Amyra Rosli melahirkan bayi lelaki

Bahagia sekali mendengar perkhabaran Amyra Rosli telahpun selamat melahirkan bayi lelaki pada tengah hari Ahad, jam 12.07. Bila terpandang ‘baby bump’ Amyra memang tak sabar-sabar nak tunggu saat bersalin pelakon cantik ini. Alhamdulillah, perkhabaran ini pastinya satu berita yang dinanti-nanti oleh peminat dan follower pasangan glamour ini.

Status penuh kesyukuran itu dikongsikan oleh Amyra Rosli sendiri dalam instagram miliknya petang Ahad tadi.

Luahan Kesyukuran Amyra

Alhamdulillah.. “Aku mohon perlindungan untuk mu wahai anakku yang baru lahir, dengan kalimah-kalimah Allah yang sempurna dari kejahatan syaitan, binatang-binatang berbisa dan dari kejahatan yang menakutkan” Amin..

Terima kasih semua atas doa yang tidak henti-henti buat kami ?.

Status itu turut disertakan sekali dengan gambar jari jemari milik si comel kesayangan pelakon Amar Baharin dan isterinya, Amyra. Sungguh gambar itu, benar-benar mencuit emosi. Kita yang melihat pun tumpang bahagia sama.

Seperti yang dinyatakan oleh ibu Amyra Noor Zaridah Ahmad menerusi laporan mstar online, anaknya itu bersalin secara normal di Pusat Perubatan Prince Court, Kuala Lumpur.

IKLAN

Menurutnya lagi, sepatutnya Amyra dijangkakan bersalin pada 25 Oktober. Tetapi cucunya itu tak sabar nak keluar lebih awal. Ketika ini Amyra dan bayinya dalam keadaan sihat.

Sebelum itu, Amar sempat memuat naik satu doa untuk anaknya yang bakal lahir. Tulisnya, “Ya Tuhanku, berilah aku dari sisi Engkau seorang anak yang baik. Sesungguhnya Engkau Maha Pendengar doa” – (Surah Ali ‘Imran ayat : 38).

Amin, editorial Mingguan Wanita sentiasa mendoakan pasangan baik hati ini diberikan anak yang baik, comel dan soleh.

IKLAN

Nota: Hakak tak sabar pula nak jadikan Amyra, Amar dan baby cover untuk majalah… eh!

Syukur! Amyra Rosli Selamat Melahirkan Bayi Lelaki

Amyra Dan Amar Pun Hadiri Kelas Antenatal

Kelas antenatal ini penting sebenarnya untuk ibu-ibu yang bakal melahirkan. Amyra dan Amar sendiri telah menghadiri kelas ini semasa minggu ke-36 kehamilan Amyra. Kehadiran ayah pun sama pentingnya. Sebab apa?

IKLAN

Kata Amyra, kelas antenatal membantu anda dan pasangan fokus dengan kehamilan. Dalam masa yang sama mak ayah pun boleh bersedia dengan proses bersalin dan sambut kelahiran kelak.

“Paling seronok bila pasangan anda berpeluang mencuba pelbagai teknik misalnya, sokongan dan teknik pernafasan dan tahu peranan suami semasa isteri sedang melalui saat melahirkan.”

Sumber / Foto : Instagram Amyra Rosli, Amar Baharin, Mstar

 

Lubuk konten tentang inspirasi, rumah tangga dan macam-macam lagi,
MINGGUAN WANITA kini di seeNI, download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI