Foto: Canva
Tidak dinafikan, waktu anak melasak adalah momen paling singkat tapi akan diingati nanti, jadi mak, ayah bersabarlah iya. Memang kadang-kadang boleh hilang akal bila anak melasak lain macam.
Itulah petanda anak mak ayah sihat, memang penat hendak melayan tetapi percayalah suati hari kelak mak ayah akan merindui saat anak-anak kecil kita melasak kerana momen ini sekejap saja.
Ikuti perkongsian Mohd Fhais ini dan renungkan sedalam-dalamnya mengapa mak, ayah tak boleh melenting pabila anak-anak melasak:

Waktu Anak Melasak, Momen Paling Singkat

Memang penat bila anak tengah lasak.
Dia bukan peduli pun kita penat ke tidak. Selagi mata dia tak lelap, jangan haraplah kita boleh rehat.
Ada baiknya anak melasak ini sebenarnya.
Dia bukan sengaja nak lasak, tapi hati dia yang tengah membuak-buak nak cepat besar.
– Makin lasak makin banyak sel otak baru tumbuh
– Semakin lasak makin banyak sel otak berhubung
– Makin lasak makin naik Growth Hormon dia
– Semakin lasak makin kuat tulang dan otot dia
– Makin lasak makin cepat anak jadi besar
Baca Juga Di sini:

Momen Akan Diingati Nanti

Waktu anak tengah melasak inilah momen yang paling kita akan ingati nanti.
Sebab ia momen yang paling singkat tapi paling banyak emosi. Percayalah.
12 tahun je. Tak lama. Lepas dia sudah membesar kita pula yang akan rindu amat pada kelasakan anak-anak kita.
Masuk saja alam remaja mesti kita akan terngiang-ngiang momen kelasakan anak ini.

Jadi Bersabarlah Mak, Ayah

Masa itu kita pula yang jadi kebudak-budakan nanti hendak ajak anak bermain. Sungguh dunia berputar macam roda!
Jadi sabar sajalah ya bila anak lasak, lasak itulah hiburan hati kita dan penguat motivasi kita untuk curah bakti pada anak anak. Nescaya anak-anak akan ingat bakti kita ni sampai bila-bila.
MW: Bersamalah anak-anak tercinta melalui dunia kecil mereka dengan mencipta pelbagai kenangan manis untuk dikenang sampai bila-bila. 
Sumber: Mohd Fhais

JOM SERTAI GRUP TELEGRAM BANGKIT WANITA MW

Kesan pandemik C19, ramai gaji dipotong atau dibuang kerja. Boleh buntu juga sekejap. Namun, ada berita baik untuk para wanita B40 & M40. Mingguan Wanita prihatin dengan nasib menimpa anda dan susulan itu, kami menjemput semua untuk menyertai group Telegram Bangkit Wanita MW sebagai platform untuk mendapatkan info niaga, promosi kursus, tip berbisnes, perkongsian usahawan yang memberi inspirsasi dan lain-lain. Klik link ini untuk menyertainya:  https://t.me/bangkitwanitaMW

Selepas penganjuran Webinar Bangkit Wanita #bisnesdarirumah, Mingguan Wanita menerusi kempen Bangkit Wanita, membuka pendaftaran kepada kursus latihan praktikal jangka pendek.

Kursus-kursus akan bermula hujung Mei hingga Ogos ini dan kemuncak kepada kempen ini ialah penganjuran Konvensyen Inspirasi CEO Bisnes Viral. Kursus latihan yang ditawarkan akan berlangsung selama sehari setiap satu dan orang ramai khasnya wanita B40 dan M40 boleh memilih kursus yang diminati.

Apa yang menarik kursus ini memang direka khas untuk mereka yang mahu berniaga sebaik tamat latihan asas kemahiran ini. Sejumlah tujuh kursus asas latihan praktikal dan demo dibuka untuk penyertaan merangkumi sektor makanan, pengurusan, busines kedai online, jahitan dan perkhidmatan.

IKLAN

Waktu Anak Melasak, Momen Paling Singkat Tapi Akan Diingati Nanti, Jadi Bersabarlah

Nak Jadi Usahawan Viral, Ini Pilihan Antara Kursus Kemahiran Untuk Wanita B40 & M40

Waktu Anak Melasak, Momen Paling Singkat Tapi Akan Diingati Nanti, Jadi Bersabarlah

Buat Aneka Kuih Frozen. Confirm sedap, laku keras. Dibuka dalam dua pilihan tarikh iaitu pada 10 Julai dan 24 Jukai 2021. Peserta diberi tunjuk ajur menyediakan beberapa jenis makanan sejuk beku yang laris di pasraan seperti donut, samosa, pizza dan banyak lagi. Sila klik pautan ini untuk pendaftaran  //toko.ideaktiv.com/product/buat-aneka-kuih-frozen-confirm-sedap-laku-keras/

IKLAN

Waktu Anak Melasak, Momen Paling Singkat Tapi Akan Diingati Nanti, Jadi Bersabarlah

 

IKLAN

Wajib Join, Latihan Penyediaan Makanan. Ambil tahu dos and don’ts pada 25 Mei dan 19 Ogos. Peserta boleh memilih salah satu sesi yang diadakan pada tarikh tersebut. Kursus ini banyak membantu peserta yang terlibat dalam perniagaan makanan mengetahui perkara-perkara yang harus dielakkan semasa menyediakan makanan untuk pelanggan. Sila klik pautan ini untuk pendaftaran //toko.ideaktiv.com/product/wajib-join-latihan-penyediaan-makanan/ 

Follow kami di :
Facebook Mingguan Wanita – https://www.facebook.com/mingguanwanita/
Instagram Mingguan Wanita – https://www.instagram.com/mingguanwanita/
Twitter Mingguan Wanita – https://twitter.com/MingguanWanita
Telegram : https://t.me/bangkitwanitaMW
Youtube : https://www.youtube.com/c/MingguanWanitaOfficial