Penyanyi yang cukup versatil, Dayang Nurfaizah yang hingga kini masih solo akui cerewet memilih pasangan hidup.

Dek kerana terlalu sibuk dengan kerjaya seni demi meneruskan kelangsungan hidup, penyanyi kelahiran bumi kenyalang yang bersih dari gossip ini akui tidak pernah tertekan dalam soal jodoh. Walau hakikatnya usia Dayang sudah hampir mencecah 40 tahun.

Sakit Terseliuh, Bertongkat Pun Tetap ‘Letoopan’ Che Ta Ni..

Fasha Sandha Selamat Bersalin, Aidil Cuti Sebulan Jaga Isteri Berpantang!

Doakan Saya

IKLAN

Sewaktu ditemubual di majlis perlantikan dirinya sebagai duta syarikat Kosmetik Bungaa Dayang cukup santai dan bersahaja menjawab persoalan tersebut;

Usia Cecah 40, Dayang Nurfaizah Lebih Selesa Cari Jodoh Lelaki Bujang

“Saya masih solo dan belum ada teman istimewa. Doakan saya. Apa yang pasti, saya mencari lelaki bujang, lebih tepat bukan kepunyaan sesiapa.

“Saya cerewet bukan sahaja soal kerja, malah mencari pasangan hidup pun sama. Setiap wanita harus fikir begitu dalam memilih teman hidup. Ini bukan perkara main-main kerana jika boleh, kahwin hanya sekali dan dijauhkan perpisahan.

IKLAN

“Kita harus pilih pasangan yang betul dan serasi. Nak bina masjid dan hidup semati semestinya kena fikir sedalam-dalamnya, bukan main rembat sahaja,” jelas Dayang yang berfikir secara mendalam untuk mendirikan rumah tangga.

Terdedah Dengan Solekan Tebal

Sejak 24 tahun berada dalam industri seni, Dayang akui melalui transformasi imej dan penampilan diri.

IKLAN

“Saya terdedah dengan solekan tebal, sejak dahulu. Ikutkan saya tidak berjerawat ketika remaja. Apabila meningkat usia, jerawat dan masalah kulit mula timbul. Saya pernah sedih tengok muka sendiri depan cermin.

Usia Cecah 40, Dayang Nurfaizah Lebih Selesa Cari Jodoh Lelaki Bujang
Dayang ketika majlis perlantikan dirinya sebagai duta Bungaa.

Semua Jenis Fesyen Sudah Dicuba

“Soal imej pula, saya gembira melihat semula gaya zaman dahulu. Semua jenis fesyen saya pernah mencuba. Ada kala tersenyum sendiri melihat gambar lama. Saya melalui proses perubahan.

“Saya reda jika keluar semula gambar lama. Dalam hati ada berseloroh sendiri, janganlah keluarkan gambar lama,” ungkapnya.

Bagi mendapatkan kisah yang lebih menarik boleh klik ke pautan: https://www.instagram.com/mingguanwanita/