me time

Wanita sanggup melakukan apa sahaja demi keluarga tersayang. Tapi dek kerana kesibukan menguruskan anak-anak, kerja rumah mahupun tuntutan kerjaya adakalanya wanita terlupa untuk membahagiakan diri dengan memperuntukkan masa sendiri atau ‘me time’.

Window shopping, makan-makan, bertemu rakan, pergi ke spa adalah antara aktiviti ‘me time’ kaum wanita. Aktiviti ini mungkin nampak biasa tapi percayalah ia sangat berharga bagi seorang wanita. Ia sebenarnya mampu membahagiakan hati para isteri dan juga ibu.

Tapi selain ‘me time’ satu lagi cara yang boleh membahagiakan seorang wanita adalah dengan mencintai diri sendiri. Ia bermula dengan penjagaan bahagian intim atau pun ‘Miss V’.

Bukan apa, setelah berkahwin untuk menjadi seorang isteri yang sempurna, wanita perlu pandai memikat hati suami dengan semua perkara. Baik ‘menjaga perut’ suami dengan masakan, menjaga pakaiannya dan paling penting menjaga kebersihan diri terutama sekali bahagian intim.

Miss V haruslah sentiasa dijaga, kekal bersih, segar dan berbau wangi untuk meningkatkan keyakinan dalam diri wanita selain mengekalkan kebahagiaan dan keharmonian hubungan suami isteri.

Petua Daun Sireh

Antara petua orang dulu-dulu untuk penjagaan bahagian intim ini adalah dengan mengamalkan air rebusan daun sireh. Ia dipercayai mampu membersihkan ‘Miss v’, menghilangkan kegatalan, mengurangkan keputihan serta ‘mewangikan’ bahagian ini.

IKLAN

‘Me Time’ Ini Paling Berbaloi Buat Isteri, Mampu Tingkat Keyakinan Diri Malah Buat Rumah Tangga Bahagia

Bahan-bahan:
Beberapa helai daun sireh
Air secukupnya

Cara Membuat:
1. Ambil beberapa helai daun sirih dan direbus selama 10 minit.
2. Biarkan air rebusan sireh tersebut menjadi suam dan bolehlah digunakan untuk mencuci bahagian intim.

Langkah Penjagaan Paling Mudah

Namun begitu kesibukan wanita masa kini dengan urusan rumahtangga dan tuntutan kerjaya, ia membataskan penjagaan bahagian intim mengikut cara tradisional ini.

IKLAN

Tetapi usah bimbang, berita baik buat wanita, Lactacyd menyediakan pencuci untuk bahagian intim yang diformulasi serba lengkap dengan pelbagai jenis manfaat tersendiri. Antaranya Lactacyd White Intimate, Lactacyd Revitalize, Lactacyd Soft & Silky, Lactacyd Cool & Fresh, Lactacyd All Day Fresh dan Lactacyd Feminine Hygiene.

‘Me Time’ Ini Paling Berbaloi Buat Isteri, Mampu Tingkat Keyakinan Diri Malah Buat Rumah Tangga Bahagia

4 Sebab Wanita Perlu Guna Lactacyd

Selain untuk tujuan kebersihan penggunaan Lactacyd juga disarankan untuk wanita kerana empat perkara ini.

1. Miss V merupakan bahagian pada tubuh wanita yang menjadikan seseorang wanita itu feminin. Ia haruslah sentiasa dalam keadaan bersih, segar dan sihat. Oleh yang demikian, bahagian ini haruslah dicuci bersih dengan menggunakan bahan semula jadi berasaskan dari susu seperti lactic acid dan lactoserum seperti yang terkandung di dalam Lactacyd, demi mengekalkan keseimbangan nilai PH semulajadinya.

IKLAN

2. Lactacyd merupakan ‘femine wash’ semula jadi yang diakui selamat untuk digunakan setiap hari. Elakkan menggunakan pencuci yang mengandungi bau pewangi tiruan kerana tidak elok untuk kesihatan Miss V.

3. Miss V yang bersih, selesa dan berbau harum juga merupakan salah satu pengalaman memanjakan diri. Ia memberi kelegaan, keselesaan dan kesegaran pada diri sekaligus mampu meningkatkan keyakinan diri sepanjang hari.

4. Ia juga bukan sahaja, melindungi dan memberi keseimbangan nilai PH, malah Lactacyd White Intimate juga mampu mencerahkan Miss V hanya dalam tempoh 4 minggu.

Untuk maklumat lanjut boleh layari website;
http://www.lactacyd.com.my/

Facebook Page: Lactacyd Love Your V