
    6.9K
    Shares

Panas sekejap di media sosial tentang Drama Titian Cinta disebabkan isu salah dialog yang diviralkan malah siap dihentam oleh netizen secara berjemaah. Drama ini adaptasi daripada sebuah novel tulisan Ridhya Iman dengan judul yang sama.

Sebenarnya dalam novel Titian Cinta, dialog yang ditulis oleh Ridhya Iman untuk babak ini, boleh dikatakan elok dan tiada masalah berkenaan fakta perubatan. Drama ini turut dibintangi Zul Ariffin dan Farah Nabilah.

Namun disebabkan tular video berkenaan, Faezah Elai terus membuka cerita sebenar berkenaan drama Titian Cinta…

Cerita Sebenar Di Sebalik Babak ‘Viral’ Titian Cinta

Selalunya aku tak penah nak amik port bila netizens ni suka hentam orang, nama pun netizens. Ni aku nk belanja sikit, a real scene yang sepatutnya keluar disebabkan kesilapan editing, scene yang silap ni yang dimasukkan.

Scene ini di shoot banyak take sebab yang perempuan bertudung tu adalah seorang DOCTOR i repeat DOCTOR bukan PELAKON EXTRA.

Disebabkan directornya nak dapatkan fakta betul, so dia mintak doctor utk berckp dialogue tu.. agak banyak kali shoot sebab dia tersilap dialogue walaupun dia doktor sebab berlakon and real life berbeza ye.

Berpuluh orang kat situ tengah tengok kau yang buat kau boleh lupa dialogue kalau kau seorang yang pemalu. I dont blame her sebab compom la gagap tetiba kena berlakon dengan jul arippin.

Tak kan ampa nak suruh team shooting pi belajaq medic 5 tahun pulak untuk scene yang tak sampai 5 minit.

Tapi apa yang aku cuba explain kat sini bukan lah nak menegak kan benang yang basah, tapi untuk bagitau pada netizens yang suka menghukum tapi apa pun tau.

Jangan pakai nak buh salahkan director or scriptwriter saja sebab shooting drama ni involve banyak department.. and scene ni di shoot di hospital so berlambak doktor yang ada.

Jangan lah nak compare konon drama Melayu ni tak buat research macam Korea la hongkong lah. Hang nak aku mention how ridiculous fakta drama diorang?

Cerita Ni Bukan Pasai Cerita Medic

Pointnya nak gitau si pompuan tu tak leh preggy.. tu ja!

Takdak sapa aihh nak konon pecaya script drama bulat-bulat. Lain lah kalau fakta tentang agama yang tu memang isu sensetif.

Kalau Hollywood dok suap hampa ngan cerita tak masuk akai. Kena tembak kat dada boleh bangun lagi siap lari 5km.

Tak dak pulak mana-mana doktor cakap, kalau dah kena tembak part2 tertentu dah tak boleh gerak.. ni silap dialogue terus hentam.

Anyway like i said bukan nak cakap benda ni betul, but people make mistake.. rasa nya mistake ni pun tak lah memudaratkan sesiapa.

TEKAN LINK INI UNTUK VIDEO SEBENAR: VIDEO TITIAN CINTA

NOTA:

I was not involved in this drama.. i said this because the director is someone i really know.

Ini Skrip Titian Cinta

Jangan Lupa Komen

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.
KORPORAT   |   POLISI DATA PERIBADI  |  PENAFIAN   |   LANGGANAN   |   PENGIKLANAN   |   KERJAYA   |    HUBUNGI KAMI

© Hakcipta Terpelihara • Kumpulan Karangkraf

error:
" "