Sudah menjadi trend, produk kecantikan dari Korea semakin mendapat tempat di kalangan wanita Malaysia yang mementingkan kecantikan.  Jenama K-beauty yang sedang popular Ulike, nama yang dipercayai dalam sektor penyingkiran bulu di peringkat global, mendedahkan rancangannya untuk memasuki pasaran Malaysia dengan kedai fizikal menjelang suku pertama 2024.

Salun kecantikan di rumah, Ulike jadi pilihan para selebriti kekal cantik!

Pengumuman tersebut dibuat di acara Gala Kecantikan Masa Depan Malaysia pertama yang diadakan di W Hotel baru-baru ini. Acara ini bertujuan menghargai dan meraikan rakan perniagaan, serta individu berpengaruh dalam menjadikan Ulike sebagai nama harian di Malaysia, sambil memberi cadangan kepada rakan kongsi untuk bekerjasama rapat dalam pelan pengembangannya di pasaran pada tahun 2024.

Ulike jadi pilihan para selebriti kekal cantik!

Salun kecantikan di rumah, Ulike jadi pilihan para selebriti kekal cantik!

IKLAN

Acara gala ini juga dihadiri oleh selebriti tempatan popular seperti Fasha Sandha, Uqasha Senrose, Anzalna Nasir dan lain-lain.

Menurut Pengurus Besar baru yang dilantik untuk Asia Tenggara bagi Kumpulan Ulike Korea Selatan, Tuan KM Leong, rancangan jenama untuk berkembang dengan operasi fizikal di Malaysia adalah keputusan strategik untuk memenuhi peminat dan pengguna berpangkalan di Malaysia, kerana operasinya sebelum ini difokuskan pada platform e-dagang tempatan selama lebih dari setahun.

Salun kecantikan di rumah, Ulike jadi pilihan para selebriti kekal cantik!

IKLAN

Jenama ini berhasrat untuk menembusi pasaran dengan bekerjasama dengan rakan perniagaan tempatan untuk mengeluarkan produk unggulannya di mana rakyat Malaysia dapat mengalami teknologi eksklusifnya secara fizikal sebelum membuat keputusan pembelian.

Sebagai sebuah peranti penyingkiran bulu harian yang kini semakin diterima ramai dalam bidang kecantikan,  Ulike menduduki tempat pertama dalam jualan selama tujuh tahun berturut-turut di pasaran yang sangat kompetitif. Ia telah menjadi jenama terkemuka dalam segmen peranti penyingkiran bulu harian di Korea Selatan, China, dan Amerika Syarikat.

IKLAN

Salun kecantikan di rumah

Salun kecantikan di rumah, Ulike jadi pilihan para selebriti kekal cantik!

Dengan kepakaran dalam teknologi dan peranti penyingkiran bulu selama lebih dari 10 tahun, dengan lebih daripada 100 paten global di bawah namanya, Ulike menjadi pilihan utama bagi lebih empat juta pengguna di seluruh dunia.

Sebagai yang pertama di dunia, Ulike melancarkan peranti penyingkiran bulu dengan titik beku safir untuk kegunaan di rumah, bebas dari batasan waktu dan ruang, memimpin dalam mentransformasi penyingkiran bulu dari kecantikan perubatan tradisional kepada “salun kecantikan di rumah”, membolehkan pengguna menikmati keselesaan, keselesaan, dan keselamatan.