Bayangkan anda keluar rumah dengan keadaan tak sempat untuk kemaskan rumah. Pakaian berselerak, pinggan mangkuk penuh dalam sink dan sebagainya. Magik, bila pulang waktu petang atau malam, keadan rumah sangat bersih seperti ada orang tolong kemaskan.

Kalau macam inilah keadaannya, bolehlah tinggalkan rumah dengan bersepah-sepah, nanti balik rumah dah kemas dan cantik berkilat.

Baca Artikel Menarik Lain Di Sini: ‘The Sleeping Beauty’, Terlalu Sayang, Ayah Sanggup Awet Anak Meninggal Agar Sentiasa Hidup!

Wanita Simpan KUKU Panjang 12 Inci, 30 Tahun Tak Pernah Potong!

Kemaskan Rumah Bukan Curi Harta Benda

Mahunya tak terkejut bila pulang ke rumah, pintu terbuka seperti ada yang telah ceroboh masuk. Sekali, bila lihat keadaan rumah lebih teratur, kemas dan berkilat, seperti ada orang yang tolong kemaskan rumah.

Inilah yang berlaku di Ohio apabila seorang wanita yang bernama Susan Warren, 54 tahun menceroboh masuk ke dalam sebuah rumah dan membersihkannya tanpa kebenaran.

IKLAN

Niat di hatinya Susan sangat murni dan baik. Dia pecah masuk rumah dengan tujuan untuk mengemaskan rumah tersebut.

Susan akan menyapu lantai, vacuum habuk, membasuh pinggan dan cawan yang ditinggalkan dalam sinki, membuang sampah dan lain-lain.

Kemudian, dia akan tinggalkan rumah yang dipecah masuknya itu dalam keadaan yang sangat bersih.

Bukan Satu Kesalahan

Penangkapan dia juga kerana dia memasuki rumah Cleveland pinggir bandar, melakukan pembersihan ringan dan meninggalkan nota yang mengenakan bayaran kepada pemiliknya $75.

IKLAN

Dalam satu temubual, Sherry Bush, pemilik rumah itu telah memanggilnya dan bertanyakan kepada Susan sama ada dia kemaskan rumah itu secara tidak sengaja atau ada niat lain.

Namun dinafikan oleh Susan dan mengatakan ia bukanlah satu kesilapan, sebaliknya ia melakukan aktiviti ini sepanjang masa. Akhirnya dia ditahan selama setahun (tempoh percubaan) atas dakwaan membersihkan rumah.

Susan turut digelas sebagai ‘The Cleaning Fairy’ oleh orang ramai kerana sikapnya yang suka membersihkan rumah orang.

IKLAN

Mingguan Wanita : Lepas ni bolehlah biarkan rumah bersepah dan ada ‘cleaning fairy’ datang tolong kemaskan. Seronok ni!

Sumber: Reuters

Follow kami di TELEGRAM, INSTAGRAM, TIKTOK, FACEBOOK, TWITTER dan YOUTUBE Mingguan Wanita untuk dapatkan info dan artikel-artikel terkini serta menarik.

#bangkitwanita
#langkahyakinlakarkejayaan
#bisnesdarirumah
#mingguanwanita

Lubuk konten tentang inspirasi, rumah tangga dan macam-macam lagi,
MINGGUAN WANITA kini di seeNI, download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI