Gambar sekadar hiasan.

Sebab suami terlalu baik dan rajin buat kerja rumah pun boleh jadi punca isteri minta cerai. Wanita yang bergelar isteri sepatutnya kena banyak bersyukur jika dikurniakan suami ‘terpilih’ macam ni. Disaat, para isteri lain, ‘bergelut’ buat kerja rumah seorang diri dan hadap macam-macam kerenah suami.

Kejadian yang dilaporkan berlaku di Fujairah, Emiriyah Arab Bersatu (UAE), seorang wanita di sini meminta cerai kerana mendakwa suaminya menunjukkan ‘kasih sayang ekstrem’ yang menyaksikan lelaki itu membantu membuat kerja rumah dan memberikannya hadiah.

Dia memberitahu Mahkamah Syariah di sini bahawa pasangannya tidak pernah bergaduh dan menjerit malah suaminya itu sentiasa melayannya dengan baik.

Isteri Rasa Bosan

Biarpun disayangi, wanita itu mendakwa bahawa hidupnya ibarat ‘berada di dalam ‘neraka’ ekoran merasa bosan dengan layanan baik yang diberikan, demikian menurut akhbar berbahasa Inggeris UAE, Khaleej Times semalam.

Dia dilaporkan mengadu rasa cinta dan belas kasihan yang ditonjolkan oleh lelaki tersebut adalah berlebih-lebihan. Justeru, perbuatan suaminya itu mendorong dia memfailkan penceraian.

IKLAN

Wanita itu berkata, apabila dia mengadu tentang berat badan suaminya, lelaki itu terus menjalani diet yang ketat, termasuk bersenam dan berusaha menguruskan badan demi mendapatkan berat badan sehingga mengalami patah kaki.

Bagaimanapun, ia masih tidak dapat menyenangkan hati wanita tersebut yang terus mengadu mengenai hadiah dan pujian yang diberikan oleh suaminya, lapor media tempatan.

IKLAN

Wanita itu berkata:

“Saya menginginkan hari yang mana saya dapat bertengkar dengan suami tetapi ia kelihatan agak mustahil kerana dia sangat romantik dan sentiasa memaafkan saya serta memberikan saya pelbagai hadiah,”ujarnya.

Tarik Semula Kes Perceraian

Pihak suami meminta mahkamah untuk menasihati isterinya untuk menarik semula kes perceraian yang difailkan.

IKLAN

“Ia tidak adil untuk menilai perkahwinan dari tahun pertama, dan setiap orang belajar daripada ‘kesilapan’,” ujar suami wanita terbabit.

Pihak mahkamah menunda kes tersebut, memberi masa dan peluang pasangan terbabit berdamai.

MW: Macam-macam hal. Perangai macam ni pun ada, cepat rasa bosan bila pasangan terlalu baik. Apa-pun, bila dapat pasangan yang baik, rajin menolong buat kerja rumah.. banyakkanlah bersyukur! Tak semua orang bertuah macam kita.

Sumber:Kosmo, Khaleejtimes

Lubuk konten tentang inspirasi, rumah tangga dan macam-macam lagi,
MINGGUAN WANITA kini di seeNI, download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI