Sumber/Sumber Foto: Facebook Roy Choir UM Citra

Penyanyi senior, Mohammad Rauzan Alwi atau Roy, 57 meluahkan rasa bersyukur apabila kini bebas daripada jangkitan Covid-19 selepas lebih seminggu dirawat di Hospital Sungai Buloh.

Roy berkongsi keadaan terkini dirinya menerusi satu hantaran yang dimuat naik di laman Facebook (FB) miliknya baru-baru ini,

Roy Kini Negatif Covid-19, Berterima Kasih Kepada Frontliners

Terdahulu Roy dimasukkan ke Hospital Banting kerana sesak nafas akibat jangkitan pada paru-paru, sebelum dipindahkan ke Hospital Sungai Buloh setelah disahkan positif Covid-19.

Selain Roy, isteri, dua anak dan adik ipar yang menetap bersamanya turut disahkan positif Covid-19.
Namun kini dia bersyukur kerana sudah pulih dan dibenarkan pulang ke rumah.

“Saya Dah Rasa, Jangan Pula Anda Yang Rasa. Hampir Putus Nyawa” Roy Pulih Covid-19

 

IKLAN

“Saya Dah Rasa, Jangan Pula Anda Yang Rasa. Hampir Putus Nyawa” Roy Pulih Covid-19

“Salam semua. Saya ingin mengucapkan ucapan khas Terima kasih tak terhingga kpd Fronliner kita staf hospital Doktor, Nurse, Driver Ambulan di Hospital Banting dan Sg. Buluh yg telah bertungkus lumus menjaga dan mengubati saya selama saya berada disana.

“Tahap kesabaran dan Professional mereka harus di puji setinggi-tingginya kerana tidak ada saya dengar keluh resah mereka ketika menjalankan tugas yang mungkin kita sendiri tidak mampu membuatnya.

“Mereka terus melemparkan senyum dan berkata dgn lembut walaupun dlm keadaan keletihan. Ini yg saya alami. Hanya Allah shj yg dpt membalas jasa mereka semua. Aamiin YRA,” kongsinya.

IKLAN
“Saya Dah Rasa, Jangan Pula Anda Yang Rasa. Hampir Putus Nyawa” Roy Pulih Covid-19
Keadaan ketika di hospital.

“Level kedua merbahaya, selain paru-paru kiri saya dijangkiti kuman Numonia 90%” Roy

Sebelum itu Roy turut menceritakan pengalamannya sebagai pesakit Covid-19.

“Alhamdulillah saya sudah dibenarkan keluar hospital dan dah pulih (negatif) dari Covid-19 tahap empat. Level kedua merbahaya, selain paru-paru kiri saya dijangkiti kuman Numonia 90%.

“Saya ingin mengucapkan terima kasih yang tidak terhingga kepada semua sahabat di FB dan sahabat-sahabat, saudara-mara dan peminat-peminat saya di mana sahaja kerana sudi mendoakan kesejahteraan dan kesembuhan saya,” ujarnya.

IKLAN

Rasa Terharu, Banyak Bantuan Dari Rakan-Rakan & Peminat

Selain itu, Roy juga meluahkan rasa terharunya apabila menerima banyak bantuan daripada rakan-rakan dan peminat sebaik sahaja mengetahui keadaan kesihatannya.

“Bantuan-bantuan yang saya terima walaupun tidak diminta tetapi telah diusahakan dengan bersungguh-sungguh oleh mereka atas simpati dan ambil beratnya mereka terhadap saya.

“Saya cukup terharu atas semua ini. Hanya Allah SWT sahaja yang dapat membalas jasa anda semua semua.,” tulisnya lagi.

Doa Dari Peminat

“Saya Dah Rasa, Jangan Pula Anda Yang Rasa. Hampir Putus Nyawa” Roy Pulih Covid-19 “Saya Dah Rasa, Jangan Pula Anda Yang Rasa. Hampir Putus Nyawa” Roy Pulih Covid-19

Sumber/Sumber Foto: Facebook Roy Choir UM Citra
Follow kami di :
Facebook Mingguan Wanita
Instagram Mingguan Wanita
Twitter Mingguan Wanita

Lubuk konten tentang inspirasi, rumah tangga dan macam-macam lagi,
MINGGUAN WANITA kini di seeNI, download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI