Waaahh… dahsyat tengok kesan bilik air sebelum dan selepas yang dihasilkan oleh seorang mak-mak ini. Sangat berkesan dan cukup bersih!

Ya, sebenarnya pekerjaan mak-mak jadi lebih mudah kalau tahu caranya, apa lagi jika dapat tahu produk murah tetapi berkesan macam yang Doktor Hani Mynis kongsikan kali ini.

Nah, inilah masanya nak pulun kemas rumah dengan cara jimat… jom tengok barang apa yang mak-mak perlu cari untuk bersihkan tandas pula!

Cuci Tandas Kotor Dengan Cara Paling Berkesan

The downside of buying secondhand house, dia datang sekali dengan pakej bilik air yang kalau tengok boleh hilang selera makan seminggu.

Tapi berita baik nya, dapat lah hani buat tutorial untuk uols macam mana untuk buat deep cleaning bilik air.

Kecuali zip cream cleanser tu, semua bahan pencuci hani beli dari Eco.

1. Ni pun dah bersihkan sikit dengan air. Gambar sebelum lagi menakutkan, macam tengok cerita hantu.

 

IKLAN

 

 

 

 

 

 

 

Pastikan kikis dulu untuk hasil yang lebih bersih tanpa kerak.

2. Tuang clorox straight from bottle dia. Tak perlu bancuh dulu dengan air.

Hati-hati masa guna clorox ni takut terpercik kat mata ke. Pakai sarung tangan, face mask, goggles kalau perlu.

Biarkan peluntur tu bertindak balas dgn kotoran sambil kita buat kerja lain. 10-30 minit pun ok. Dibiarkan semalam lagi bagus.

3. Baca instruction kat botol dulu sebelum guna ya!

Safety first!.

4. Biarkan 15 minit dia bertindak balas lepas tu jirus dengan air. Jangan terkena kulit ya.

5. Lepas 15 minit jirus air kat acid stain remover tadi baru mula sental dengan magic span ya.

Haaa… mudah bukan? Selepas ini tak perlu pun nak upah orang luar cuci tandas sebab mak-mak pun boleh buat sendiri. Yang penting cari dulu barang-barang yang membantu mudahkan kerja mak-mak itu.

Selamat mencuba!