Masa bercinta, bukan main lagi pasangan layan berborak. Ada saja topik yang dibincangkan. Malah, pasangan ikut saja dan iya kan saja apa yang dikatakan. Kadang-kadang siap bagi idea lagi.

Begitulah…sebelum berkahwin tak kisah pun. Tapi bila sudah berkahwin, mulalah malas nak melayan, sepulu ditanya isteri, satu saja jawapan. Itupun kalau dia rajin nak menjawab. Kalu tak anggukan saja.

Kadang-kadang boleh naik pelik bila tengok perubahan suami. Mungkinkah sebab dah bosan atau rimas dengan apa yang dikatakan oleh isteri.

Jangan rimas atau jemu, layan saja isteri. Mungkin, cara ini boleh bagi berjuta idea untuk suami nanti. Malah, dikatakan otak lelaki akan menjadi geliga kalau sentiasa layan isteri borak.

Betul atau tidak, bacalah perkongsian daripada Mohd Fhais Salim ini. Cukup menarik.

Baca Artikel Menarik Lain Di Sini: Tak payah Berlagak Raja, Kalau Tak Boleh Layan Isteri Macam Permaisuri

Isteri Layanlah Suami Walaupun Poketnya ‘Senipis Bawang’, Tak Perlu Banding Kehidupan Pasangan Lain

Info Lebih Menarik DI SINI

Layan Isteri Bercakap, Otak Jadi Geliga

Ini fakta tau, otak lelaki jadi makin geliga kalau selalu layan isteri borak!

IKLAN

Otak kita akan jadi geliga kalau layan isteri borak. Ini memang serius sebab semakin kerap dengar celoteh isteri semakin otak ini jadi bergeliga, selalu idea fresh datang dengan sendiri.

Padahal yang isteri berceloteh itu tak ada kaitan langsung dengan kerja kita pun

Dikatakan secara purata wanita boleh bercakap 20 ribu patah perkataan sehari. Lelaki pula hanya 7 ribu saja. Sikit sangat kan! 3 kali ganda lebih banyak.

Jadi, memang logiklah suami layan isteri borak, otak suami akan jadi lebih bijak tiga kali ganda lebih tinggi daripada suami borak dengan kawan-kawan lelaki.

Bayangkan jika borak dengan lelaki, otak suami hanya akan memproses 7 ribu patah perkataan saja. Lebih baik borak dengan isteri.

IKLAN

Borak dengan isteri, otak suami dipaksa untuk proses 20 ribu patah perkataan sekaligus.
Lebih banyak memproses akan membuatkan otak suami jadi lebih cepat berfikir.
Patutlah wanita boleh berfikir 10 kali ganda lebih cepat dari lelaki. Sejak kecil lagi sudah proses 20 ribu patah kata sehari.

Jadi, memang tidak hairanlah kalau isteri dalam kereta dia boleh bercakap basuh pinggan, lipat baju dia bercakap, malah tengah makan pun dia boleh bercakap.

Sebabnya, dia ada kuota 20 ribu patah kata yang perlu dipenuhi.

Lepas ini, kalau nampak isteri berceloteh jangan rimas, pasang telinga betul-betul sebab mungkin idea jutaan ringgit boleh datang dengan tiba-tiba.

Makin suami layan isteri berborak, makin kita faham isi hati dia. Kerana wanita sentiasa bercakap dari hati.

IKLAN

Mingguan Wanita : Isteri kena habiskan patah kata itu setiap hari. Kalau tak, nanti akan dibawa ke hadapan, lagi banyak pula akan diboraknya. Mampu ke suami dengar…opppsss…

Sumber: Mohd Fhais Salim

Bangkit Wanita Mingguan Wanita

Group khas buat semua wanita B40 dan M40 yang mahu bangkit maju dari kehidupan sekarang menerusi perkongsian tip, promosi kursus anjuran Mingguan Wanita, perkongsian kisah inspirasi wanita. #langkahyakinlakarkejayaan

https://t.me/bangkitwanitaMW

Follow kami di :
Facebook Mingguan Wanita
Instagram Mingguan Wanita
Twitter Mingguan Wanita

#bangkitwanita
#langkahyakinlakarkejayaan
#bisnesdarirumah
#mingguanwanita

Lubuk konten tentang inspirasi, rumah tangga dan macam-macam lagi,
MINGGUAN WANITA kini di seeNI, download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI