Veil Keras Izara Aishah Bakal Jadi Ikutan 2018, Kata Lelaki Ini Ada Benarnya

Selesai sudah majlis pernikahan Izara Aishah, 25 dan Muhammad Adib Khalid dalam sebuah majlis yang cukup indah. Kecantikan mempelai bernama Izara Aishah dizahirkan pereka terkenal negara, Datuk Rizalman Ibrahim bagaikan Wanita Melayu Terakhir; ayu menawan mata yang memandang.

Yang menjadi perbualan di kalangan netizen ketika ini tentang rekaan kerudung yang dikenakan Izara Aishah. Ada yang memuji, tak kurang yang mengecam ‘veil keras’ itu.

Dalam membaca bermacam-macam komen, Mingguan Wanita tertarik dengan perkongsian Wan Amirul Asraf, CEO ONEdesign tentang veil yang diperkatakan netizen.

Tak mustahil, kerudung unik yang dipakai Izara akan menjadi trend 2018. Minta anda membaca kenyataan di bawah dengan berlapang dada ya.

Veil Keras Izara Aishah Bakal Jadi Ikutan 2018, Kata Lelaki Ini Ada Benarnya

Veil Keras?

Kata beliau, “Jom kita tukar word veil kepada SELENDANG. Pada pendapat aku, cantik dan aku faham conceptnya yang nak disampaikan oleh seorang trend setter yang ada taste tersendiri iaitu Datuk Rizalman Ibrahim.

Kena tengok video dia, barulah faham. Mungkin ada sentuhan budaya ala-ala Moghul India + Melayu klasik pada theme keseluruhan majlis itu. Dapat difahamkan melalui music backgroud dia guna, dan pakaian yang dia guna untuk majlis berinai beberapa hari lepas.

Mula-mula duk pelik juga, kenapa masa majlis akad nikah, ada muzik macam ni? Haha..tapi bila tengok balik, barulah faham apa yang nak disampaikan.

Izara sepertikan seorang Puteri India yang dikekalkan dalam busana Melayu classic, dan ‘diselindungkan’ kecantikannya melalui selendang keras itu, semuanya diblend sangat baik bersama pelamin.

Yang mana kecantikan dapat dilihat samar-samar dari dalam litupan selendang itu (wanita Melayu dulu-dulukan malu-malu dan menitikkan kesopanan).

IKLAN

Pengantin Perempuanlah Jadi ‘Main Attraction’

Di sebalik juraian kristal pelamin semasa turun dari tangga bak istana. Dalam majlis akad nikah, pengantin perempuanlah yang akan jadi “main attraction” dan seolah-olah bak puteri kayangan turun dari langit.

Semua mata akan menanti-nanti siapakah gerangan orangnya (kalau selebriti, orang akan tengok pula daripada sudut lain, especially kelainan dan kecantikan).

Segalanya telah difkirkan dengan baik mengikut concept yang dikehendaki oleh client.

Jika tengok pada pendetailan Glam Wedding ni pun, 6 buah kerusi masa nikah disusun atur dengan kedudukan yang berbeza, ada yang ke depan, ada yang belakang, ada yang tengah-tengah.

Dan masing-masing duduk tanpa terlalu mengalihkan kerusi, sebab apa? Sebab nanti mudah untuk tetamu dan photographer shoot gambar-gambar cantik, tanpa wajah-wajah utama ini terselindung di sebalik badan-badan mereka.

Banyak benda yang boleh dipelajari pada sesiapa yang meminati bidang management ni.

IKLAN

Kasut Terlalu Tinggi, Tiada Pemegang Untuk Berpaut

Dan kes kali ni, Datuk Rizalman adalah bukan sahaja seorang fashion designer, tapi dia juga, seorang event manager, yang memikirkan keseluruhan mengikut temanya.

Adalah pasti berbeza hasilnya jika seorang fashion designer yang mereka baju sahaja tapi tak terlibat dengan majlis dan fashion designer merangkap event manager yang handle dan faham tentang perjalanan majlis dan kehendak client, sebab tu lahirnya kelainan.

Cuma Izara nampak sedikit gemuruh dan kasutnya terlalu tinggi (mungkin) dan tiada pemegang untuk dia berpaut ketika turun tangga, bimbang terjatuh, sehingga terzahir sedikit riak wajah yang “pelik” tu.

Rasanya bukan kerana selendang tu yang menyebabkan lahir mimik muka seperti itu.

Cuba tengok pula bila dia berdiri dalam keadaan dia sangat yakin selepas majlis selesai, kan tetibe jadi cantik pula.

IKLAN

Bagi aku (untuk isu fashion ni), keseluruhan cantik, tidak menjolok mata para lelaki, tak nampak bentuk tubuh, pakaian hampir sempurna, tapi masih kekalkan exclusive, kelainan dan keayuan tu.

From me, ia berjaya… well done.

Ok dah. Itu je penjelasan yang mampu dibuat. Yang biasa-biasa mungkin dah selalu tengok. Kita tengok pula sedikit yang di luar kebiasaan tapi tengoklah, lepas ni, insyaAllah, mungkin akan jadi ikutan-ikutan untuk fesyen 2018.

Tahniah Datuk Rizalman dan Glam Wedding, tahniah Izara dan suami.

Veil Keras Izara Aishah Bakal Jadi Ikutan 2018, Kata Lelaki Ini Ada Benarnya

Cuba Tengok Pada Leher Baju Izara Aishah

Nampak sedikit tinggi dan ada sedikit kelainan. Tengok pula pada potongan kain yang tiada jahitan sekeliling pada leher baju ni.

Untuk mendapatkan leher baju yang tinggi, tiada jahitan keliling leher, kecuali jahitan pada atas bahu je.

Selalunya, untuk dapatkan leher macam ni, orang akan jahit keliling leher. Sorilah, aku tak tau term, guna bahasa pasar je.”

Sumber/foto : Facebook Wan Amirul Asraf