Kini, ramai orang sudah mula mengamalkan gaya hidup sihat atas faktor kesihatan seperti melakukan aktiviti sihat dengan menjadikan senaman sebagai rutin harian. Bahkan ada yang mula menukar diet pemakanan seperti ‘eat clean’ dan kian beralih memilih makanan lebih sihat yang berasaskan tumbuh-tumbuhan (plant based) sebagai alternatif kepada protein haiwan.

Tidak dinafikan ramai yang gemar memakan snek ringan, namun sering dibelenggu rasa bersalah kerana bimbang akan masalah kesihatan yang mungkin dihadapi nanti. Ini kerana kebiasaannya snek lazat mengandungi banyak perisa tambahan seperti MSG, kandungan garam dan lemak tepu tinggi yang boleh membahayakan kesihatan.

Bukan itu sahaja, situasi yang sering dihadapi masyarakat adalah, kesukaran untuk mendapatkan snek yang berkualiti, berstatus halal daripada JAKIM dan mengandungi bahan-bahan yang lebih sihat di pasaran.

First Pride Green Series

Berita baik! dengan pengalaman lebih 30 tahun dalam perusahaan makanan sejuk beku di Malaysia, jenama First Pride oleh Tyson Foods telah memperkenalkan First Pride Green Series, snek berasaskan tumbuhan (plant based) yang sangat mudah untuk disediakan dan sedap dinikmati pada bila-bila masa.

Penggemar snek kini boleh menikmati snek yang lebih sihat berasaskan tumbuhan seperti protein soya dan gandum tanpa perlu lagi dibelenggu dengan rasa bersalah dan membimbangkan risiko kesihatan. Dengan aroma dan rasa yang lebih semulajadi, mempunyai tekstur yang menyerupai daging. Menjadi pilihan utama kepada pengguna yang menitikberatkan kesihatan.

Tak Perlu Lagi Rasa Bersalah! Nikmati Snek Lazat, HALAL & Pilihan Lebih Sihat!
First Pride Green Series berasaskan sumber tumbuhan seperti Protein Soya dan Protein Gandum, tiada perisa tambahan/ MSG, kaya dengan sumber serat makanan dan  bebas Lemak Trans.

Paling penting, First Pride Green Series ini juga boleh dinikmati tanpa rasa waswas dan diyakini selamat dimakan kerana ia mempunyai sijil Halal yang disahkan oleh JAKIM serta Sijil Pengurusan Keselamatan Makanan seperti HACCP& MeSTI.

IKLAN

First Pride Green Series mempunyai 3 produk iaitu:

1.First Pride Green Series Bites

Tak Perlu Lagi Rasa Bersalah! Nikmati Snek Lazat, HALAL & Pilihan Lebih Sihat!

2.First Pride Green Series Strips

Tak Perlu Lagi Rasa Bersalah! Nikmati Snek Lazat, HALAL & Pilihan Lebih Sihat!

3.First Pride Green Series Spicy Nuggets

Tak Perlu Lagi Rasa Bersalah! Nikmati Snek Lazat, HALAL & Pilihan Lebih Sihat!

IKLAN

First Pride Green Series ini sangat fleksibel, enak dimakan begitu sahaja ataupun dicicah dengan Sos Masam Manis atau Sos Cili Korea. Sekiranya anda inginkan kelainan, boleh juga menikmati snek ini bersama kepingan roti “tortilla” atau salad. Ia sememangnya pilihan snek terbaik yang boleh dinikmati oleh semua.

Jadi jangan berlengah lagi, boleh rasai sendiri kenikmatan snek First Pride Green Series ini. Ia boleh didapati di pasar raya atau dibeli secara atas talian di Panda Mart. (https://www.foodpanda.my/chain/cl5ku)

Tak Perlu Lagi Rasa Bersalah! Nikmati Snek Lazat, HALAL & Pilihan Lebih Sihat!

Walau bagaimanapun, pembelian First Pride Green Series hanya boleh didapati di Semenanjung Malaysia iaitu sekitar Lembah Klang, Ipoh, Pulau Pinang, Melaka, Johor, Kuantan, Terengganu dan Kelantan sahaja.

IKLAN

Bagi Sabah dan Sarawak, nantikan kemunculan First Pride Green Series ini dalam masa terdekat.

Untuk maklumat lanjut sila layari;

Website: Tysonfood
https://www.tysonfoods.com.my/
Facebook : Macfood Services
https://www.facebook.com/Macfood-Services-107234898209116
Instagram: firstpridemy
https://www.instagram.com/firstpridemy/?hl=en
YouTube : First Pride Malaysia
https://www.youtube.com/channel/UCJVSf1IfT0lfQihWFBEyoTA/videos

#First Pride Green Series
#TysonFoodsMalaysia 
#MeatJustGotBetter
#PlantBasedLubuk konten tentang inspirasi, rumah tangga dan macam-macam lagi,
MINGGUAN WANITA kini di seeNI, download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI