Sumber / Sumber Foto : Instagram Say Shazril

“Suami janganlah kita kedekut & jahat dengan isteri kita, bila berjaya gapailah isteri di sisi” begitulah luahan dari Dr Say.

Dikurniakan seorang suami yang memahami dan tahu tanggungjawab serta isteri yang penyayang, sudah begitu besar rahmatnya. Itu pun antara satu bentuk rezeki daripada ALLAH SWT.

Hubungan yang dibina dalam perkahwinan sudah pasti perlu diwangikan dengan kejujuran, keikhlasan dan iman untuk mendapat sebuah hubungan yang bahagia.

“Suami Janganlah Kita Kedekut”

Seperti mana perkongsian dari doktor popular, Doktor Say Shazril menerusi akaun rasmi di Instagramnya, Dr Say menasihati para suami agar menghargai isteri.

Malah Dr Say juga berkongsi tip dalam membina kejayaan sudah pasti isteri yang akan sentiasa ada menguruskan rumahtangga, jadi bila sudah berjaya janganlah lupakan isteri tercinta ya wahai para suami!

Best Investment In Life In Investing On Your Wife

“Apa saya perasan bila saya berkelahi dengan wife untuk apa jua sebab mesti slow ja job masuk. Bukan job ja sendu, hati & emosi pun kacau bilau  tak tau pasaipa.

“Tapi bila buat wife happy, contoh bawak dia keluar jenjalan, buat dia lagi happy bila belanja dia makan, buat dia lagi lagi happy bila belanja dia Oro Italia @habibjewelsofficial ataupun handbag fuuuh macam ayaq terjun melimpah ruah job masuk. Maka sy google “betulkah isteri lubuk rezeki suami & mengapa?” (sy memang sejenis google naive sebegitu)

Pemberi Rezeki Mutlak Adalah Allah SWT

“Apa yg sy temukan, “pada asasnya pemberi rezeki yg mutlak adalah Allah SWT. Tidak dapat dinafikan bahawa pertambahan rezeki seseorang juga bergantung kepada hubungannya sesama manusia khususnya ahli keluarga.

“Berlaku baik dengan ahli keluarga termasuk isteri adalah antara sebab rezeki diluaskan oleh Allah SWT”.

IKLAN

“Kira saya tersalah sikitlah sebab selama ni sy ingat job masuk macam ayaq terjun tu sebab belanja bini Oro Italia, lepas ni boleh turunkan kepada silver 925 jelah hehe.

Ingatlah Isteri Susah Senang Sentiasa Disisi

“Tapi yelah kepada para suami janganlah kita kedekut & jahat2 dengan isteri kita. Ingat satu ja, WHERE YOU ARE RIGHT NOW IS BECAUSE OF YOUR WIFE.

“Di kala ampa sedang membina empayar, wife lah yang dok hold the fort jaga anak-anak, jaga rumah, jaga makan minum pakaian kita.

“Jangan bila empayar dah gah berjaya dibuangnya isteri atau ditambahnya isteri instead kita gapailah isteri kita sekali di sisi.

IKLAN

“Saya kena admit ada kalanya saya egois dengan bini, ter-mistreat her tapi kena lah usahakan to make up for it. Janganlah masam muka lama2 atau benda yg bini paling anti sy buat “silent treatment” ahaha. Bila terlupa di mana kita berada, lihatlah siapa yg di sebelah kita. Dah nak pi cari silver 925 kat Metro Kajang sat.” kongsi Dr Say.

“Tak Ramai Suami Perasan” Warganet

Menerusi ruangan komen ramai yang bersetuju dengan komen Dr Say.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Dr Shazril Shaharuddin (@say_shazril)

Baca Sini : Isteri Berhias Cantik Di Luar, Lambang Bagusnya Suami Menjaga – Dr Say

IKLAN

Baru 34 Tahun, Dr Say Akui Dirinya Berisiko Kena Serangan Jantung

Masih Sedih Ace Disahkan Autism, Dr Say Nasihat Mak Ayah Tolonglah Peka Perkembangan Anak-Anak

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Dr Shazril Shaharuddin (@say_shazril)

Mingguan Wanita: Suami isteri kenalah sentisa saling bantu membantu. Suami pula janganlah lupakan isteri bila dah berjaya.

Sumber / Sumber Foto : Instagram Say Shazril

Follow kami di :

Facebook : https://www.facebook.com/mingguanwanita
FB Grup Cerita Mak-mak Hari Ini : https://www.facebook.com/groups/ceritamakmak
Website: https://www.mingguanwanita.my/
Instagram : https://www.instagram.com/mingguanwanita/?hl=en
YouTube: https://www.youtube.com/c/MingguanWanitaOfficial/featured
Twitter: https://twitter.com/mingguanwanita?lang=en
Telegram MW: https://t.me/mingguanwanita

Tabahnya hati anak ini, semangatnya dek kerana ibu kesayangan.