che ta

Kalau dah jodoh tidak ke mana, demi cinta usia muda atau tua bukanlah penghalang untuk mendirikan rumahtangga.Keutamaan yang paling penting adalah boleh memahami dan saling bertolak ansur dalam melayari alam perkahwinan. Malah yang sering menjadi perhatian lelaki tersebut bukanlah suami orang mahupun milik orang lain.

Baru-baru ini,Penerbit terkenal, Dato A. Aida, 47, menerima kejutan istimewa apabila teman lelakinya yang juga pelakon muda Ariff Aziz, 29.Susulan lamaran tersebut, pasangan ini bakal mengadakan majlis pernikahan mereka pada Sabtu 21 Julai, 9 malam, di Ampang, Kuala Lumpur.Lantaran perbezaan usia hampir 18 tahun, A.Aida dan Ariff menerima pelbagai kecaman di media sosial yang mempertikaikan jarak usia mereka untuk berkahwin.

IKLAN

Perkara ini menarik perhatian pelakon Rozita Che Wan, 45, atau lebih mesra disapa Che Ta untuk berkongsi dan memberikan pendapatnya sendiri.Seperti ramai yang ketahui, perkahwinan Che ta dan Zain Saidin 33, juga merupakan lelaki yang jauh lebih muda dengan perbezaan umur hampir 12 tahun. Che Ta ada berkongsi pesanan panjang berjela dalam loghat Kedah buat netizen yang mengecam A.Aida dan bakal suaminya di akaun Instagramnya baru-baru ini.

IKLAN

Berikut antara pesanan tersebut;

“Ni kami nak share dengan hampa semua, sakit hatiiiiii, geqhammmmmmmm ja dengan perangai manusia yang tak habih habih nak bawang pasai benda yang tak berpekdahhhhhhh! Ghasaaaaaaa nak hempas je dengan tumit ni.”

“Si A.Aida nak kawin dengan laki elokkkkkk mudaaaaaaa, letupppp getahhhh baruuuuu lagi naw naw lepas tu ramai pulakkkk kecammmmmm! Ramai pulak cakap yang tak sedaq diri la apa laaa! Tua ganyuuuuutt la apa.”

“Eh hampa, kami nak cakap, biaq lantak pi la dia tu nak kawin dengan getah mudah ka epal muda ka mempelam muda ka YANG PENTING TAK KACAU LAKI HAMPA dan dia kawin dengan laki SINGLE YAAAAAA bukan RAMPAS LAKI SESIAPAAAAAAAAAAA NAAAAA. Patutnya hampa tu pun sokong lahhhhh diaaaaaa! Ni dok kecammmmmm! Gila ka apa, karang dia ambil laki orghanggggg hampa pi hentam pung pang pung pang (termasuk kamilah) hahahah! Ni single, opkossss lah kami ok jeeeeeeeee! Apoooo daaaaaaaaaaa”

“Kami pun kawin dengan laki muda helok, meletup, bergetah cayakkkkkkk lagi freshhhhhh ranum !! Hahahahha, ok jaaaaaaa! Yang hanmpa dok kecam kecam dia seoleh dia ambik laki hampa pulakkkkkkkk! Nak caqi duda sat g anak sekampong pulak.”

“Kesimpulannya, BIA LANTAK P LAAAAAAAA DIA NAK KAWIN DENGAN LAKI MUDA LETUPPPP! Dari dia buat benda tak eloqqq kannnnnn! Support 100% dia, so jangan nak kondem kondem naaaaaaa!! Netizen.”

“Tapi tulah, bila tengok laki a.aida ni memang ramai lah makan hati, macam hero hindustannnn! Hidung tudiaaaaaaaa macam laki kami terletakkkkkkk boleh hanger baju tajam diaaaaaa.”

“Kepada A.Aida, abaikannnn nak kecaman kecaman netizen ni, kami doakan majlis berjalan lancar!! So kita boleh buat group “LAKI KAMI MUDA BERGETAH” hahahhahaha”

Ada yang nak share tak? Korang suka kalau kawan hampa kawin dengan laki single ke atau korang suka dia kawin dengan laki orang ke atau duda? Hahahahahha! BINCANGKANLAHHHHHHHHHHHH

Love, RCW ❤❤❤

Ni kami nak share dengan hampa semua, sakit hatiiiiii, geqhammmmmmmm ja dengan perangai manusia yang tak habih habih nak bawang pasai benda yang tak berpekdahhhhhhh! Ghasaaaaaaa nak hempas je dengan tumit ni . Si A.Aida nak kawin dengan laki elokkkkkk mudaaaaaaa, letupppp getahhhh baruuuuu lagi naw naw lepas tu ramai pulakkkk kecammmmmm! Ramai pulak cakap yang tak sedaq diri la apa laaa! Tua ganyuuuuutt la apa .. . Eh hampa, kami nak cakap, biaq lantak p la dia tu nak kawin dengan getah mudah ka epal muda ka mempelam muda ka YANG PENTING TAK KACAU LAKI HAMPA dan dia kawin dengan laki SINGLE YAAAAAA bukan RAMPAS LAKI SESIAPAAAAAAAAAAA NAAAAA . Patutnya hampa tu pun sokong lahhhhh diaaaaaa! Ni dok kecammmmmm! Gila ka apa, karang dia ambil laki orghanggggg hampa p hentam pung pang pung pang (termasuk kamilah) hahahah! Ni single, opkossss lah kami ok jeeeeeeeee! Apoooo daaaaaaaaaaa . Kami pun kawin dengan laki muda helok, meletup, bergetah cayakkkkkkk lagi freshhhhhh ranum !! Hahahahha, ok jaaaaaaa! Yang hanmpa dok kecam kecam dia seoleh dia ambik laki hampa pulakkkkkkkk! Nak caqi duda sat g anak sekampong pulak ?.. . Kesimpulannya, BIA LANTAK P LAAAAAAAA DIA NAK KAWIN DENGAN LAKI MUDA LETUPPPP! Dari dia buat benda tak eloqqq kannnnnn! Support 100% dia, so jangan nak kondem kondem naaaaaaa!! Netizen . Tapi tulah, bila tengok laki a.aida ni memang ramai lah makan hati, macam hero hindustannnn! Hidung tudiaaaaaaaa macam laki kami terletakkkkkkk boleh hanger baju tajam diaaaaaa . Kepada A.Aida, abaikannnn nak kecaman kecaman netizen ni, kami doakan majlis berjalan lancar!! So kita boleh buat group “LAKI KAMI MUDA BERGETAH” hahahhahaha . Ada yang nak share tak? Korang suka kalau kawan hampa kawin dengan laki single ke atau korang suka dia kawin dengan laki orang ke atau duda? Hahahahahha! BINCANGKANLAHHHHHHHHHHHH . Love, RCW ❤❤❤ . @a_aidaproduction . . #Titlejandasebenarnyadlmdilemaambiklakiorgkenapaqangdapatlakimudadikecam

A post shared by Rozita Che Wan (@rozitachewan1) on

IKLAN

Tudiaaa pesanan Che Ta ni, Mingguan Wanita sokong dan bersetuju sangat dengan pendapat Che Ta ni. Sebenarnya tak kisah lah suami muda ke tua ke, asalkan saling mencintai dan memahami, serta yang penting saling bukan ambil suami orang! Opps!

Sumber:Rozitachewan1